Drulă a intrat în atenția procurorilor de la CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, marţi, încălcarea independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în urma declaraţiilor făcute în legătură cu instrumentarea dosarului privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila încălcare a independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în raport cu afirmaţiile formulate de liderii unui partid politic cu privire la instrumentarea unui dosar penal de către parchetul anticorupţie, în cadrul căruia s-a impus formularea unor solicitări de ridicare a imunităţii faţă de foşti membri ai Guvernului României.

Sursa citată arată că, marţi, Secţia pentru procurori, în unanimitate, a constatat încălcarea independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în raport cu afirmaţiile formulate, în sensul ca dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar”, fiind „un atac politic” al procurorilor anticorupţie.

„Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează şi a separaţiei puterilor în stat”, se precizează în comunicat.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „cel mai mare malpraxis judiciar” pe care l-a văzut de când a intrat în politică.

El a menţionat că dosarul reprezintă „un atac politic” la Opoziţie şi a precizat că Vlad Voiculescu va rămâne pe lista de candidaţi ai USR pentru alegerile europarlamentare.

„Nu se potriveşte nimic în această poveste. Este cel mai mare malpraxis judiciar pe care l-am văzut de când sunt în politică. E un dosar – nu înţeleg de unde vine, am nişte bănuieli, despre unele dintre ele a scris şi presa. Înţeleg că domnul procuror de acolo are convingeri antivacciniste. Înţeleg că domnul Bologa, care a fost şeful DNA şi nu a fost destul de comod cu actuala Putere, a fost schimbat pentru că i s-a părut că acest dosar nu are structură, nu se susţine”, a spus Drulă, pentru B1 Tv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Asa justitie halal sa ne fie. DNA ar trebui sa ne arate ce averi au facut cei 3 din miliardul dat pe vacc. Cate masine si vile, tablouri si ceasuri si au cumparat. Cred ca in viitorul apropiat ne intoarcem la partidul unic caci opozitia se duce la naiba.

 2. Îmi vine să râd când îmi amintesc cum săreau ca nebunii pe stradă cu ” DNA să vină să te ia!”. Ei, uite c-a venit.

 3. Apropo,ce se mai aude cu cei trei care au speriat vestul sălbatic din Sibiu?… Geta doarme liniștită?…

 4. Bună ziua !
  Pe cand se trece la arestarea magistratilor care au facut posibile atâtea si atâtea prescripții de dosare penale? De ce ii fac scăpați pe marii infractori?
  De spaga mare cat muntele? Eu i-aș aresta pe toti acei magistrați corupți in 24 de ore si i-as judeca in regim de urgență. Nu procese lalaite cu lunile si ani, NU. IMEDIAT DUPA GRATII!
  O JUSTIȚIE TERIBIL DE CORUPTĂ!

 5. Pai si doar atat CSM s-a sesizat si a dat o declaratie? Drula merita mai mult!

 6. Un mic proces lui Drula ,care a distrus cu ranga chioșcuri ce puteau fi demolate civilizat exact ca un vandal de ultima speță!

 7. Ii rade parul din dos lui Drula! E declarație politică pentru entitate vizibil în acțiuni politic. De ce se supără Dna că văcarul pe cieada daca sunt numiți politic toti, pe baza de lux și confort politic cu dedicatie prin lege?!

 8. chiar vroiam sa zic ieri… cum se face de secretia de porcusori a CSM-ului nu a sarit de fund ca sunt afectati in independenta…

 9. Nu mai este nici Drula ce a fost.
  Pe vremuri topaia ca un razboinic masai prin Piata Victoriei si sa dea dracii, daca calca el vreun incoruptibil din asta din procuratura, pe vreun degetel.

 10. usr partid de hoți ! Sloganul lor -hoțul strigă ,hoțul !! Și cu penali în funcții publice !!! Clotilde .. Chereches,etc

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.