Doi elevi morți: Primăria primeşte amendă

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Harghita a aplicat o amendă în valoare totală de 10.000 lei primarului din Odorheiu Secuiesc, secretarului primăriei şi arhitectului şef al municipiului, în cazul autorizaţiei emise pentru lucrările la internatul Liceului „Tamási Aron”, al cărui perete s-a prăbuşit în decembrie anul trecut, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, a transmis luni Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, a avut loc şedinţa de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la Internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” Odorheiu Secuiesc, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a informat şi că s-au finalizat lucrările de degajare a incintei de moloz şi de punere în siguranţă interioară, iar lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare.

”Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat comisia asupra faptului că au fost finalizate lucrările de degajare a incintei de moloz şi lucrările de punere în siguranţă interioară. Se efectuează lucrările de punere în siguranţă exterioare, fiind turnate pavelele de sprijin a structurii şi s-au efectuat lucrări de consolidare a taluzului pe secţiunea dintre internat şi drumul de acces. Lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare. S-a finalizat controlul la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, privind emiterea autorizaţiei de construire de către aceasta. În urma celor constatate, a fost întocmit procesul verbal de contravenţie, prin care primarului, secretarului general al u.a.t. şi arhitectului şef li s-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 10 mii lei. Pentru lucrările de reabilitare a internatului, va nevoie de eliberarea unei noi autorizaţii de construire, în baza expertizei tehnice şi a unui proiect tehnic de reabilitare”, se menţionează în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Totodată, sursa citată precizează că Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a informat că a fost finalizat raportul corpului de control al ministrului Educaţiei, prin care au fost dispuse „raportarea semestrială a tuturor activităţilor realizate în unitatea de învăţământ, respectiv efectuarea unei inspecţii generale la această instituţie, activitate care se va efectua în a doua parte a lunii martie”.

În comunicat se mai arată că o comisie disciplinară a Inspectoratului Şcolar a finalizat un control „pe linia respectării procedurilor proprii în cadrul sistemului de control intern managerial”, raportul urmând a fi analizat de către Consiliul de Administraţiei al ISJ Harghita săptămâna viitoare.

„În continuare, instituţiile membre în Comisie vor asigura monitorizarea activităţilor de punere în siguranţă a imobilului în care a funcţionat internatul Liceului Teoretic ‘Tamási Aron’ Odorheiu Secuiesc”, mai subliniază sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Deci atata costa viata a doi copii, conf evaluarii inspectoratului hunguresc ot Harghita: 10 000 Lei. Adica viata unui copil omorat din cauza unor imbecili costa doar 5 000 Lei.
  Bha, nu vi se pare cam scump? Viata unor OAMENI in floarea varstei, doua vieti pe care le-ati distrus, voi le evaluati la 5 000 Lei/caciula, nerusinatilor?
  Pacat ca nu mai suntem inainte de 1989, altfel nici n-ati mai fi iesit din puscarie……[Rumburak]

 2. Viața unor elevi, nu valorează nimic pentru politica din orice domeniu din Romania. Defrișează orice prin orice mijloace, nimeni nu răspunde în fața legii sau e minimum pedeapsa! Apropo, e pe persoana fizica amenda, sau, e data primăriei a aceleiași localități? Reamintesc legea: Știți bine că, daca e penalizata primăria, banii publici sunt în funcțiune, daca e pe persoana fizica, angajat al primăriei, sunt absolviți de pedepse, doar că individ este pedepsit.

 3. Pai si ce ati fi vrut sa se intample?
  Patronul firmei de constructii a recunoscut ca nu a respectat documentatia/proiectul, nu a verificat daca este cineva inauntru si ca el a dispus sa se sape cum s-a sapat.

 4. Dar proprietarul cladirii, care avea obligatia s-o intretina si conducerea liceului, care a permis elevilor sa intre acolo in timp ce se faceau lucrari, nu raspund?

 5. A fost un accident, tragic într-adevăr, dar totuşi doar un accident! Dacă ar fi după voi, sălbaticilor, ar trebui toți traşi pe roată în piața publică, iar voi să vă duceți cu copiii să vă amuzați arătându-le cum se sfâşie carnea, se rup oasele şi țâşneşte sângele!
  Sunteți bolnavi, aveți în minte doar puşcărie şi vreți să vedeți doar pedepse.
  Civilizație, nene!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.