Donald Trump, primele 100 de zile de mandat

Donald Trump a sărbătorit sâmbătă primele 100 de zile ale mandatului.

În prezența partizanilor săi, președintele american s-a lăudat cu un bilanț provizoriu „foarte productiv” anunțând totodată „mari, mari bătălii pe viitor”, potrivit AFP.

„Primele 100 de zile ale mele au fost foarte palpitante și foarte productive”, a declarat Trump în cursul unei reuniuni publice în Pennsylvania.

„Am fost în acțiune în aceste 100 de zile”, a mai spus el, în pofida numeroaselor răsturnări de situație cu care s-a confruntat, dintre care cele mai flagrante rămân eșecul în privința asigurărilor de sănătate și suspendarea de către justiție a decretului său antiimigrație.

În cursul acestui miting din orașul Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, pancarte agitate de spectatori afișau contrariul: „Promisiuni făcute. Promisiuni ținute”. Mulțimea a scandat „SUA, SUA” ori l-a aplaudat frenetic pe Trump.

Președintele american a profitat de o bună parte a discursului său pentru a critica aspru mass-media, uneori chiar numindu-le: „CNN și MSBNC sunt ‘fake news'”, potrivit dpa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.