„Dragă Rareș”, între Schengen și legionarism

Luare de cuvânt explozivă a lui Rareș Bogdan, un discurs măiestrit de fostul jurnalist, perfectat de actualul politician, care tronează bolduit pe pagina sa de Facebook, miercuri, 13 septembrie, alocuțiune prin care Domnia Sa reiterează aceeași dorință arzătoare a României de aderare la Schengen exprimată mai anul, pe 14 septembrie la Strasbourg.
Pe scurt, atât doamna Ursula, cât și ceilalți membrii ai forurilor de conducere ai UE nu au fost în stare să îl convingă pe cancelarul Austriei să își schimbe politica în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen. În pofida faptului că noi suntem băieți buni și harnici, care am făcut eforturi imense pentru ajutorarea Ucrainei, am fost lăsați pe dinafara ariei Schengen cu complicitatea lui „Dragă Ursula”, cum afectat rezonează glasul tribunului în aula Parlamentului European.
Nu știu cum să-i spun domnului europarlamentar, dar Ursula nu-l înțelege deoarece nu-i poate trece prin cap că dânsul habar nu are ce este Uniunea Europeană și care este rolul său de parlamentar al acestui ilustru for. Nu înțelege ce vrea „dragul de Rareș” de la ea când el reprezintă un partid aflat la putere, cu un președinte „de altă etnie și religie” provenit din același partid, care ar fi trebuit să negocieze fiecare concesie pe care România a făcut-o atunci când și-a sacrificat economia pentru susținerea eforului de război. După spusele domnului Ciolacu, 3% din PIB-ul României s-au cheltuit în această direcție fără ca hăirupista și obedienta clasă politică românească să ceară ceva la schimb sau măcar să pretindă compensarea cheltuielilor. Obișnuit cu „mica înțelegere”, politicianul român s-a trezit că ține în mână o factură nedecontabilă și încearcă să obțină din partea marilor negustori care stăpânesc taraba de la Bruxelles o cât de mică recunoaștere și respect. Europarlamentarii din clasa domnului Rareș nu s-au întrebat niciodată care sunt efectele negative asupra economiei românești ale unor sarcini venite din partea forurilor UE, nu au prevenit aceste efecte și nu au negociat vreodată obținerea unui avantaj în schimbul acestora. Este exact ca în cazul elaborării legilor în România, când nu se exersează capacitatea intelectuală a politicului de a deduce efectele legii aplicate, ci se iau măsuri de îndreptare a legii timp de luni de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Omul politic s-a limitat în a compătimi Ucraina și a declara „că nu este timpul propice” pentru a stoarce avantaje din tragedia unui popor vecin aflat la ananghie. „Nu se face domne, oameni suntem!”… parcă-l aud spunând pe Excelența Sa, domnul președinte Iohannis și, împreună cu el, pe toți susținătorii politici ai Excelenței Sale.

Ca și în cazul neîndeplinirii măsurilor asumate, ci nu impuse, ale PNRR, care a fost producția exclusivă a lui Ghinea din timpurile când USR-ul domnea împreună cu PNL-ul, se aruncă vina pe Uniunea Europeană pentru insuccesul nevertebratei clase politice românești. Este mai simplu să dai electoral cu pumnul în masă decât să susții sistematic interesul național la masa negocierilor, or, la masa negocierilor, pentru a avea influență trebuie să fii reprezentat de oameni de stat cu greutate care se bucură de respect, nu de executanți care scheaună din când în când în fața celui care îi hrănește.
Cutremurătoare cuvintele sale! „Am livrat petrol, gaze, lemn, uraniu, apa, dar mai ales inteligenta!”. Parafrazându-l : „Și pentru ce?! Ca să nu fim respectați?!” De parcă UE poartă vina contractelor păguboase de export și import, de cele mai mari prețuri ale energiei din Europa și, mai ales, de emigrația masivă a inteligenței românești, ci nu clasa politică care acum, în zilele decontului, se simte păcălită ca într-un joc de copii.
Bănuind probabil penibilul mesajului propriu, domnul europarlamentar „Dragă Rareș”, pentru a sublinia importanța misiunii sale nu putea să nu anunțe în plen amenințarea care planează asupra țării în cazul în care UE continuă să îi dezamăgească pe cei 25 de milioane de cetățeni de categoria a doua trăitori în România sau aiurea. Așa că, la fel de marțial ca orice tribun care să respectă, a strecurat câteva vorbe și despre extremismul, pan rusismul și pan asianismul care iau amploare în România din cauza nepăsării Ursulei și a mincinosului de Nehammer, cancelarul Austriei. Concluzia apoteotică: UE are de ales între o viitoare Românie membră Schengen și una național-socialistă.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

38 de Comentarii

 1. Am mai vazut astfel de luari de pozitie in PE.
  Si ?
  Pina nu uzam de dreptul de vot, asa cum uzeaza austria, pina nu incepem asa treptat sa scoatem din tara tot ce inseamna firma austriaca, pina nu „abuzam” si noi la controlul de frontiera asupra a tot ce e legat de transport economic austriac, pina nu e chemat ambasadorul Romaniei la Viena acasa pentru consultari si concomitent trimis ambasadorul austriei acasa pentru consultari pe timp nedefinit,…etc..
  Pina atunci vom fi tratati cu aceasi desconsiderare, pina atunci toate vorbele dulci de sustinere vor ramine vorbe-n vint !

 2. Bey Rareș, ieși odată pe an cu câte un discurs lacrimogen și vrei să ne faci să credem că tu și coaliția ta nu sunteți trădători de țară 🤔 ați ciuruit bugetul României de dragul ucrainei iar in spitalele din România nu este nici hârtie igienică, foarte mulți copii in România merg flămânzi la școală iar voi dați la urcaci pe care îi țineți in pensiuni și hoteluri de lux pe banii noștri

 3. Eu cred că Nehammer tocmai de aia nu ne vrea în senghen pentru că am prea livrat pentru Ucraina apoi pentru PNRR nu numai Ghinea e vinovat ,mai vinovat e Gips-Cartonul de la Cotroceni că el a botezat PNRR-ul și l-a sărbătorit împreună cu Ursula.
  Ce e mai grav e că Gips-Cartonul a tratat PNRR-ul că și Romania -Educata crezând că simpla lui prezență la Bruxel rezolva tot.

 4. radeti toate interesele austriece in Romania! toate fara exceptii!

 5. Jigodia a dat de bine la .u.e. și nu se dus de la măcelărie. Numai maine nu-i poimâne și nu-l mai votează nici necuratul!

 6. ..” domnia sa ”..??!!!! habar n-ai , cu cine ai de a face ! acest individ, in afara de un sentiment de greata , nu provoaca nimic decat eventual , accelerarea tranzitului intestinal, al celui ce are timp sa-l asculte ..!

 7. Țara dragă,cum poți gazdui si astfel de vietăți ca Rareș. Tudor,Grumaz,Johannes…

 8. Nu vom intra în schengen. Mai terminați cu păcălicii ăștia care mai vor un mandat pe mulți bani fără să facă nimic concret pentru România și români.

 9. The grape of wrath-2

  Si da asa ar fi daca „Europarlamentarii din clasa domnului Rareș nu s-au întrebat niciodată care sunt efectele negative asupra economiei românești ale unor sarcini venite din partea forurilor UE, nu au prevenit aceste efecte și nu au negociat vreodată obținerea unui avantaj în schimbul acestora.” daca nu as fi ascultat-o pe Carmen Avram si nu as fi stiut ca si ea si toata gasca stiau.

  Da am ascultat-o si nu e ca „europarlamentarii nu s-au întrebat niciodată” europarlamentarii STIAU LA SIGUR CARE VOR FI CONSECINTE NEGATIVE daaaaaa NU S-AU PUTUT OPUNE pentru a nu fi etichetati Gica contra, deorece credeau ca realizeaza o negogiere, un imi dai mai incolo ca sa nu bata la ochi pentru cee ace iti dau acu bazat pe onoare , EU ITI DAU TZIE ACU, TU O SA IMI DAI MIE CAND O SA-MI CRAPE MASEAUA .
  Romania doar a dat si n-a prea primit si asta e un fapt.

  Daca onoarea si solidaritatea europeana sunt doar hahaha “o factura nedecontabila” urmatorii europarlamentari s-ar putea sa nu mai fie asa de maleabili la viitorul adal badal si aidoma UK-ului care a trimis ca cea mai mare delegatie in parlamentul UE pe UKIP lui Nigel Farage la randul sau, Romania, sa trimita AUR-ul lui Simion.

  Europa nu prea mai are “de ales” ci are mai ales si asta cat de curand, are de cules “the grape of wrath”
  https://www.cotidianul.ro/draga-rares-intre-schengen-si-legionarism/

 10. Batistuță chiar crede că cineva bagă în seamă un cățel de apartament care latră de după ușă si când îi dai drumu afară îți linge papucii.Uită că el e cel mai xenofob și nationalist iliberal desi ia salriul de la Bruxelles si de fapt nu merită nici un post de șef de scară la cât e de anagramat.

 11. suntem „reprezentati”, fara acordul nostru, de clovni si paiatze. fardati, bronzati, pictati in obraz si pe buze, lacuiti. toti cu aparenta de barbati. entitati umanoide cu sex incert, care sunt precum algele in apa: se unduiesc si se adapteaza dupa curent. daca seaca apa se vor usca. aceasta „apa” care-i hraneste trebuie secata.

 12. Asta trebuia sa scrie pe pagina lui de Facebook la antet. Lepadatura aleasa, prin distribuire de partid, cu promsciunea clara ca desfiinteaza in 30 de zile pensiile speciale. Pai au trecut peste 300 de zile de vreo 3 ori si nu ati facut nimic. Nu vi se potriveste perfect ATI MINTIT REPETAT, ati distrus bugetul si economia, ati indatorat aiurea tara, mai mai sa o bagati si in razboi, la cat de tradatori si prosti sunteti.

 13. Asta incepe iar cu vrajelile de tip taiem pensiile speciale in 30 de zile doar ca acum e la alt nivel! Pai stie toata lumea ca austria este de fapt purtatorul de cuvant din umbra al europei asa cum a fost si olanda iar in problema cu ukrinieinii si granele lor unii de pe aici s-au imbogatit si le convine de minune situatia!

 14. Neuhammer are dreptate. Ați văzut amenințările teroriste ale lui Zelenski: „dacă ne enervați şi nu faceți tot ce vă cerem noi, avem trimişi o grămadă de băieți prin toată Europa care de abia aşteaptă să vă facă zile fripte!”. Pe unde au intrat băieții ăştia supărați în Europa fără să-i întrebe nimeni cine sunt şi ce vor? Prin România! Asta e frontieră UE securizată?
  Acum mâncăm ce am semănat!
  Adică Slava Ucraina!

 15. Domnului autor, cu nume similar persoanei combătute:

  Pentru a fi credibil, un mesaj trebuie articulat în termen decenți.

  Exprimarea Dumneavoastră, cu un lexic de mahala, face întregul articol la fel de condamnabil și ridicol, precum textul incriminat. Toți o apă și-un pământ…

 16. N-a facut nimic de capul lui Ghinea, el a urmarit interese globalisto-neomarxiste.

  Au grije puternicii UE, ca jucatorii mari, corporatiile si bancile, sa nu iasa in pierdere.
  Taxele si falimetenele sa mai loveasca in firmele mici, multinationalele sa fie scutite de jugul cresterii darilor la stat, profiturile lor „optimizate” au explodat chiar si in pandemie.
  Dupa neprimirea in spatiuk Schengen firmelor austriece le-a facut cineva ceva. Au marait unii la guwernare, a venit sefu si batista pe tambal, de profitul si interesele firmelor austriece nu se atinge nimeni. Din Marea Negra primesc ce perimetre vor ei.

 17. In primul rand Bogdan il depaseste in partizanat pana si pe celebrul Marchievici…In al doilea rand MISTIFICAREA cu 25 milioane de romani in intreaga Lume, a ratacitului sekuku Bogdan, trebuia sanctionata de Bogdan ce merge la tinta cu articolul de fatza!!!
  ROMANI de CETATENIE ROMANA sunt mult sub 18 MILIOANE in tara si strainatate, peste ZECE MILIOANE daca nu mai multi fiind cetateni
  ai multor tari ale Lumii, DE ORIGINE ROMANA, impamanteniti de peste UNA SUTA ani in tarile respective, multi dintre urmasii celor plecati acum UNA SUTA ani NEMAIVORBIND LIMBA ROMANA!!! In al treilea rand Bogdan cu rastalmacirile articolului CONFUNDA PROCENTUL din PIB alocat INARMARII cu „ajutorul militar” acordat STATULUI SUVERAN Ucraina ATACAT SAMAVOLNIC-BARBAR-GENOCIDAR de catre URSS-
  Rasputin!!! E incredibila lipsa de UMANITATE a unor indivizi si condamnabila posibilitatea de a si-o exiba acordata cu atata usurinta…Culmea, Batistutza fiind AGENT SOVIETIC al Sekuku, SUB ACOPERIRE, precum dislocatii pe forum care observ ca jubileaza
  de turbati ce sunt…

 18. AUR ul noua speranta a Romaniei, va deveni pumnalul din inima ei. Tara asta este suspectata ca zace in ea ceva periculos si miraculos, dupa cum este decimata din toate directiile, in special interne. Romania , tara cu cea mai armonioasa imbinare intre munti, campii, paduri, rauri, un dar de la Dumnezeu,prinsa ca intr-un cleste de lupii hamesiti. Si totusi ea inca exista, Asta miracol!

 19. Mai mari dusmai ai romanilor si ai Roamniei inafara clasei politce in marea ei majoritate infestata de catre masoni si a institutiilor statului( adica ale guvernului)in frunte cu masonii din b.n.r. nu exista!!!

  Unde nu exista DUMNEZEU,locul este ocupat automat de spurcaciunea iadului.La fel si sufletul sau lipsa de suflet al celor care sunt tradatori ai neamului romanesc!

  Spunea parintele Cleopa ca uni sunt atat de rai incat si sufletul lor dat de catre DUMNEZEU se indeparteaza de ei si sunt ca niste vase goale .

  Cu astfel de ,,conducatori,, doar astfel de rezultate exista!

  Inchinarea la satanul u.e. bruxelez,distruge acest popor Cresin Ortodox,pas cu pas,vorba androidului telecomandat .

 20. atitudinea, desi tirzie (aprox. 11 ani intirziere) e bine venita . Cit despre tov. batistuta (cel care „si-a facut treaba”) sper ca totul a fost din suflet si nu azmutit (ceva similar cu trintitul pardesiului de capota masini) de Lenesul de Sibiu ca urmare mistoului incasat de la piticul & Co din ucraina (cind cu „bucatile de carbon….)

 21. Liberalii sunt niste slugi proaste si tradatoare de tara.in frunte cu johanis.punct.degeaba schelalaie rares bogdan.

 22. Daca nu mai sunt Legionari, trebuie inventatzi, chiar daca la Nurenburg nu a fost vorba despre ei, ca sa nu mai spunem ca Procesul Kamunizmului lipseshte shi astazi. Cred ca bunul simtz, ar trebui ca Legionarii Roshii opozantzii lor, daca nu creatorii celor Verzi in mod mistic, ca Zelea leul ukra duba, duba, ca sa mai ascuta lupta de clasa, ar trebui sa inceteze cu aceasta manipulare de sorginte bolshevica=kkhazara, ca sa mai faca shi ei un ban acolo. Uita ca acest chibutz bolshevic cu primul atentat terorist in Parlamentul Romanesc, cu victime, are pe conshtiintza Elita Romaniei ucisa, ucisa, ucisa la Canal, pushcarii, samd, shi care shi in ziua de azi, cu toate ca ne-au facut Kolonia lor, vor sa ne puna la zid cu acest raz belitul khazar Zelea leul=Legionarul Verde vs. kahazarul Putin=Legionarul Roshu, galbejitul.
  Atentzie mare la aceshti libidinoshi cu gandire infantila, ce folosesc limbajul de lemn, reflex Pvlov dela Rabyile, care a promis la o adunatura de natzii=confederatzie, ca ei vor stapanii lumea. Nu di jaba s-au inmultzesc Rabyiile, fiind > ca poolimea…Tov.Ylici in dec.89 vedea terorishtii lui tragand din toate pozitziile, ca sa nu mai spunem de vedeniile cu Rebeliunea Legionara cand a trimis minerii sa alunge „Golanii”.Tov.Maya Morgenstern Ylici (citeshte invers Lenin) a inventat Pogromul de la Buc., uitand ca catzva bolshevici, asah cum omorau ostashul roman, au pus manape arme, sa se bage ca musca la rahat. Deci catzva bolshevici mai rai ca Legionarii sunt comemoratzi ca Pogrom, iar aia de la Yahi asha cum ei au spus au fost creatzi de Germani, pentru ca au ucis un ofitzer neamtz, uitand saspuna de ce i-a chemat Chestura…
  O zi buna.
  Con
  P.S. Unde se mai respecta libertatea de opinie, sau macar Constituzia, ca am ajuns stat eshuat=mafiot…ha, ha, ha,hahaiala

 23. Cititi comentariile si ar trebui sa va fie greata.Problema ridicata si expusa de europarlamentar este cat se poate de corecta dar are pacatul ca este expusa de Rares Bogdan si nu de alt”erou” agreat de carcotasii si antiromanii de serviciu.
  Cu o asemenea gloata de votanti viitrul nostru e sumbru.Ura personala si de partid se afla mai presus de interesele si demnitatea tarii.
  Cat despre autorul articolului, nu merita nici sa-l „gratulezi” cu vorba aia…..mai populara si de maidan.

 24. Stati cauminti, nu miscati in front, domnul Batistuta, acest Catavencu sau Rica Venturiano de rit nou, crede ca parteneriatul lui cu her Iohanis il face eligibil pentru a candida la presedentie. Daca nu in 2024 macar in 2029. La asta , spun guriele rele, „lucreaza” de zor banii „cinstiti” ai socrului sau si, se putea sa lipseasca cineva cu pasaport american?, domnul HD Hartman profiler si analist politic la moda!!!

 25. am vazut cu ochii mei,in vama,cum functionarii de acolo DEZMEMBRASERA efectiv un autoturism sub pretextul ca proprietarul auto ar face contrabanda cu tigari. NU LI SE PUTEA IMPUTA NIMIC VAMESILOR;chiar daca asta seamana a exces de zel.
  ce ne impiedica sa procedam la fel cu Anumite vehicule

 26. Unu doi,unu doi
  Ursul Mare e cu noi
  Dar si noi suntem cu el
  Ca o coada de purcel
  Si cantam pe-acelas ton
  Ceardasul de Balaton
  Exact cum a zis poetul
  Ne lovim cu standgu’n drtptu’
  Da, noi sunem neam de piatra
  Dar putin cam sfaramata
  Si ma tem ca ne ia vantul
  Spulberand cu noi pamantul
  (Cine pune baza-n noi ?
  Unu doi, unu doi…)

 27. „… Domnilor!… Onorabili concetăţeni!… Fraţilor!… (plânsul îl îneacă.) Iertaţi-mă, fraţilor, dacă sunt mişcat, dacă emoţiunea mă apucă aşa de tare… suindu-mă la această tribună… pentru a vă spune şi eu… (plânsul îl îneacă mai tare.)… Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale… în aceste momente solemne… (de abia se mai stăpâneşte) mă gândesc… la ţărişoara mea… (plânsul l-a biruit de tot) la România… (plânge. Aplauze în grup)… la fericirea ei!… (acelaşi joc de amândouă părţile)… la progresul ei! (asemenea crescendo)… la viitorul ei! (plâns cu hohot. Aplauze zguduitoare”. I.L. Caragiale – O scrisoare pierduta.

 28. Teatrul facut de acest fariseu nu inpresioneaza pe nici-un roman .Domnul asta Rares Bogdan nu va reusii niciodata sa convinga pe nimeni ,atita timp cit el ca persoana da dovada de falsitate si este un mincinos cu pedigri.

 29. asta chiar se crede egalul unui westic….
  mai e mult pina departe ….
  westicul nu vede asa…pentru el tot un biet de este european bun de pacalit este
  hilar pacaliciul platit pe bani multzi de fraieri
  23 milioane de romanici–aiurea….cind 6 milioane dintre ei itiz sint hranitzi de altzii…

 30. Te apuca groaza !
  Toti Editat nu se refera la ceeace a spus hulitul Bogdan sau autorul „impartial”al articolului.
  Injuraturile si denigrarile sunt singurele argumente iesite din creierele (?) lor modeste.
  Nimic nu poate face o mai buna reclama celui cotestat
  PS :Erorile facute de mamica nu pot fi reparate nici de natura nici se D-zeu .

 31. Trompeta asta sputnik mincinoasă și grotesc de ridicol speră acum că ne mai păcălește o data și mai prinde un mandat pe listele blocului democratic

 32. S-a scurtat lanțul si nu mai ajungi la ciolan?de aia latri,iti ia altul ciolanul? Fapte,nu vorbe!nu ati miscat unul in lant,acolo!

 33. Cine oare il mai ia in serios pe panarama asta bombastica care se pune pe facaut valuri , din cand in cand ? Poate doar fratele lui tiribombist , a toate ziditorul , Gusa goldistul (ha , ha , ha) ! E plina tara de lepre , abia mai poti respira , n-asa ? P.S. Daca n-ar fi iesit din gura teatralului , isteric exaltat , continutul ar fi fost corect dar asa , este ca si cum Cicciolina ar tine lectii de morala la o scoala de fete .

 34. rromania, tara zigoinerilor! Cum naiba sa ne primeasca Austria in shenghen! S-au saturat de noi! Asta-i motivul real dar nu au voie sa-l spuna si o baga cu frontierele. Ce, suntem copii, nu stim adevarul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.