Dovadă de inconştienţă

Peste 31.000 de oameni au fost amendați în acest an pentru apeluri false la 112, susține Florin Roman, liderul deputaților PNL. Acesta propune dublarea amenzilor.

De la începutul anului 2019, ca urmare a apelurilor false/abuzive prin 112, valoarea amenzilor a depășit 6,2 milioane de lei.susține Florin Roman.

„Este răspunsul oficial al noului ministru de Interne, Marcel Vela, la o interpelare pe care i-am adresat-o. Regretabil este faptul ca un număr atât de mare de persoane nu conștientizează ca un apel fals la 112 poate împiedica polițistul sa intervină la o crima, sau medicul la un caz de salvare a unei vieți. Pentru tineri teribiliști, apelarea falsă la 112 a devenit o , iar fenomenul capătă proporții îngrijorătoare”, susține liderul deputaților PNL.

Din acest motiv, deputatul a depus un amendament prin care propune dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la 112.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Cred ca e bine sa se lase amenda la cuantumul actual,sa fie platita usor ,si sa se stranga bani la buget,din care sa mai angajeze operatori.Amenda mare e sperietoare.

  2. … ca suntem dupa 30 de ani in halul in care suntem?

  3. Asa o fi , dar F.R.trebuie amendat pentru purtator ilegal de cap … de mana cu Badalau .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.