Drumul spre libertate al lui Julian Assange

Avionul care îl transportă pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a decolat marţi, la ora 21:25 (14:25 GMT), de la Bangkok, unde a făcut o escală pentru realimentare, cu destinaţia insula Saipan, transmite AFP.

Julian Assange urmează să apară miercuri, la ora 09:00 (23:00 GMT marţi) în faţa unui tribunal federal din insula Saipan, care face parte din Comunitatea Insulelor Mariane de Nord, un teritoriu american din Oceanul Pacific.

El urmează să plece liber în Australia după ce a negociat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu sistemul de justiţie american, care a cerut extrădarea lui.

Urmărit penal pentru expunerea a sute de mii de documente confidenţiale, australianul în vârstă de 52 de ani a părăsit luni dimineaţa Belmarsh, o închisoare de înaltă securitate unde a fost încarcerat timp de cinci ani. Assange a fost eliberat de justiţia britanică pe aeroportul Stansted din Londra, de unde s-a îmbarcat într-un avion şi a părăsit Marea Britanie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

7 Comentarii

  1. Am scris in materialul anterior: un mediocru căruia îi funcționează mintea și creierul brici in afaceri, nu și în descifrarea caracterului dubios al unora care îl folosește din cauza că are mult prea multă încredere în ceilalți. Nu face diferența între apropiați și rău făcători, motiv pentru care, va avea mult de tras în următorii ani.

  2. oare o sa citim in agentia de propaganda Cotidianu’ despre faptul ca Kenia a fost declarata aliat non-NATO al SUA si acum are loc o revolutie acolo? ca politia foloseste armament letal? in acelasi timp Kenia a trimis 400 de militari sa innece in sange revolutia din Haiti pentru americani… kenienii fiind una din natiile ai caror „peacekeepers” sunt cei recunoscuti ca extrem de violenti, chiar criminali. SUA ca sa nu para un imperiu expansionist si care ocupa natiuni, a externalizat represiunea cu mercenari straini care pozeaza in „forte de ordine”

  3. Assange este negationist al facaturii interne din 9/11, pro-sionist, pro-razboi cu Iranul, tace despre traficul de droguri afgan si, desi a scurs materiale importante, urmeaza politica Pentagonului. Prin Wiki, se urmareste controlul total al internetului. Se face un atac false flag, drept pretext pentru represiuni si da vina pe asa-zisii teroristi, cum ar fi Wikileaks si martirul Assange. Democratia a esuat, vrem IP-ul tau imediat

  4. Toate mizeriile politicii licuricești trebuie sa rămână „documente strict confidențiale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.