Control judiciar pentru elevul care a folosit un spray lacrimogen în liceu

Elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a informat marţi seara Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe în cazul elevului.

„Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a precizat Biroul de presă al DGPMB.

Marţi, echipajele de intervenţie au evaluat 33 de elevi ai Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” şi au transportat la spital 25 dintre aceştia, după ce adolescentul de 15 ani a utilizat un spray paralizant atât la intrarea, cât şi în incinta clădirii. Mai mulţi elevi au acuzat stare de rău.

Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-ar fi produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg.

Poliţiştii de la Secţia 9 au fost sesizaţi de directorul instituţiei de învăţământ, prin apel la 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie.

DGPMB: Dosar penal din oficiu pentru elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în liceu

Poliţiştii au întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe, în cazul elevului de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Capitală.

„Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a informat, marţi, Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Echipajele de intervenţie au evaluat 29 de elevi ai Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” şi au transportat la spital 25 dintre aceştia, după ce adolescentul de 15 ani a utilizat un spray paralizant atât la intrarea, cât şi în incinta clădirii. Mai mulţi elevi au acuzat stare de rău.

Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-a produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg.

Poliţiştii de la Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi de către directorul instituţiei de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Trăim într-o țară decretini! Adică ăla săracu, ia bătaie grav de la o gașcă întreaga și tot el e cu dosarul penal? Eu, sa fiu ta su, as angaja niste băieți, sa i stâlcească in bătaie pe „colegii” care l au agresat.

  2. „Peste” 15 autospeciale pentru un spray lacrimogen?! Asta e de campionatul mondial al imbecililor! Si ce inseamna un minor in custodia polittiei? Nu are parinti, nu are avocat? Ce inseamna „port de obiecte periculoase”? Ca poti omori un om si cu un creion. Adica femeile care au un spray ca sa se apere de golani intr-o tara in care politia mai mult nu e decat apare cand e nevoie de ea, sunt pasibile de a fi pedepsite? Cine dracu face asemenea legi idioate, intr-o tara in care smecherii isi fac de cap? Copilul ala a fost sigur victima abuzurilor unor cretinei cu muschi, care l-au adus la exasperare, de a venit cu sprayul la scoala. Spray care poate fi cumparat oriunde, e la liber! Daca ta-su era politist, tot asa se petreceau luicrurile?

  3. bine ca nu faceti dosar penal pentru interlopii cu macete, pistoale si in curand mitraliere.

  4. Dar dosar penal ptr aia vreo 20 de colegi care l-au batut? Asta nu se mai poate? Te mai miri ca in Occident intra cate unul in scoala cu mitraliera la el si-i secera pe toti colegii?
    Cu alte cuvinte, stai elevule sa te bata cat vor toti dobitocii……(Rumburak)

  5. Dar cînd dau jăndarmi cu lacrimogene sau cu piper peste oameni de ce nu se deschid dosare penale. O glumă nesărată, și-atît.
    În armată au spart o fiolă într-o sală mică unde erau cîțiva și au ținut de clanță să nu poată ieși. Nici măcar ofițerul de servici n-a știut, nimeni nu s-a plîns…mă rog au plîns, au lăcrimat grămadă, înroșit ochii. Altul a fost în permisie și-a spart, zicea el, o fiolă în sala de cinema. Nu mai țin minte dacă s-a oprit filmul.

  6. Derbedeul este minor si nu raspunde in fata legii. Dar parintii sunt responsabili. Ce cap a avut tatal copilului sa-i dea pe mana spray-ul? Bine ca nu i-a dat o pusca! La americani se poarta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.