Dosarul lui Cristian Adomniţei – lovitură de teatru

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei a fost achitat în dosarul Albumul, asta după ce în primă instanţă fusese condamnat la trei ani şi două luni de închisoare.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Galaţi. Este definitivă. Avocatul Daniel Atasiei a declarat că instanţa a dispus achitarea lui Adomniţei, după ce a constatat că nu există suficiente probe pentru condamnare.
”Nu am cerut constatarea prescripţiei răspunderii penale, deşi termenul se împlinise, ci achitarea. Aşteptăm să vedem care au fost considerentele reţinute în final de instanţă”, a declarat avocatul Daniel Atasiei.
Adomniţei a fost condamnat, în luna noiembrie 2020, la trei ani şi două luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat că ar fi încercat să influenţeze un control de audit.
El a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de favorizare a făptuitorului şi fals intelectual. Procurorii DNA au susținut că au descoperit unele nereguli legate de derularea unui contract semnat între Consiliul Judeţean şi o firmă care a executat materiale de promovare a judeţului Iaşi.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. faptul ca Adormezei a fost achitat arata ca in Romania borfasii sunt ocrotiti de lege, e democratie

  2. Și la asta, procesul a durat până s-au topit dovezile din dosar(se practică în orice tribunal, mai ales la cel din Focșani care e de Galați (zona Moldovei de sud). De asta nu mai ajung la Iași dosarele și acțiunile, fiecare infractor își alege favorabilitatea avantajoasa.

  3. justitie romaneasca il condamna si alta justitie romaneasca il scapa…
    Eu nu cunosc adevarul dar ceva este putred.
    Iata de ce este necesar TRIBUNALUL POPORULUI!

  4. Amu nu stiu care-i adevarul . Dar vinovat este procurorul de caz. Pentru a putea trimite in instanta pe cineva trebuie sa ai un dosar beton. Indiferent ca-i Adomnitei sau Mitica pulifriciul.Ca Adomnitei a umblat la borcanul cu miere” suntem convinsi. Ca vorba aia Naravul de fire ,n-are lecuire” ! Dar mai trebuie si dovedit ca a bagat mina in borcan. Asa pe supozitii pot spune si eu niste tembelii.dar asa-i in ” republica procurorilor” cu diplome pe la Spiru, Bioterra, Ovidius , etc….Aveti grija domnilor ” porcurori” nu va fortati prea tare muschii creierului” .Faceti febra musculara ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.