Dorinel Munteanu taie în carne vie (video)

Oțelul Galați a revenit în acest sezon în primul eșalon după o perioadă dură pentru echipa fanion a orașului de la malul Dunării, care a durat opt ani și a însemnat dizolvarea noului club și crearea altuia cu marea contribuție a suporterilor. Încă de la revenire, antrenorul Dorinel Munteanu a șocat declarând că Oțelul nu se află în SuperLiga pentru a se lupta să rămână aici, obiectivul fiind, nici mai mult nici mai puțin decât intrarea în play-off. Toată lumea a râs ca de o glumă bună, dar evoluția gălățenilor a fost, cu mici excepții, pe linia trasată de comandantul ei. Din păcate, Oțelul a devenit regina remizelor, cu 11 egaluri din 17 partide. Chiar și așa, nebunia lui Dorinel nu mai părea nebunie, pentru că și acum echipa ocupă un excelent loc 9, la cinci puncte de ultima din play-off momentan, Petrolul Ploiești. În ultima etapă, fotbalul părea a fi fost învins de starea vremii, la Galați ningând abundent. S-au mobilizat toate forțele, inclusiv Dorinel Munteanu a luat lopata în mână și a participat la dezăpezire pentru că se dorea jucat meciul cu Universitatea Craiova. Și, deși nimeni nu mai credea, s-a jucat. Din păcate, nu cu happy-end pentru Oțelul, care a pierdut cu 3-1. Extrem de furios nu pe eșec, ci pe faptul că mulți jucători au făcut în opinia Neamțului figurație, acesta a anunțat că a doua zi va da afară patru jucători. Vorbe pe care le-au mai rostit de-a lungul timpului mulți alți antrenori, la cald, dar care au rămas doar vorbe. Nu și pentru Munti, care a anunțat luni despărțirea de patru jucători, fără a le da numele, pentru că la mijloc sunt și chestiuni salariale.

„Am dat vreo patru jucători afară. Nu pot să spun cine sunt. Se va afla, dar nu pot să dau nume. Au contracte… Nu dau nume. De ce i-am data afară? Nu se pliază pe proiectul meu. Nu vorba doar de meciul cu Universitatea Craiova, ci de mai multe etape.

Nu am dormit prea bine. Am pierdut un joc în care prima repriză a fost foarte bună. Dar a doua repriză a fost catastrofală. Mă gândesc foarte bine ca să văd ce s-a întâmplat.

Am vorbit în fața echipei, sunt foarte sincer în fața jucătorilor. Le-am zis că obiectivul meu e puțin compromis acum. Sunt foarte afectat. Prima repriză a fost foarte bună, dar a doua a fost catastrofală”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.