Doi ani, război în Ucraina: Iohannis: „Ezitările în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia marcării a doi ani de răspuns al țării la situația refugiaților din Ucraina. 

„Trebuie să fim conștienți că ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului. Să nu lăsăm oboseala să domine, pentru că în astfel de momente este crucial să ne amintim care este obiectivul nostru: protejarea vieții, apărarea valorilor democratice și a libertății.

Fiecare gest pe care îl facem în solidaritate cu Ucraina contribuie semnificativ la păstrarea coeziunii în lupta pentru dreptate, pace și respectarea drepturilor omului”, a mai afirmat președintele Iohannis”.

Șeful statului a spus că este imperativ să se continue eforturile pentru a furniza asistență umanitară refugiaților și, în special, pentru a facilita integrarea celor care se găsesc pe teritoriul statului român.

Iohannis a reafirmat susținerea și angajamentul României de a rămâne alături de vecinii săi pe drumul către recăpătarea libertății și independenței.

El a menționat și dorința de a sprijini eforturile lor de reconstrucție și integrare în familia europeană.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

21 de Comentarii

 1. cel mai bun agent electoral al lui Iohannis in SUA, pentru functia de secretar general NATO, ramane agentul putinist Trump
  Inca doua-trei idiosincrasii ale lui Trump vis a vis de NATO si membrii il vor vota pe Iohannis care chiar are ce apara, nu e un Rutte care ‘În timpul unei dezbateri parlamentare din 9 septembrie 2020, Rutte a sugerat că UE ar putea fi dizolvată și reformată fără Polonia și Ungaria, deoarece percepe că guvernele acestor țări demontează statul de drept'(media):))atat il duce mintea.

 2. Fals, ce va place voua nu inseamna ca este corect!!! Agresorul este NATO, iar Romania e o parte a agresorului….Vreme de 25 de ani Rusia nu a facut nici un pas spre Vest…In schimb Vestul a expansionat 25 de ani de la Berlin pana la Harkov, la 40 de granita Rusiei…Conflictul din Ucraina e generat de SUA/ NATO…..Expansiunea NATO nu putea sa duca decat la Razboi….Rusia era obligata sa opreasca inaintarea NATO daca mai vrea sa fie Suverana….Peste 85 la suta din populatia Lumii vede Expansiunea NATO ca provocatoare de Razboi mondial…

 3. Oare de ce se deranjează lingăii sa ii scrie mesajul să îl poată citi acest analfabet funcțional cu luxul, nesimțirea și minciunile la purtător? Lasati-l sa băltească in propriul hoit.

 4. Ordin de la Hegemon, totul pentru Ucraina, canci pentru Romania

 5. Prin aprilie, dupa ce-o sa fie clar ca postul la NATO nu-i disponibil, Iohannis o sa descopere brusc si surprinzator ca are OO si nu trebuie sa inghita tot rahatul de la Kiev. Prea tarziu? Mult prea tarziu!

 6. Statele Unite ale Americii lui Bush au declansat Razboi Preventiv tocmai in Irak, pe motiv ca Irak ar avea Arme chimice….Atentie, Razboi Preventiv desi Irak NU era nici un pericol pentru SUA !!!….Rusia a declansat o actiune preventiva in Ucraina in conditiile cand Ucraina era pe punctul de a aduce Trupe Americane in tara, pericol iminent la Suveranitatea Rusiei….In Ucraina este razboi civil in care Ucraina vrea sa fie ea adevarata Rusie….Sa fie daca poate, dar singura…

 7. Te faci de râs…cred că esti singurul care pupă poala popii!…să vedem câte poale o să pupi până în septembrie!…

 8. – Ar fi putut fi pace daca Zelenski si Ucraina respectau acordurile Minsk 1 si 2, fara inceperea conflictului armat. SUA, Franta si Germania au spus Ucrainei ca sunt acorduri de forma cu care e pacalita Federatia Rusa. Si asa s-a pornit conflictul armat intre Rusia si Ucraina.
  – Ar fi putut fi pace din aprilie 2022 daca SUA si Marea Britanie nu scoteau Ucraina de la negocierile de pace.

  Acum, pretentiile Rusiei s-au majorat cu mult fata de 2022 si se majoreaza cu fiecare zi de conflict in care mor rusi.
  Probabil ca asta vor SUA, Franta, Germania, UE, NATO si alti acoliti ai SUA si NATO.

 9. Au trecut șI doi ani de război NATO-Ucraina Federatia Rusă în timpul celor Zece ani de vacanță ai domnului președinte Iohannis.

 10. ( foto) Cu acest prilej Dulapu a băgat mâna în garderobă și a ”decartat două sute j„dă meleoane pt. o dedicație interpretată de Marcel Budală și Nicu țambalagiu .

 11. Cel care a făcut propunerea ca Jhonny sa candideze la funcția de secretar caporal NATO a ieșit la plimbare alături de navetist. Vazandu-i pe cei doi, un cetățean se apropie de cel de lângă jhoannys si-l intreaba:
  – L-ati propus pentru ca e inteligent?
  -nu
  – L-ati propus fiindcă e coerent?
  -Nu
  – L-ai propus pentru ca e harnic,
  -nu
  – L- ati propus fiindcă e imparțial?
  -nu
  -L-ati propus fiindcă are o mare capacitate de analiza și sinteza?
  -nu
  – bine domnule, dar arunci de ce l-ati propus.
  – l-am propus ca sa-l facem de rușine.

 12. Execuția bugetului general consolidat pe anul 2023 s-a încheiat cu un deficit de 89,90 mld lei, respectiv 5,68% din PIB, conform MF.

 13. toashi!! tre’ sa intrati in „razboi”, ce mai! cine nu este de acord cu „razboiu'” este terorist!! asa „a venit” ordinu’, noi, eternii calatori in tari exotice, trebuie sa ne supunem…aduca nu „noi”, dar voiL p000limea canapelista ! traiasca si’nfloreasca „razboiu'”!

 14. oare asta stie ce zice? voi relizati acum ca e mai bine cand tace?

 15. Stati linistiti tovarasi! Maine, bivolul isi ia lazurca si pleaca in Orient. In doare-n cur de voi.

 16. Ce ezitări băh nene când atât s-a putut şi atât ați fost capabili? Când oameni cu experință şi expertiză vă spuneau direct sau doar vă sugerau să negociați şi să puneți capăt prostiei şi incompetenței, voi spuneați că sunt putinişti iar mai nou, pe o parte dintre ei îi numiți extremişti. Unde vă este capul? Bine că sunteți voi deştepți!

 17. Cind il vad pe acest tradator de tara si popor, ma apuca scirba si greata !

 18. Nimic nu-l mai poate ajuta astăzi pe agresorul Ucraina doar capitularea necondiționată și respectarea condițiilor pe care le va impune partea care luptă de partea dreptății.

 19. Agresorul este U-Kraina care a agresat Romania pe 23 August 1939 shi a cotropit shi cotropeshte shi azi pamanturile Romaneshti: Bucovina, Bugeacul, Maramureshul de nord shi Insula Sherpilor. Atunci in 1939 U-Krainianul Molotov impreuna cu nazistul Ribentrop au agresat Romania shi nici azi dupa ce Ribentrop a fost judecat shi executat acea nedreptate nu a fost reparata.

 20. Uăi, oar’ factorii di decizie di la nivel NATO conștientizază ce efort o depus Plavanu’ pân’ s-o scremut a vuorghi 3 vorbe scrisă di altu? Musai tră’ băgat in concediu medical, trecut pi perfuzii și angajat un loguoped di talie dac’ vria s-ajungă mare sculă di basculă! Aista dac’ țâne doua “discursuri@ d-estea la interval mai nghic di 3 ani, muțăște definitiv…

 21. O sa imi iau injuraturi de la toata Romania,de la stinga si pina la dreapta, trecind prin centru si prin extreme, dar trebuie sa spun asta: IOHANNIS ESTE CEL MAI TARE POLITICIAN ROMAN DIN ULTIMII 35 DE ANI! Fara gluma!
  Vedetzi voi, eu am ramas surprins de modul cum Marele Mut a stiut sa impace capra pesedista , varza liberala si lupii nationalisti! Un adevarat GENIU politic, fara nicio urma de ironie! Tipul stia ca singurul lui rol real, lasat de cacacioasa de „constetutzie” lansata de politicarzi era acela de sef de armata si de sef pe relatiile externe, deci pe asta s-a si axat, dupa ultimele alegeri de rahat ce nu puteau schimba nimic semnificativ in tzara asta. Omul a stiut sa conduca magistral barca politica romaneasca, si sa evite vreo suspendare, ceea ce i-a permis sa duca o politica exceptionala vizavi de criza ucrainiana si sa pregateasca apararea tzarii. Toate haitele de detractori ai lui au capitulat in fatza sireteniei si determinarii Ficusului Carpatin, si va termina acest mandat in apoteoza, daca nu cumva vom intra in razboi si va mai prinde vreun mandat!
  E cel mai mare politician de dupa Revolutie, si il bate si pe Iliescu, la siretenie, si pe Basescu, la inteligentza constructiva! A reusit sa scoata Romania la liman cu cel mai imposibil zarzavat politic din ultimele decenii! I-a iselat pe totzi: si pe cei care l-au votat pentru iluzii prostesti, si pe cei care l-au injurat, pentru vini imaginare!
  NOTA ZECE!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.