Doru Bușcu: Generalii lui Piedone

De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon.

Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la Sala Palatului, pe care a umplut-o pînă la refuz cu gîzele acelui partid-efemeridă, care trăiește îngropat în șantaj și învie o dată la patru ani, cînd corpul gazdă, PSD, îi oferă adăpost electoral. Acum, însă, PUSL a descoperit o voce proprie: e duhoarea irezistibilă a făptuitorului Piedone, care atrage muștele de cartier și, speră Voiculescu, răstoarnă socoteli și rugăminți de care n-ar mai fi acum nevoie.

În timp ce Piedone încropea la tribuna Sălii Palatului un discurs scremut, tăvălit prin lozinci de autobază, parcarea era plină de susținători. Căpetenii ale clanurilor interlope, bătăuși grași, umflați la sala de forță din pușcărie, bombardieri tatuați pînă sub bărbie, rezemați de mașini scumpe, după care plîngeau, probabil, proprietarii germani, rînjeau cu gura pînă la urechi, căci înăuntru se cocea, prin Piedone, noul ev al PUZ-ului sălbatic și al clientelismului de bandă, care se sufocase destul la nivel de sector.

Piedone mușca din limba română cu dantura lui de prădător, iar camerele Antenei 3 panoramau prezidiul care i se lăbărța în spate pe trei rînduri, etalînd candidații PUSL, aranjați ca damele de consum în vitrina salonului de masaj. Iar acolo, între veleitarii rulați la emisiunile lui Mihai Gâdea și nebunul cu opt doctorate măsluite, se aflau Mugur Ciuvică și generalul Cristian Barbu, locurile unu și trei pe lista de europarlamentari a PUSL. Ciuvică era vizibil stînjenit, era limpede că s-ar fi scutit bucuros de corvoada asta, dar siguranța zilei de mîine venea cumva la pachet cu prezența lui între clovni. Pe de altă parte, trecutul lui mai degrabă curajos, îndîrjirea cu care a luptat împotriva lui Năstase și Băsescu îl îndreptățesc pe Ciuvică să figureze, în compensație, și pe liste mai rele.

Generalul Barbu, însă, nu are alibiul lui Ciuvică. El e un produs al fabricii de marionete pe care Dan Voiculescu a clădit-o la Antena 3 și pe care o operează prin realizatori. Așa cum în pandemie aveau trecere doctorii, de cînd a început războiul în Ucraina au trecere generalii.

(…)

(Citește articolul  integral pe Catavencii.ro)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Bag seama ca la Cotidianul se publica si vome, nu numai articole. Cum este aceasta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.