Drulă, scrisoare către Comisia Europeană. Dai în Cîțu și Voiculescu, ”dai în UE”

Cătălin Drulă, preşedintele USR, sesizează Comisia Europeană arătând că  „începerea procedurii penale de către un procuror DNA împotriva fostului prim-ministru Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă reprezintă, de fapt, o incriminare a mecanismului european comun de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID-19.

”Dorim să vă atragem atenţia asupra acestui caz care are implicaţii profunde nu doar la nivel naţional, ci şi european”, arată Drulă în document.

În  scrisoarea oficială adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, USR spune că asistăm la ”încălcarea separaţiei puterilor în stat şi subminarea democraţiei şi a coeziunii europene”.

”În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. Argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare şi incompatibile cu o Europă modernă. Sunt atacate raţionalitatea, bunul-simţ şi ideea însăşi de a baza deciziile de politică publică pe date ştiinţifice”, sunte câteva dintre argumentele preşedintelui USR.

”Suntem însă deosebit de îngrijoraţi de faptul că astfel de cazuri de malpraxis judiciar subminează progresul realizat de România odată cu aderarea la UE”, mai arată Drulă.

Procurorii DNA cercetează modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccin anti-COVID. E vorba de un dosar in rem.

DNA a solicitat Ministerului Sănătății documente și înscrisuri care stau la baza derulării contractelor de vaccin anti COVID-19, precum și informații privind modalitatea de utilizare a dozelor, în data de 15 septembrie, au precizat marți reprezentanții Ministerului Sănătății.

Premierul Florin Cîțu ar fi dat semnalul continuării achiziției, cu toate că exista un aviz negativ din partea Ministerului Finanțelor.

Cotidianul.ro a atras atenția în numeroase rânduri asupra discrepanțelor între numărul de persoane care trebuie vaccinate și numărul de vaccinuri cumpărate.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoanele respective are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcție de numărul populației, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populație revenea statelor membre.

De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de „opt-out, astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuție pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Si …? TREBUIE sa intervina Ursula sa opreasca justitia din RO ? Mijto, pana in Aug 2018 ieseau in stada sa nu se opreasca injustitia din RO. Usereistii raman vesnic in opozitie, ca degetul mare de la mana. Astept un userist sa se planga ca platim opozantii !!!

 2. Traiasca Tepes Voda, teapa mare pentru Catu, pentru latraii gen Drula, o teapa mai mica.

 3. itzi dai seama ce minte are cap de Drula…
  rimeaza cu ‘stitzi si voi ce 🙂

 4. Sa ne amintim ca Catu(nu e cacofonie !), declara acum circa 2 ani ca cei care acuza, sa o ia la intrebari pe madam Ursula. Deci nimic nu e de mirare. Aici pe la noi, Iohannis si PNL care au blocat Romania vreo 6-8 luni cu alegerile pentru presedintia partidului, nu au nici o responsabilitate ?!

 5. ati ratat….’dai in voiculescu dai in grupul renew europe’asa e corect

 6. ”În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă…”
  Cu alte cuvinte, te legi de Câtzu, Voiculescu și Mihăilă, înseamnă că te legi de Unssula15%. Mai ales dacă Câtzu se scapă și vorbește.
  Criză de sănătate datorită unui virus care produce o banală răceală cu rată de supraviețuire de peste 99%? Criză de sănătate pentru că niște imbecili susținuți de chiar presa mituită de ei au închis oamenii în case și i-au obligat să se vaxxxineze?
  Ce face Drulă nu este introbăgare peste justiție, defăimarea ei și atac banditesc asupra procurorilor? Nu pune la îndoială integritatea justiției? Nu-l arestează nimeni pe dezaxat?

 7. Ce jeguri. Să nu te atingi de ei, că se duc la Ursula!
  Să-i scoată Ursula! N-ai să vezi așa ceva ceva…
  Și-au luat-o!

 8. Da Luluta Kovesi ce zice ? Au început loviturile la geoale că vin alegerile ! Ursula nu prea mai are trecere,cuvânt și putere ! Este tratată cu flit !

 9. Este un avertisment foarte dur pe care Drulă-l adresează direct Ursulei :
  Dacă nu intervii, pentru că la ordinul tău s-au făcut toate aceste acțiuni , cu covidișul, nu numai penale , ca număr de doze, dar și criminale, ca număr de vieți pierdute, riști să răspunzi alături de noi pentru toate !
  Dacă exemplul României nu este urmat și de alte state, pentru că mai peste tot s-a procedat la fel, dar dacă se mai repetă astfel de procese și-n Ungaria, Cehia, Olanda, Spania, sau Italia se trece la un proces de suspendare a întregii comisii europene și chiar există un astfel de precedent pentru niște fapte mult mai mărunte, ceva cu niște sume ce n-au putut fi justificate, nu ca-n acest caz de genocid sanitar cu exemple care se înmulțesc îngrijorător de la o zi la alta, mai ales în rândul tinerilor, onclusiv sportivi, în rândul cărora decesele fac ravagii ! !

 10. Dar este evidenta coruptia cucoanei Scursura von der Leyen in achizitionare pe cont propriu a vaccinurilor, dar folosind banii europeni. Catu este complice la jaful facut de Scursura von der Leyen din banii statelor UE. Era clar enuntat chiar de producatori ca asa zisele vaccinuri sunt experimente iar injectarea se face pe propria raspundere validata prin semnatura a celor injectati. Producatorii serurilor nu-si asuma nici un fel de raspundere pentru efectele serurior lor experimentale. Pai daca sunt injectii experimentale pe baza de semnatura, atunci de ce guvernele si institutiile statului au fortat injectarea intregii populatii? Cum poate fi benevola o injectare facuta fortat de guvern pe baza de proprie semnatura? Este un mod de a opera al criminalilor care te obliga sa semnezi acte sub amenintarea cu arma. Nici vorba ca USR sau Catu sau PNL sa fie nevinovati. Sa nu mai vorbim si de faptul ca experimentele medicale pe mase mari de oameni sunt total interzise atat de legile nationale cat si de legile internationale.

 11. Dosar de 2 lei , politic la comanda peneleului și securiștilor sa mai salveze de la groapa PNL. După 10 ani de dosare politice securiste ale Dna avem doar achitări nu ne mai păcăliți

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.