Drăgușin, în topul tinerilor jucători

 

Deși fanii lui Tottenham încă nu au apucat să îl vadă jucând din primul minut pe românul Radu Drăgușin, transferat în această iarnă de Spurs de la Genoa pentru suma de 25 mil€ plus alte cinci rezultate din bonusuri, numele său continuă să fie un subiect important în mass-media din Insulă. Presa britanică a apreciat modul sincer în care s-a bucurat de victoria din ultima etapă, acasă cu Brighton, venită în ultimele minute. Radu a stat pe bancă tot meciul, dar la golul victoriei a sprintat printre primii cu brațele deschise spre autorul reușitei, Johnson.

„Momentul cu Radu Drăgușin în prim-plan a demonstrat de ce Tottenham este în creștere cu Ange Postecoglou. Tânărul jucător român s-a adaptat bine la Tottenham, în ciuda faptului că multe lucruri s-au schimbat pentru el în ultima lună.

Radu Drăgușin ar putea fi iertat pentru că a avut momentul său de ezitare înaintea transferului la Tottenham, în urmă cu exact o lună. În ciuda progresului său rapid de la Genoa și a laudelor primite, Drăgușin știe că transferul este un pas mare și că va avea nevoie de un timp de adaptare.

Faptul că Postecoglou a schimbat sistemul și a folosit 3 fundași în momentul în care l-a introdus pe teren a arătat că managerul vrea să-l ajute să se adapteze mai repede în Premier League.

Drăgușin este foarte fericit în acest grup și se simte suficient de confortabil încât să sprinteze pe teren, în fața celor 61.455 de fani, pentru a se bucura alături de colegul Johnson, care tocmai decisese soarta meciului.

Ar putea fi unul dintre aspectele minore într-o bucurie imensă, dar demonstrează exact ce caracter are Radu Drăgușin și ceea ce construiește Ange Postecoglou aici”

Totodată, jurnaliștii din Regat au descoperit cu stupoare că deși, deocamdată, lustruiește banca românul are unul dintre cele mai mari salarii dintre tinerii din Premier League, jucători până la vârsta de 22 ani inclusiv. Drăgușin câștigă 2,8 milioane de euro pe an, 100.000 de euro pe săptămână.

Agenția financiară „Capology” a publicat topul primilor 12  tineri jucători în privința contractelor asigurate de cluburile din Premier League. Britanicii au confirmat abia acum că fostul apărător al celor de la Genoa primește 100.000 de euro pe sezon, în sumă brută, la fel ca și danezul Rasmus Hojlund, pentru care Atalanta va încasa 74 de milioane de euro! Suma netă anuală este pentru amândoi de 2,8 milioane de euro.

Peste Radu se află doar alți patru tineri jucători de mare perspectivă, spaniolul Ansu Fati, împrumutat de la Barcelona până în vară la Brighton, de batavul Ryan Gravenberch, cumpărat de Liverpool de la Bayern cu 40 de milioane de euro, dar și de Levi Colwill, fundașul promovat de Tottenham din academia clubului și de un alt jucător de la Chelsea, atacantul Carney Chukwuemeka, transferat pentru 18 milioane de euro de la Aston Villa.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Drăgușin, în topul tinerilor jucători CARE NU JOACĂ…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.