Dracii roșii se refac printr-o metodă controversată

O imagine postată pe contul personal de către mijlocașul belgian Mamadou Onana a stârnit multe controverse. Este vorba despre o metodă de refacere utilizată de componenții naționelei dracilor roșii după partida cu România, o metodă pe care nu puțină lume nu o consideră tocmai în ordine, fiind socotită undeva la limita dopingului.

 

Este vorba de o terapie medicală controversată folosită prima oară de Michael Jackson. Imaginile îl arată pe jucător pe un pat de spital și cu o mască uriașă de oxigen pe față. E ca și cum ar sta într-o navă spațială, de fapt totul face parte dintr-un proces de recuperare cu oxigen hiperbaric.

Este o terapie medicală controversată prin care Onana inhalează oxigen 100% pur cu ajutorul unei măști, într-o cameră cu presiune ambientală crescută. Se numește terapia cu camera barică. Corpul jucătorului primește de până la 15 ori mai mult oxigen. Scopul terapiei este de a ajuta la recuperarea mai rapidă, dar poate fi folosit inclusiv în vindecarea unor infecții.

Novak Djokovic este adeptul acestui tip de recuperare, iar în 2019 a avut propria remorcă cu o cameră hiperbarică mobilă în apropiere de locul unde se desfășurau meciurile de tenis de la US Open.

Camera hiperbarică costă aproximativ 70.000 de euro. Cristiano Ronaldo sau starul din NBA LeBron James au urmat această terapie cu oxigen și s-au declarat foarte mulțumiți de urmările acestei metode, care le-a permis într-adevăr să se recupereze foarte repede după efort.

Celebra vedetă pop Michael Jackson a testat pentru prima dată o cameră hiperbarică în 1984. Scopul era să trăiască peste 150 de ani folosind această metodă, dar nu a reușit să ajungă decât până la vârsta de 50 de ani pentru că s-a dus într-o altă lume în 2009.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

 1. nu e chiar „exploatarea omului de catre om”
  dar de batjocura se fac vinovati toti microbistii
  fie ca le place fie ca nu.

  -halep a incercat un doppaj
  da’ nu i-a folosit in tenis,
  nu asta era indicatia vaxxinului.
  (chiar:de ce a divortzat ăla,
  ce l-a nemultumit?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.