Drama unei românce de 13 ani

Copilărie grea pentru o fetiţă de 13 ani, din Galaţi. Puştoaica suferă de o boală rară, care îi poate aduce moartea, conform Antena3.ro. Mai precis, adoarme şi nu se mai trezeşte cu zilele. Există un tratament pentru ea, dar nu se poate face decât în străinătate şi costă mult peste posibilităţile părinţilor.

Nu pare să aibă o problemă. Totuşi, de un an şi jumătate, Cristiana duce o luptă teribilă şi greu de înţeles pentru cei mai mulţi dintre noi. Suferă de hipersomnie. Mai precis, adoarme oricând, oriunde. Şi cu greu mai poate fi trezită. Iar problemele nu se opresc aici.

Atunci părinţii au dus-o într-un suflet la spital. Nu ştiau ce se întâmplă cu copilul lor. Fata s-a trezit abia după trei zile. Medicii au pus diagnosticul după care au îndrumat-o pe mamă către o clinică din Roma. Numai că tratamentul costă prea mult pentru posibilităţile celor doi părinţi.

Din octombrie, fetiţa urmează cursurile la domiciliu. La şcoală este imposibil să meargă. Iar ca să o împiedice să adoarmă, părinţii încearcă să îi găsească tot felul de activităţi.

Pentru asta are nevoie de tratament. Plus cazarea şi mâncarea în Italia. Costurile se ridică la peste zece mii de euro. Bani pe care părinţii Cristianei nu au de unde să îi obţină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.