Două cutremure în doar 40 de minute, în Arad

Iar au fost cutremure în vestul țării. Primul seism a avut magnitudinea 5,3 și s-a produs la ora 20.26 la o adâncime de 6,4 km. Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a ieșit imediat pe stradă, mai ales fiindcă a fost suprins de seism în timp ce era la o emisiune. Bibarț era în direct, inclusiv video, pe pagina de Facebook „La Strada TV”, răspunzând la întrebările cetățenilor, când întreaga încăpere aflată la etajul 7 a început să se miște.

După ce a ieșit în oraș, edilul a afirmat că nu sunt victime, oameni răniți, pagube majore. „Avem situații, cum e aceasta de aici unde ne aflăm, unde au căzut evident clădirile vechi și neîngrijite. Acum își arată fața mai puțin plăcută. Bine că nu au căzut pe trecători. Sunt doar pagube la acoperiș. Vom continua și cu amenzile și cu supraimpozitarea, pentru cei care nu înțeleg că nu au doar drepturi, ci și obligații”, a spus Călin Bibarț.

La mai puțin de 40 de minute de primul seism, s-a produs un alt cutremur, anunță Institutul Național de Fizica Pământului. Acesta a avut loc la 21 04 și a avut magnitudinea ML 3.2

„Echipajele de pompieri au fost alertate şi sunt pe teren. Până la acest moment au fost primite apeluri la 112 (şapte în judeţul Arad, unul în judeţul Sălaj, unul în municipiul Timişoara şi unul în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor”, precizează MAI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. De abia astept parerile occidentalilor care vor pune acest cutremur tot pe seama rusilor.Putin este vinovat de tot ce se intimpla si Romania trebuie sa isi intareasca flacul de rasarit ,comandind niste armament de ultima generatie la aliatii nostrii strategigi .

  2. Daca mai fac multe extractii de gaze de sist se vor multiplica aceste seisme. Ro are multe falii tectonice si este o tara seismica. In SUA geologia este alta, mai stabila.

  3. Omenosul primar Călin Bibarț după un cutremur cu oameni speriați și pagube, în loc să îmbărbăteze oamenii și păgubiții măcar cu promisiunea că-i va ajuta Primăria Arad cu bani și avize, îi anunță că-i supraimpozitează și le dă amenzi. Aceștia sunt noul PNL post căsătoria cu PDL și molipsit de sorosism din perioada întovărășirii cu USR.

  4. Pai bă, ce sa zic? La mai multe! Că tot sunteți voi fruncea

  5. A anuntat cineva din atatea institute dinainte va e pisibil sa fie cutremur in zona???? Nu. Atunci ori sefii institutelor sunt slab pregatiti ori sunt platite degeaba. Posibil ca sa se expliateze faze de sist ilegal fara sirea romanilor de catre firme austriece sau americane. Ciuca doarme si ar trebui arestat pentru neglijenta in serviciu.

  6. A anuntat cineva din atatea institute dinainte va e posibil sa fie cutremur in zona ???? Nu. Atunci ori sefii institutelor sunt slab pregatiti ori institutelr sunt platite degeaba. Posibil ca sa se exploateze gaze de sist ilegal fara sirea romanilor de catre firme austriece sau americane. Ciuca doarme si ar trebui arestat pentru neglijenta in serviciu.

  7. @ „Pecicanul”, 7 iunie 2023 la 6:12
    Molipsirea de $$oroșism se face prin CUMPĂRAREA CONȘTIINȚELOR, CU $$ și poziții în societate, în culise. Și, toate (P.N.L.+P.D.L., U.S.R., P.S.D.) au fost deja antamate.

  8. Citez din ziar. „România este exportator net de gaze naturale, de la începutul lunii și până în prezent, pe fondul consumului mic. În plus, ….., potrivit datelor Transgaz. „” Adica e seceta in indystria dun Germania si cutremur in Romanua. Johanis la puscarie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.