Documente scăpate în presă. Cu cât își plătește Musk muncitorii de la Tesla

Documente interne obținute de jurnaliștii de la Business Insider arată cu cât își plătește Elon Musk angajați.

Tesla a majorat salariile muncitorilor săi din Statele Unite la începutul de an, iar documentele arată că muncitorii Tesla câștigă între 22 și 39 de dolari pe oră.

Compania este împărțită  pe 7 trepte de salarizare.

Veniturile sunt diferite în funcție de zonă și de costul vieții din statul respectiv.

Angajații fabricilor Tesla din Austin, Texas, și Sparks, Nevada, se exemplu,  primesc cele mai mici salarii pe oră.

La polul opus sunt cei de la uzinele din California, situate în Fremont și Palo Alto.

Grila de salarizare a Tesla este în mare măsură în linie cu legile privind salariile minime obligatorii din diferitele state ale SUA. În Texas acesta este de 7,25 dolari pe oră, în Nevada 10,25, iar în California de 16 dolari pe oră.

Nivelul 1 de salarizare primesc 25,25 de dolari (la fabrica de mașini electrice din Fremont)

Cei de la Nivelul 7,  35,5 dolari

La fabricile unde sunt cele mai mici salarii

Nivelul 1,  22 de dolari pe oră

Nivelul 7, 33 de dolari

Al optulea nivel, împărțit în două grupe  

Grupa superioară,  39 de dolari pe oră (la fabricile din California)

Grupa inferioară, 37,25 dolari.

La uzinele cu cele mai mici remunerații sumele sunt de 34,5, respectiv 33 de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

  1. Nu le putea da 300 de dolari pe ora ? Mai mult Castiga un Cershetor !

  2. Acum am ințălies di ce-s așa di prosti mașinile șielea! I mai ieftin ca cu roboț’…Un’ nu-ț’ platești salahoru’ nij pretențâi di calitati nu poț’ avia…

  3. Minimul cu 22$/h 8 ore, 22 de zile inseamna 3.872$/luna mai mult decat un deputat, asa ca nu vad de ce va jeliti in halul asta si credeti ca-i putin un salariu minim de 3872$, la noi minumul este 3300 de lei iar un dolar e 4,62 lei, deci 17,888 lei. Voi ganditi sau bate vantul in mansarda?

  4. Salariile sunt brute, netul e cam cu 35% mai mic, iar coatul vietii in US e cel putin dublu fata de RO.

  5. Mi-am plătit Asigurarea la Casa contra Cutremurelor ! Poate se vor Încărca Cardurile Sociale de Alimente la Sarsitul lunii Februarie 2024 ! Si am sa pot face economie de 250 de lei ! Astăzi am cheltuit 400 de lei pe Alimente pe 9 zile !

  6. ” Cu cât își plătește Musk muncitorilor de la Tesla „. L.V., cate clase primare ai absolvit?

  7. HA,HA,HA !GLOABĂ PE SISTEMUL DE ȘOMAJ! PESTE 2 LUNI MUNCITORII VOR FI ÎLOCUIȚI CU ROBOȚI CARE SE VOR MULȚUMI CU UN PIC DE CURENT ELECTRIC! CE MICROB SAU VIRUS SAU MICOPLASMĂ VĂ MAI TREBUIE PENTRU ECHILIBRARE CÂND ROBOȚII VOR PRODUCE PENTRU ROBOȚI? AI GRIJĂ ELON SĂ NU TE PRINDĂ VREO ROBOATĂ ȘI SĂ TE ELECTRO-SCURTEZE!!! MAI E NEVOIE DE OAMENI CARE CER:SALARII MARI,PREȚURI MICI,AJUTOARE,OXIGEN,CONCEDII,ȘCOALĂ,MEDICINĂ ETC ȘI ETC! ???

  8. Ceva mai mult decât un profesor american care merge cam la 27000-30000/an.Vreți mai mult? Un meseriaș bun , pus pe rupte poate sa ajungă la 200.000/an, un macaragiu expert, 400.000. Camionagiu 70.000, șofer basculă la exploatări de suprafață 100.000-120.000.La constructori e nasol că și-au luat migranți.Dar rămân artizanii care fac bani grei daca se pricep, în special mobilă.Si aici se câștiga bine, dar nu se compară.

  9. Poate inteleg si romanii care-si exporta copiii la studii inalte. Isi amaneteaza batranetile pentru ca loaza woke sa lucreze sclav la Musk…Se merita succesul asta? Cati parinti rup gura scarii de bloc cu legendele despre ce bine o duc copiii lor prin alte tari? Realitatea este alta. Occidentul este sarac, murdar si de o promiscuitate infinita iar romanii copiaza ca maimutele lobotomizate crezand ca asta-i normalitatea…

  10. Nu are sindicat in fabrici ca cei de la GM care datorita salariilor uriase sunt mereu in pragul falimentului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.