Dovada că românii nu sunt leneși! Ce arată datele Eurostat!

Românii sunt printre europenii cu cel mai mare număr de ore lucrate săptămânal.

Durata obişnuită a programului de lucru săptămânal al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani din Uniunea Europeană a fost de 37,5 ore, în medie, în anul 2022, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Conform acestor date, există diferenţe semnificative în rândul statelor membre. Astfel cel mai mare număr de ore lucrate într-o săptămână s-a înregistrat în Grecia (41 de ore), Polonia (40,4 ore), România şi Bulgaria (în ambele cazuri cu 40,2 ore lucrate într-o săptămână).

În contrast, Ţările de Jos au cea mai scurtă săptămână de lucru (33,2 ore), urmate de Germania (35,3 ore) şi Danemarca (35,4 ore).

România este pe primele locuri în UE şi când vine vorba de numărul de ore lucrate într-o săptămână de cei cu regim part-time. În cazul acestora, cea mai lungă săptămână de lucru din UE se înregistrează în Suedia (26,4 ore) şi în România (26,2 ore), iar cea mai scurtă în Portugalia (18,6 ore).

Când vine vorba de diferenţele dintre angajaţi şi liber profesionişti, acei liber profesionişti care au la rândul lor angajaţi (adică sunt angajatori) au cea mai lungă săptămână de lucru la nivelul UE, 47,5 ore, fiind urmaţi de liber profesioniştii fără angajaţi (muncitori pe cont propriu) cu 40,7 ore lucrate într-o săptămână şi angajaţi cu 36,7 ore. În cazul acestora din urmă, durata medie a unei săptămâni de lucru în UE variază între 32,3 ore în Ţările de Jos şi 40,3 ore în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

 1. Serios? A calculat cineva cate ore pe luna lucreaza politicienii si numitii in functii politice in 3-4-5-10-14 locuri de munca? Sa vedeti aici crestere si sarg, la…incasat finante.

 2. Sa urcam Munca la loc de cinste ! Încât nimeni sa nu mai ajungă la ea !

 3. Da, dar la stat functionarii romani sunt campioni la Solitaire de departe, in intreaga UE!

 4. Astea-s orele declarate cu carte de munca, nu s-au pus orele de munca peste program neplatite deloc sau platite cu un gratar de mici si 2 peturi de bere de patronii calici si vesnic nemultumiti si nici orele muncite la negru si la gri!

 5. Rromanii e puturosi si hoti. La furat e foarte harnici si plini de imaginatie……[Rumburak]

 6. @RUMBURAK,
  Matale esti un LUCRATOR cu Mana, Ad Labam, adica …:)

  ca DACA scriu LABAGIU, ma taie Cenzoruu’ …

  IMPLACABIL,
  INEVITABIL,
  INEVITABIL,

  dar mai ales

  INEBRANLABIL.

  BRANLER inseaman in French Language ca arata CUM face Trenul cand pleaca din Statie.
  TREMURAND Greu …

  La Matale este INVERS:

  Faci Manevra … 🙂 fara sa . „CANTI” un TREMOLO sustinut, CUM fac Altii Mai FRAIERI in … 🙂 ONORABILA Practica … 🙂

  SA … IESE cand o FACI mereu si mereu, far’ de RUSHINARE, pe Forum, la Adresa ROMANILOR.

  ASA ai invatat Matale in Bashkiria NATALA de la Shaman ?

  ROMANILOR de Rand, NU le mai ramane MAI NIMIC de FURAT, CUM „TREMOLOGIZEAZA” Frenetic RUMBURAKuu’ !

  AU FURAT TOTI POLITICIENI, TIMP de 34 de Ani, in CURAND.

 7. Prin varii frecangeli de stat mi,a fost dat să văd un dondirector la 2 oameni și care avea și un adjunct. Noaptea minții.

 8. Deci greții-s cei mai harnici dîn Ioropa, iar dupe ei, mămăličky șî kastravetsii…
  Brava, bre! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Pă ai noștri-i știm toți, io i-am văzut pă mitici la sirvici, o duceau dîntr-o pauză într-alta, așea că nu mai are rost să vorovim…
  Greți am avut koledzi, șî mai putori dăcît iei ierea dăcît araboteii șî nigării! De-aia a ajuns Grețîia în faliment dă țearră! Așea că, meeeey EvroStat, du-te învîrtindu-te……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.