Drulă reclamă şantaj politic în biroul lui Ciolacu

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost „şantajaţi” sau „momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social democrat Marcel Ciolacu.

„Primarii USR, aleşii USR au fost ameninţaţi, şantajaţi sau momiţi. Li s-a spus unor primari, cu Ciolacu în birou: ‘Ai zece milioane, dacă treci la noi. Altfel, ai grijă că e Curtea de Conturi aici, în judeţ. E acum în control’. Asta s-a întâmplat luna trecută”, a spus Drulă, pentru Digi24.

Întrebat dacă primarii USR abordaţi în acest fel au acceptat să treacă la PSD, Drulă a răspuns: „Nu toţi”.

„Ni se vând încontinuu nişte poveşti în România, în care ni se spune că nu are are rost. ‘Nu are rost să te lupţi’, ‘Ei au puterea’, ‘Vino la noi’. Şi cei mai slabi de înger cedează. Nu eu judec aici. O să îi judece posteritatea. (…) De altfel, Marcel Ciolacu a făcut o obsesie. USR a avut la ultimele alegeri 40 de primari – sunt 3.000 în total, în România – dar a pus premiu pe capul lor şi, după nişte informaţii pe care el am, a spus: ‘Nu există limită la ofertele pentru primarii USR’. Până la urmă, şi localităţile, să ştiţi că nu sunt aşa de importante. E ceva mai mult simbolic. Şi nu a reuşit cu foarte mulţi dintre ei. Dar este această intenţie de a corupe pe care mafia o are întotdeauna”, a afirmat Drulă.

Liderul USR consideră că în România „democraţia este sufocată din ce în ce mai mult” şi că ţara noastră are o democraţie „erodată”.

„Dacă ne uităm la Rusia, unde au fost alegeri ieri, ei au de toate de care avem şi noi: ASF, AEP, BEC. Nu e doar pixul lui Putin, teoretic. Ca nişte instituţii să funcţioneze, oamenii de acolo trebuie să se simtă liberi. Asta înseamnă că orice decizie ar lua într-o problemă – dacă, de exemplu, unul spune ‘Nu sunt de acord să tăiem subvenţia la PMP, pentru că e dreptul lor legal’, să nu simtă că după aceea, el zboară de acolo. (…) În democraţie se numeşte ‘chilling effect’ – efectul de frig în oase, ţi-e frică că o păţeşti dacă îţi exerciţi mandatul cu curaj… atunci democraţia se duce de râpă. Aici ne aflăm. România este o ţară cu democraţie erodată”, a spus el.

Drulă a mai precizat că partenerii euro-atlantici ai României „încep să deschidă ochii” asupra acestor aspecte.

„Au închis ochii parţial. Dar lucrurile se pot încă repara şi e încă timp pentru ele. În aceşti doi ani, pentru că aveam războiul din Ucraina lângă noi, aceşti oameni şi-au consolidat o putere ilicită asupra României. De asta şi fac planuri în care alegerile să nu mai conteze. De asta, pentru prima dată după 34 de ani de la Revoluţie, avem alegeri care se schimbă cu trei luni înainte. Nu am avut niciodată în România – că era Iliescu, că era Constantinescu sau Băsescu – nu am avut niciodată problema ‘Când va fi data alegerilor’. Ştiam exact când e data alegerilor: la patru ani de la ultimele sau cinci la europarlamentare şi la prezidenţiale. Anul acesta, pentru prima dată ni se spune că să rămână la putere Ciolacu şi Ciucă este un interes naţional”, a precizat liderul USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. Conform Dex „drulă” inseamnă femeie depravată/stricată, regionalism.

 2. Talmacii astia de useristi sunt cu totii de-o mama (SECU pe nou) si de-un tata (SOROS pe vechi). Nu este de mirare ca au ajuns cei mai penibili si detestati indivizi. Nu numai in Romania ci in toata lumea. Cei cat de cat destepti dintre ei incep deja sa-si piarda urmele.

 3. Omul cu ranga la cap dovedeste aceeasi limita intelectuala care ii uneste pe toti cei din USR. Aia care parasesc in graba epava USR sunt exceptiile, adica baietii cu mai multa minte. S-au convins ca omenirea se reorienteaza cu viteza supersonica in directia cea buna. Au grija Putin si chinezul.

 4. Romanii au ascultat de propaganda hashtag rezist USR si au votat Johannis, iar acum avem psd.
  Ghinion!

 5. Ce lup moralist ! După ce au furat alegerile la Timișoara, Brașov și cras la sect 1/București dau lecții ! Toți au racolat primari dacă au putut !

 6. Ce, nu se simt liberi? Se simt foarte bine in complicitate la orice!

 7. sunteti toti aceeasi mizerie namolita. daca justitia ar functiona, daca statul ar fi pentru oameni si nu impotriva lor, voi, toti, NU ati exista! ca „specie” marefer – specia voastra, pe care vreti sa o impamanteniti peste oameni, este o amestecatura intre spalati pe creieri si lacomi de averi nemuncite, lipsa de omenie, de bun simt, de valori si traditii. nu sunt o persoana religioasa, dar ortodoxia crestina este cea mai apropiata de CREDINTA. aceasta este calea romanilor. nu habotnicia si nici politrucia. „educarea” pitesti a natiilor pentru a deveni avide de MATERIAL – pentru a ramane ancorati aici. privilegii nemeritate pentru noile „ielite”. o lume a impielitzatzilor: astia sunteti mah! TOTI.

 8. ”Drulă reclamă şantaj politic în biroul lui Ciolacu.”
  Reclama de pomana.
  Presedintele a distrus competitia electorala unind ac. doua partide corupte. PSD-PNL. Nu vor avea nicio tresarire sa mearga mai departe distrugand orice incercare de ai inlatura de la putere. Se mai mira cineva de alegerile unde victoria este de 87% ? Si la noi sunt metode. Mai moderne. Mai cu perdea. Fara opozitie esti cel mai bun.

 9. @ Oscar, corect. (editat) ‘ie’ toti deosebiti: drulă stie sa dea cu ranga in chioșcurile de la metrou, cocotilda ciordește voturi cu sacu’, barna are nume hunguresc, „barna” insemnand maro in ungurește, echivalent cu brown in engleza si braun in germana, respectiv materia aceia maro. „Votati”(editat) , toți sunt cu lgbt-ul, deci o sa fie ghini(ea).

 10. se intampla atunci cand aduci in partid fosti comunisti sau odraslele lor.
  Daca nu vrei sa faci curatenie, asa vei pati mereu.
  O sa vezi ce vei pati la Constanta!..

 11. Fiecare om are un nume dat de Dumnezeu…
  DRULĂ…
  DexDRULĂ subst. „femeie stricată” (DLR mss). 1. – (DR III 137; Sur II). 2. Drulea (Sur V; 17 A III sau IV 82). 3. Drulici (17A II 59, 226). V. și Durlă.

 12. Drula ,partid de hoți ! Curelariu ,consilier local usr Botosani și a umplut neamurile cu sute de mii de euro luate ilegal de la fondurile europene ,nerambulsabile și acum țopăie umflata in campania electorală in noua coaliție ! 😀Halal justiție ,avem ! Soros de când visează la România !

 13. Drula ,partid de hoți ! Curelariu ,consilier local usr Botosani și a umplut neamurile cu sute de mii de euro luate ilegal de la fondurile europene ,nerambulsabile și acum țopăie umflata in campania electorală in noua coaliție ! 😀Halal justiție ,avem ! Soros de când visează la România !

 14. Drula ,partid de hoți ! Curelariu ,consilier local usr Botosani și a umplut neamurile cu sute de mii de euro luate ilegal de la fondurile europene ,nerambulsabile și acum țopăie umflata in campania electorală in noua coaliție ! 😀Halal justiție ,avem ! Soros de când visează la România !

 15. Avînd în vedere definiția din DEX a numelui său, locul lui drulă este pe centură (A0), unde să fie luat non stop la rangă, cum facea el la metrou.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.