Dragă România, la tine-i tot normal?

Vitalie Călugăreanu, un prestigios jurnalist român de peste Prut, postează pe facebook cîteva rînduri:

”Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, i-a conferit Ordinul ”Steaua României” lui Marian Lupu din Moldova. Decretul a fost semnat pe 8 septembrie. Dragă Românie, la tine-i tot normal cu președintele?”

Cine a fost și cine este Marian Lupu? Decoratul cu Steaua României este președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova. Conform decretului prezidențial de decorare, omul are o ”contribuție excepțională”:

”În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor domnului Holm Janar, Auditorul General al Oficiului Național de Audit al Republicii Estonia, domnului Lupu Marian, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, și domnului Tavares José, Președintele Curții de Conturi a Republicii Portugheze”.

Ce isprăvi a mai făcut Marian Lupu?

”La 24 mai 2001, actualul președinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova a fost numit în funcția de vice-ministru al economiei. La data de 5 august 2003, a fost numit al președintelui Vladimir Voronin, în funcția de ministru al Economiei al Republicii Moldova.

La 6 martie 2005, a fost ales deputat în Parlament pe lista Partidului Comuniștilor, condus de același Vladimir Voronin (președintele care a impus românilor vize pentru a intra în Republica Moldova) deși nu era membru de partid.

A devenit apoi președinte al Parlamentului Republicii Moldova. A intrat până la urmă în PCRM, dar în 2009 a plecat din acest partid și a devenit președinte al Partidului Democrat din Moldova, controlat de oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.
Marian Lupu se identifică ca moldovean și s-a pronunțat pentru păstrarea în Constituție a apelativului de „limbă moldovenească” ca limbă de stat a Republicii Moldova, potrivit Wikipedia.

În 2010, în cadrul emisiunii „În profunzime” de pe postul Pro TV Chișinău, Marian Lupu a declarat: „Din punct de vedere științific, vorbesc limba română, din punct de vedere politic – limba moldovenească!”.

Peste doi ani, în cadrul aceleași emisiuni el a declarat: „M-am răzgândit. Științific nu mai este limba română, cum spuneam anterior, ci limba moldovenească. Acele teze sunt susținute de oamenii de știință, iar tot ce vine din științele sociale are puternice elemente subiective.

Se știe că istoria nu este fizică și este scrisă de învingători. Iar dacă tezele sunt subiective înseamnă ca sunt promovate în interese politice. Știința nu are nimic cu dreptul la autoindentificare etnică”, afirma în 2012 cel care în 2022 a fost decorat de statul român.
Marian Lupu nu s-a dezis niciodată de declarațiile făcute în 2012”.

Frații noștri de peste Prut au o expresie uzuală care trebuie să fie o construcție după limba rusă. Ei zic:
-Tăt narmalnîi?
Adică ”toate-s bune?!, ”toate sunt în ordine?”

Vitalie Călugăreanu publică știrea cu decorarea lui Marian Lupu și reproduce postarea cu afirmația acestuia din 2012 cu ”științific nu mai este limba română, cum spuneam anterior ci limbă moldovenească”

Vorba lui Vitalie Călugareanu:
– ”Dragă Românie, la tine-i tot normal cu președintele?”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 46

40 de Comentarii

 1. E plan cu umilitul.
  A se vedea și planul pus în cîrca marelui pitic Boc cu Cetățuia din Cluj; scoaterea unei monument „ce nu se-ncadrează”, refacerea cazematei asupritorului habsburg, gărzi habsburge ca la în Orașul Unirii.

 2. Da, observăm cum președintele decorează spionii rușilor în Republica Moldova,contribuind tradiția începută de Petrov,informator al securității după hotărârea judecătorească ramasa definitivă și irevocabila.Nu o să ne surprindă dacă după încheierea mandatului președintelui Johannes sa aflam același lucru și despre fostul primar de Sibiu.

 3. Ce va surprinde la johannis? Doar stim ca e pe invers in politica Romaniei.El vrea un post in NATO pentru ca Geoana nu mai face fata la maturat si sters praful.

 4. Presedintele Romaniei decoreaza oficiali moldoveni la propunerea Maiei Sandu,si punct!Doi bani nu dau pe ‘jurnalistii”moldoveni care sub pseudonim lauda dictatura lui Putin!

 5. Depinde de ce fel de fund ii este pus in fata , acestui mare moldovean stintificat , cu grai moldovenesc si intelegere romanofoba . Omul reprezinta toata protipendada post idependenta , a agentilorr KGB impusi , doar ca astazi vede si el alta realitate si e normal ca caracterul sa i se schimbe brusc , si sa inceapa sa viseze stiintific . Medalie pentru vorbe urate si dureroase , la adresa aceluiasi popor , dar cu un set de justificari venite de la maritul Stalin , pentru a justifica ruperea Basarabiei . De acea eu sunt incantat tot mai tare de apropierea frontierei ruse de leaganul civilizatiei lor , Urali .
  Mars afara Ivane , ca esti kkacios si nu mai ai nici un prieten !

 6. Cine este România, eu sau Tică disperat ca este „la un mm de faliment” si că „De luni la muncă, sunat neincasatii, vaicareli, înjurături, plătit la ANAF, verificat cauciucuri de iarna, dacă Multimetrul digital are baterii, spălat salopete, casca de protecție! Am sufletul sfâșiat, scârbă de muncă”? Il inteleg, si mie mi s-a intamplat intr-o dimineata sa spun „Doamne, nu mai pot!” si atunci a fost ultima data cand am spus-o…
  Cine este România, KWI, Rares Bogdan, Ciolacu…
  Am depasit faza in care eram fericita pentru victoria candidatului sustinut de mine, am inteles ca trebuie sa fim uniti si sa stim ce vrem dar se pare ca eu si cei care gandesc ca mine suntem vinovati ca existam…

 7. In sfarsit, curge apa pe dunare si e bine. Cat despre plavan, daca ar face cineva statistica privind decorarile netrebnicilor, a tuturor infractorilor vizibili, ar spune ca „infractorii se recunosc intre ei, se aduna si se premiaza reciproc”, ceea ce este realitate!
  Apropo de prompteristele si prompteristii de la tv care dau stiri din ziare straine fara a se informa din sursa sigura, ieri a fost cutremur in elvetia-zurich de peste 4 grade, m-am uitat pe INCDFP sa vad daca e bifat si nu exista, desi, se spune ca e cel mai performant institut de cercetare pe europa! Cum de nu a fost depistat si inscris cutremurul de ieri? La naiba cu imaginea prostiei, mint astia de sting si nu e la misto! Acum dimineata am vb cu elvetia si mi-a spus, cum de in elvetia daca e munti uriasi? Cica la nu stiu cate zeci sau sute de ani se mai arata un dans pamantesc.

 8. 44 la suta din romani sint analfabeti …johanis vrea sa faca muzeu al holocaustului si sa se predea in scoliile romanesti ca materie obligatorie , ca socialismul stintific …

 9. Imi place.
  Si Iohannis „din punct de vedere științific” e un tradator, iar „din punct de vedere politic” e presedinte.
  Maine ii va da Ursulei titlul de „Mama eroina a poporului roman”.

 10. TARAMUL nostru de obarsie, cel nord dunarean, poarta NUMELE de ROMANIA. De la Auxentiu de Durostorum/383 AD.
  Religia noastra este cea de sorginte BIZANTINA a lui EL cel URANIC. Al carui crez a ramas netradus de la anul 325 AD. Toate acestea (dpv lingvistic si religios) nu au nici o legatura cu religia Vaticanului … deoarece de la anul 325 AD, ROMANIA noastra a trecut la religia de rit BIZANTIN a lui Constantin Dacul. Care dupa 1054 devine religia crestin-ortodoxa.
  Iar Vaticanul a ramas de rit LATIN.
  Toate acestea nu au legatura cu limbile LATINA si ROMANESTI (Italiana, Franceza, Spaniola, Portugheza)… deoarece toate aceste limbi au fost si sunt limbi de tip CENTUM.
  Limba geto-dacica (pre-LATINA de tip SATEM) nu a fost aceeasi sau creata de Imperiul Roman (106-275 AD) care avea o limba de tip CENTUM. Geto-dacii, tracii, albanezii, posedau (din strabuni) limbi PIE (de dupa 3000 BC) de tip SATEM.
  In Antichitate, țara locuită de geto-daci cuprindea un teritoriu cuprins între: râul Tisa (vest), râul Nistru și Marea Neagră (est), Hemus (sud) și Carpații Păduroși (nord). În anumite părți chiar depășeau aceste hotare: spre est peste Nistru, „înaintând până spre Bug”, iar spre vest, „ajunseră până la Dunărea panonică”.
  TERITORIU care corespundea EXACT arealului de raspandire al limbii geto-dacice la anul 44 BC (BUREBISTA).
  TERITORIU care corespunde EXACT si arealului ACTUAL de raspindire al limbii noastre cele ROMANESTI (limba UNITARA/fara dialecte, PIE pre-LATINA de tip SATEM).
  „Istoria TREBUIE scrisa corect si cu respect fata de români. Si Limba română TREBUIE studiata cum se cuvine.”
  Din motive de diferențiere tipologică, limba română mai este numită în lingvistica comparată ca limba dacoromână sau dialectul dacoromân.
  De asemenea, este înregistrată ca limbă de stat atât în România cât și în Republica Moldova, unde circa 75% din populație o consideră limbă maternă.

 11. În 1997, Curtea de Conturi a pierdut dreptul de a controla modul în care Fondul Proprietății de Stat derula procesul de privatizare, iar în 1999 i s-a interzis orice control asupra privatizărilor.
  Drept urmare, în conturile Statului au intrat de pe urma miilor de privatizări cca 6 miliarde Euro în perioada 2000-2014. Atât!
  Ce-a fost înainte de 2000 nu se ştie.
  Apropo, sumele au fost estimate în 2014 de BNR, MFP, Trezorerie şi alte instituţii la cererea deputatei PDL de SM Andreea Paul.

 12. ‘ De noapte minții ‘, președintele Curții de Conturi a Republcii Moldova a primit această distincție ‘ … pentru integritatea și profesionalismul de care a dat dovadă în exercitarea actului de control ‘ ???!!! Ssst, președintele ‘lucrează’!

 13. TE obsedeaza Tica , nu-i asa Core ? Tica creeaza plusvaloare , Romania se sprijina pe el si pe altii ( milioane ) ca el ! Tu ce ai produs la viata ta ? Viata ta imbelsugata si a „prietenilor ” tai se bazeaza pe munca lui . Dar viata lui nu este nici f. imbelsugata , nici linistita , caci are multe griji – impozite , salarii , intretinere utilaje etc . Si drept recompensa cate tine in spinare pe tine si pe ‘ prietenii ” tai , il balacariti cum va vine la gura .! nu cumva Core , Romania e strimba ?

 14. Doi prostălani: UNUL CARE SPUNE CĂ MOLDOVENEASCA NU-I ROMÂNĂ ŞI ALTUL CARE-L PREMIAZĂ CĂ A SPUS AŞA CEVA!

  Întrebare pentru Vitalie Călugăreanu:
  BĂ DOMNULE, PREŞEDINTELE VOSTRU DOREŞTE UNIREA MOLDOVEI CU ROMÂNIA? CĂ AL NOSTRU CLAR NU O DOREŞTE!
  Continuaţi să vă agitaţi pe o temă falsă. ROMÂNIA NU SE VA UNI NICIODATĂ CU MOLDOVA! POATE CU RUSIA DA, DAR CU MOLDOVA „NEVĂR”!

 15. Ce e greu de priceput?
  Omul sau a fost o cartita sau tocmai este racolat.
  In conditiile preconizatei invazii militare nato in basarabia, asset-urile serviciilor se scot la vedere, ca sa ii numere.
  E tat narmal, bre!

 16. „nas de cununie”, este un dialog intre mine si Tică, doua persoane mature care au capacitatea intelectuala de a dialoga. Tică mi se adresează din cand in cand si eu ii raspund civilizat. Suntem doi forumisti, dupa spusele lui, venti cam in acelas timp pe acest forum. Oamenii comunica pentru ca au inteligenta, darul gandirii si al vorbirii. Nu vad de ce intervii tu si in ce calitate. Il aperi? Eu nu l-am atacat si nu cred ca este in inferioritate ca sa aiba nevoie de galerie. Oricum, imi doresc dialog constructiv si nu dispute sterile.
  Faptul ca raspund unui dialog pe care il deschide din cand in cand cu mine, inseamna ca-l apreciez.

 17. „Draga Romania, (ieri a fost ziua mortzii lui Avram Iancu) la tine-i tot normal?”. Stalin a „relocat” basarabeni in Kazahstan, astazi urmashii lor sunt vreo 200 000, oameni harnici. Pe pamantul manos al Basarabiei sunt rushi, ucraineni, gagauzi.

 18. Persoanele din spatele pseudonimelor „Nas de cununie”, ” Conu Jorj”, „Core” să vă dea Bunul Dumnezeu sănătate veșnică! Am așa o tristețe în suflet! Sunt iubitor de Alexandru Macedonski ” Valtul rozelor”… Ce să mai postez? Am Terra de informații cum Adrian Năstase cu Dan Ioan Popescu distrugeau România! Am Terra de informații cum o firmă de alcool din Focșani la doua noaptea, cu 10 saci de zahăr, 1 kil de vopsea de ouă și 20 000 de litri de apă de la Hidrant, făceau „celebrul vin de Focșani ” ați intuit firma?…Cancer pe cale viticolă!!! România? Nas de cununie! Știți câte știu? Știți câte știu? Dl Cornel Nistorescu zicea că DNA a arestat oameni nevinovați? Am crezut că fac 8 accidente vasculare și icter mecanic! A râs și cu curul Radu Mazăre! Lipsa informației duce la IAD, Moarte, Pierderea sufletului!

 19. Werner nu e decât o slugă securista trădătoare care își vinde tara pentru o funcție plătită in nato. Tocmai că e o sluga tâmpă ar putea sa l numească ,numai că nu se bucura nici măcar de sprijinul unui român iar asta e o problema d credibilitate iar nato acum mai mult că niciodată are nevoie de încredere. Eu zic că sluga asta cu 6 case minim din pregătiri cu copii va avea soarta lui Băsescu

 20. Core, nas de cununie îl apără pe Tică, în calitate de Tică. La fel conu Jorj, Darius Sau Charlie. Ai observat bine, apar și dispar în același timp. Dar tu, Doamnă, demult ști acest lucru. Să ai sănătate, și pace în suflet. Prieteni buni și urmași fericiți cu asa bunică.

 21. Dragă Românie, la tine-i tot normal cu președintele ANAL…ai pierdut rima

 22. Tică nu are rușine, respect, e pustiu de simțăminte omenești. Înjură morții încă înainte de înmormântare. Apoi, se laudă pe sine, semnând cu toate nickurile din portofiu. Frumos caracter,” nașa”?

 23. Celui cu Terra de oxiuri, folosește, iubite domn,cu încredere, „vomitivul Tică”,

 24. Este regretabil stimate domnule Vitalie Calugareanu dar la noi, in Romania, presedintele nu este normal. In primul rand el nu este roman. L-au pus in fruntea tarii serviciile romanesti si cele straine – germane, ca sa fim clari -, fara ca noi sa ne prindem de miscarea frauduloasa ce au executat-o. Asta la primul mandat ca la cel de-al doilea a actionat atat misoginismul cat si prostia romanilor.

 25. DOMNU NISTORESCU.,? LA NOI TOTU E ANORMAL.NU NU MA CĂ ÎI TOLERĂM PE ACEȘTI,,VARDIȘTI,PUNGAȘI,GHIOLBANI,ANAGRAMAȚU,GÂNGĂVIT SI TOATĂ GAȘCA.ĂȘTIA NU VOR PLECA NU MA CU UN ȘUT ÎN DOS.NU.ĂȘTIA TREBUIE ALUNGAȚI,DAR NU ÎMPUȘCAȚI CA PE CEAUȘESCU CARE O FĂCUT C DE VA PENTRU ACEASTĂ ȚARĂ.ĂȘTIA TREBUIE Editat DE MAȚE PUȘI ÎN FURCI PE MARGINEA DRUMULUI,SĂ IA AMINTE CINE O M AI VREA SĂ ÎȘI JEFUIASCĂ PROPRIA ȚARĂ.NU MA AȘA O BĂGĂ LA DOBITOCU LOR DE CAP.DE A M AI ÎNCERCA CU JEFUITU ȚĂRII SALE.DAR OARE O M AI RĂMAS CEVA NEPRĂDUIT DI ACEASTĂ ,,ȚĂRIȘOARĂ?ÎNTREB ȘI EU.

 26. Da la noi presedintele ste normal: este la fel de nesimtit si de aerian ca si acum 8 ani.

 27. Dacă e zis de Nistorescu,atunci înseamnă că am votat bine pe Iohannis. Tătui bineîi.

 28. Persoanele Nas de cununie, Conul Jorj! Ce părere aveți? Ce părere aveți? Au ieșit dihorii la atac? Șobolanii pot face un radical de ordinul 3 din cifra 2(doi)! Sângele părinților mei au udat Cernoziomul României! Sange pur, sange curat! Se nasc mai mulți copii în Italia și Spania „decât” în România! Morți la Dorostoru, Caliacra, Cadrilater, Munții Tatra! Muncesc ca un câine! Tică din Baragan e vinovat? Apostolul Andrei a mers 2150 de Km ca să ne crestineze! Tică din Baragan pleacă la o distanță de 2150 de Km de infecție, putoare, cancer generalizat! Citesc din Schiller; Împotriva prostiei chiar și zeii sunt neputincioși! Vânare de vânt e sufletul și viață omului! Trăiască Bogdan Aurescu, Trăiască Frații Muraru! Jos Ortodoxismul, jos cu Sufletele copiilor României „încă” nenăscuți!

 29. M-au lăsat nervii! Șpagă la Stat, Șpagă la Privat! Cât să mai ducă sufletul meu? Cât să mai ducă? Așa voi trăi o viață? Rămân șocat, uluit! Latrina3 Așa trăiește de 24 de ani?

 30. Bă, suflete care ești chinuit, citește Doru și râde cu fundul cum te vaiti. Continuă, va râde, se îngrașă și face economie la mâncare. Nu uita sa iei pastilele și să faci un testament literar pentru posteritate. Poți pune titlul:”Compendiu de văicări. Semnat, ex Tică de Baragan, de meserie bocitor și scafandru autorizat în haznaua propriei existențe.
  Bombonele roz, Tică? Sunt mai tari decât cele maronii?

 31. A trebuit să vină un român de dincolo ca să ne spună că individul din capu statului n-are toate țiglele pe case ( e și greu la câte a furat !) , noi nu ne-am prins că ăsta e adevăratul cancer despre care tot vorbește Tică când îl apucă disperarea ( mai ales când își aduce aminte că și el i-a votat pe unii ca Rareș batistuță și pe ăsta fără puță ) !
  Cine știe ce hram poartă și ceilalți decorați de cofetarul român care-și bate joc în ultimul hal de tot ce-i românesc și-i străin de el și de neamurile lui.
  Ca ce chilipir să împartă penalul ăsta Stele ale României și încă în grad de Comandor și nu niște celule cu grade cât mai scăzute ( așa cum ne cere besimțitul nouă) cu alți infractori înrăiți ?!

 32. O femeie excepțională, Doamna Silvia Macrea, căreia nu numai Sibiul, dar și întreaga Românie îi datorează veșnică recunoștință prin ceea ce face (Ansamblul „ Junii Sibiului” ) cu eforturi nu numai organizatorice și financiare, dar și sufletești ar trebui să fie de o mie de ori mai respectată decât mută lăul ăsta căruia-i plătim noi, ca unui nesimțit ce este deplasările săptămânale pe ruta Sibiu -București.
  Sper ca atunci când ăi vor fi imputate imensele sume cheltuite cu aroganță și nesimțire, să folosim banii ăia, dar și cei vreo 300.000 euroi pe care-i datorează prin hotărâre judecătorească Statului Român, pentru deplasarea unor astfel de formații în Țară și peste hotare pentru a ne face cunoscute asemenea excepționale realizări artistice , nu nepăsarea față de asemenea acte de o nesimțire strigătoare la C(C)ER !
  P.S.
  Începe cu tribunele arhipline finala (R)US Open dintre norvegianul Ruud și spaniolul Alcaraz !
  Aș vrea să-l văd și pe Biden cu ai lui….dar la Alcatraz ! 😉

 33. Vladimir Voronin (președintele care a impus românilor vize pentru a iesi în Republica Moldova)
  -asta pare grav!

 34. Ca sa-l parafrazez pe Vitalie : „La noi nimic nu-i normal ,in afara de plavan! ” El este cel mai „normal dintre normali” parafrazind un alt om de litere : Orwell . Si cu asta cred ca am spus totul. Are gowarnul lui , serviciile lui ,parlamentul lui,asa ca…..

 35. Nu va speriati nu e vorba de Johanis.
  Romanii din Moldiva ocupata sa stie ca si Romania este ocupata de globalisti ai evvreilor. Casi Ucraina.

 36. Potrivit unui comunicat remis de către Președinția României, ordinul a fost oferit „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european”.
  Initial Marian Lupu a fost in barc cu Voronin pe care la- tradat si care este acest „audit public exceptional”cind Marian Lupu, a fost apoi in acelasi partid cu Vlad Plahotniuc -urmarit prin lume in Dosarul Miliardului cat si in Doasarul Metalferos,cu toate acestea, Vladimir Plahotniuc nu se regăseşte în lista infractorilor căutaţi de Interpol,fiica lui Lupu impreuna cu alte beizadele intretinute la studii de Plahotniuc.Adica prin auditul sau”exceptioal”nu a facut nimic contra coruptului, nu a descoperit prin vreun control sau”audit”nu a stopat,sesizat infractiunile lui Plahotniuc cu care era in acelasi partid!Totul este o minciuna,posibil ca Marian Lupu sa fie racolat si de rusi si de occident avind legaturi cu ambele tabere-el este cf. fisei sale publice-„cetatean URSS”,membru PCUS , de „etnie”moldoveni”;a facut studiile de ec.la Univ Plehanov dn Moscova,dar si cursuri de specializare în macroeconomie la Institutul Fondului Monetar Internațional din Washington (1994) și cursuri de comerț internațional la Institutul Organizației Mondiale a Comerțului din Geneva (1996).In 2009 Marian Lupu declara că, la o anumita etapă, între valorile sale personale și cele ale Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, „exista o compatibilitate dacă nu 100% cel puțin de 90%”.A trecut apoi la PDM si inca din 2009 a facut Alianța pentru Integrare Europeană,astfel incit se intilneste cu Iohannis in „integrarea europeana”si „viitorul european”cu prisosinta „suna bine”pt.acesti falsificatori ai istoriei Romaniei si ai Rep.Moldova!

 37. Eugen Tomac a criticat decorarea lui Lupu,„Nu știu cine și de ce a făcut această mizerie, dar când credeam că mai mult de atât nu se poate, o vedem și pe asta. Marian Lupu, fost președinte al Parlamentului R. Moldova, cel care striga în gura mare că el vorbește limba moldovenească este decorat cu „Steaua României” la București.
  Așa ceva nu pot înțelege niciodată. Sunt sute de profesori peste Prut care luptă de-o viață pentru identitatea românească, sunt scriitori, jurnaliști, dar statul român alege să decoreze exact pe cine nu merită!”
  Dorin Chirtoaca fostul primar al municipiului Chișinău,va renunța la Ordinul „Steaua României” în semn de protest după ce președintele Curții de Conturi, Marian Lupu s-a ales cu aceeași distincție.
  „În semn de protest renunț la aceeași decorație, ordinul „Steaua României”, pe care am primit-o în anul 2014”.
  Acesta spune că va publica o scrisoare prin care va explica motivele acestui gest și o va depune în următoarele zile, împreună cu decorația, la Ambasada României din Chișinău.
  „Doar un agent al Rusiei sau al unei alte puteri ostile, un ignorant care nu iubește România și nu înțelege cu ce respiră și la ce vibrează poporul său, poate face un asemenea deserviciu țării sale. Klaus Iohannis, ați călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa a generații de patrioți ai neamului românesc. I-ați insultat pe toți cei care simt românește în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreana”, a afirmat Dorin Chirtoacă.
  Ex-primarul Capitalei cere ca lui Marian Lupu să-i fie retrasă decorația.
  UN NEROMAN KLAUS IOHANNIS, A DECORAT UNUL CARE VORBESTE LIMBA ROMANA INTR UN STAT CARE APARTINE CA TERITORIU ROMANIEI,TERITORIU FURAT SI PRIN CARE se INDUCE FALSifiCAREA LIMBII ROMANESTI CU „moldoveneasca”.
  DECORAREA DETRACTORULUI echivaleaza cu calcarea in picioare a Romaniei si a Basarabiei.

 38. Poate că lucrurile s-ar clarifica mai ușor și mai clar dacă am afla care este adevăratul nume al Lupului cel bun pentru Iohanusul nostru ( vezi Aurescul „nostru”, cu Goldmanul lor), care pare să fie Wolful cel rău nu doar pentru românii din Țara furată, ci și pentru cei din cea care ni se fură acum – ROMÂNIA .
  O țară bogată din care se fură de 33 de ani și care tot mai prezintă interes pentru străini, că altfel ce-ar căuta aici câteva sute de mii de familii din Ucraina care primesc cetățenie română încălcându-se toate convențiile naționale, dar și cartea de căpătâi a României, Constituția călcată odată ce cizmele străinilor veniți pe tancurile
  sovietice și acum de pantofii 46 ai alogenului cocoțat în fruntea bucatelor românești, tot mai puține și pline de „E”-uri , ca și Țara asta plină de ei !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.