Dosarul lui Pascu. Judecătoarea de la Mangalia a mai fost sancționată

La primul termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu, autorul teribilului accident rutier de la 2 Mai,   judecătoarea a întrebat dacă Sebastian, victima decedată, este în  sală.

Tatăl  a izbucnit în lacrimi.

În timp ce mesteca gumă, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a întrebat dacă a murit o singură persoană.

Părinții au cerut strămutarea dosarului.

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, care, în cursul zilei de joi, 23 februarie, în ședința de judecată, a întrebat dacă Sebastian este în sală (el fiind decedat – n.r.) se numește Ioana Ancuța Popoviciu.

Aceasta a mai fost sancționată, în 2023, cu avertisment, pentru abateri disciplinare prevăzute de art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2), care se referă la:

Exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență” și ”Există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Este judecător din anul 2022, după ce a fost consilier juridic și avocat. A activat la Judecătoria Ineu (Arad), ulterior venind la Judecătoria Mangalia.

Procesul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, a început, joi, la Judecătoria Mangalia.

 

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Conform acestora, după ce a fugit de la locul producerii tragediei, Vlad Pascu a fost depistat pe raza localităţii Vama Veche.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

 1. Cica (editat) de ,,magistrata” a mestecat guma tot timpul.
  De ce nu i s-a facut un test de droguri? Este foarte probabil ca individa era(editat) din moment ce intreba daca baiatul mort este prezent in sala. Patzakina era pe alta lume. Este incompatibila ptr acest proces……[Rumburak]

 2. (editat) de judecatoare este in avans platita de bogatasii de parinti ai criminalului, sa intoarca procesul impotriva victimelor, sa-i scoata vinovati pe tinerii omorati de Pascu – se vede cu ochiul liber, ca (editat) isi plateste datoria spaga incasata…trebuie scoasa din acest proces si din magistratura….alooo! madam Ministereasa PNL !

 3. Cate vieti a distrus speciala asta? Cate sentinte incorecte a dat? Cata suferinta a cauzat acest magistrat?
  Justitie incompetenta si corupta!

 4. Dumnezeu sa ne feresca dar muierea ,,magistrat, trebuia linsata ..! Tarfa merita exclusa din sistemul si asa full de coruptie..! Nu se vrea taierea pensiilor acestora pe toata linia, POLITICHIA A PENETRAT DEFINITIV SISTEMUL! Daca nu se vrea, romanii sa ia cu asalt toate institutiile ,sa se revizuiasca din temelii pana la ultimul ca-at ,,justitiar,, de Ro,sa se modifice chiar constitutia ce da drept acestei caste de scarnavii umane=scut al politicienilor de 35 de ani, sa distruga o natie,o tara …!…

 5. Mai, oameni buni, care puneti (sau va puneti) fel si fel de intrebari legate de „prestatia” acestei individe! Acum intelegeti (sper!) DE CE a fost desfiintata Sectia Pentru Investigarea Infractiunilor Din Justitie (SIIJ)??? Raspuns: pentru ca afecta „independenta justitiei”!!! Acum ati inteles?

 6. Si cand te gandesti ca in Feb.2017 vreo 70.000 de ovine cu 2 copite au umplut Pta. Victoriei pentru Legile Justitiei … DA,Ok,dar ce te faci cu cei care le pun in aplicare ? E plin de specimene ca duduia asta,care si-au dat sesiunile prin paturile profesorilor si care acum sunt atat de imbuibate,ca chiar le e lehamite si sa-si mai ridice salariul ala gras de vreo 10.000 ron/luna.Ce e de facut ?! Simplu.O prinzi,o dai la albanezi si apoi o decapitezi,iar capul il pui intr-un sac rosu de la sangele lui,pe treptele Judecatoriei Mangalia,la 5 dimineata.Chiar imi era mila de bietii oameni veniti in doliu,cu poza propriului copil sub brat.Stiu, pare halucinant,dar vorba lui Ostrovski (Mossad): „ca sa te impui,trebuie sa actionezi cu CRUZIME”.Jarteaua mamii lor …!!!!

 7. Ce facultate o fi facut fatuca asta care este acum judecatoare ? Poate nu ar fi rau de vazut cum a putut intra in posesia acestei diplome si la fel, cum a putut ajunge in aceasta functie .

 8. Sa te fereasca Dumnezeu să fii sărac sau cinstit si sa fii judecat de justitia romana!Va spune Stan Patitul !Cred ca un stabor tiganesc ar fi cu mult mai cinstit!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.