Du-te-n NATO!

Președintele nu putea să treacă peste aniversarea NATO, instituția de care își leagă atîtea speranțe ca să mai părăsească măcar o vreme România. Fac parte dintre aceia care sunt convinși că președintele țării este străin de orice preocupare, strategie și experiență militară. Şi că vrea la NATO pentru a continua să trăiască în confortul altei dregătorii. Adică să ducă o viață liniștită, cu valeți și recepții, cu șoferi și pază și să locuiască undeva departe de privirile și vocile românilor care au să-i spună ceva.

Ca să nu mai facă un drum pînă la Mihail Kogălniceanu, la Fetești sau la poligonul de la Cincu, unde ar fi trebuit să deosebească armele, uniformele și gradele, a convocat o aniversare „in house!”. Este mult mai comod să citești un discurs lîngă trimișii lui Eduard Hellvig în Guvern și Parlament. Nu l-a durut gura să citească de pe foi aceleași banalități pe care ni le servește la toate evenimentele de politică externă. Suntem „ferm ancorați în NATO și în Uniunea Europeană, precum și în Parteneriatul Strategic cu Statele Unitee”, zice președintele, el fiind mai ancorat de NATO mult mai mult decît noi și chiar decît țara. El se și visează conducătorul de oști, marele apărător al granițelor Estice ale Europei. Că nu-l doare gura și nici sufletul!

El știe ceea ce noi nu știm și, din cîte îmi amintesc, nici nu ne-a promis cînd a fost votat și nici n-am decis și nici n-avem habar ce a promis prin alte părți. Presupun că semnificația frazei următoare din discurs conține mai multe date decît ne-au fost puse la dispoziție: „Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria națională de apărare și pentru a moderniza infrastructura de transport”.

Presupun că se referă la facilitățile portuare, autostrăzile și căile ferate care să lege sudul estului european de vecinii noștri din nord-est, adică de infrastructura destinată nu exportului de trandafiri, ci sprijinirii Ucrainei și pregătirii României pentru o apărare consolidată.

Țările din flancul estic al NATO sunt, în aceste vremuri, în prima linie aliată de descurajare și apărare pentru menținerea securității euroatlantice în fața posturii agresive a Rusiei. Este, de aceea, o aspirație legitimă pentru o reprezentare mai semnificativă în structurile de conducere ale NATO a unei întregi regiuni care, de-a lungul istoriei, s-a confruntat permanent cu pericolul rusesc……Acestea au și fost, de altfel, argumentele intrării mele în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO, având convingerea că experiența și înțelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni complicate reprezintă atuuri semnificative pentru deciziile viitoare pe care Alianța va trebui să le ia astfel încât să asigure securitatea euroatlantică”.

Ați înțeles? Noi ne-am confruntat cu rușii și ne aflăm în prima linie aliată de descurajare și apărare pentru menținerea securității euroatlantice în fața posturii agresive a Rusiei”.

Aceasta este argumentația bolmojită și încropită a intrării sale în competiția pentru funcția de secretar general NATO.

Klaus Iohannis n-a înțeles România. O probează mandatele sale. Eu zic că n-a înțeles nici direcția pe care se îndreaptă proiectul european al Uniunii. Cu toate acestea, el este convins că are „experiența și înțelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni complicate”.

Prin ce a dobîndit Klaus Iohannis experiență în cunoașterea regiunii noastre? Prin călătorii? A studiat-o temeinic? A călcat de cîteva ori prin Ucraina și pe la Chișinău și are pe tălpi diploma de doctor în materie de Est? Are studii și masterate în domeniu? Pînă a fi ales președinte, era un modest profesor suplinitor la Agnita, un inspector școlar județean și un primar comod. De unde atîta „înțelegere aprofundată” a regiunii cînd ea nu a putut fi probată asupra României? Ba, „înțelegerea aprofundată” n-a fost probată nici măcar în profesia sa de bază, ”România educată” fiind o dovadă în acest sens.

Aniversarea NATO-România 20, moșită de Klaus Iohannis, a fost mai degrabă o mișcare pentru a împacheta într-o explicație politică neașteptata sa lansare într-o competiție în care nu-l aștepta nimeni.

Ce și-o fi zis? Dacă tot nu ține, măcar să nu pară un acces de vanitate sau un flit dat românilor, sau o zbatere pentru o altă dregătorie de trai bun de pe urma căreia să nu rezulte nimic.

Post-Scriptum:
La plecarea lui Ilie Șerbănescu, un dureros adio din partea tuturor prietenilor și a foștilor colegi din „Colonie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 54

102 Comentarii

 1. Trebuie ales un Presedinte din Bucuresti sau in cel mai rau caz, din Sectorul Agricol Ilfov. In felul acesta se vor evita deplasarile saptamanale prin sosele inguste si insuficient amenajate ,pentru a ajunge foarte departe, in Ardeal.

 2. Eu cred că Iohannis face tot circul ăsta ca să creadă lumea că e în cărți pe undeva. În felul ăsta o convinge pe cameristă să-i mai șteargă praful prin Cotroceni până în ultima zi de mandat. Iese din mandat nu ca adormitul și arogantul de Iohannis ci ca ăla care a candidat la NATO. Manevre din spatele blocului vorba lui Gică Hagi.

 3. Va fi razboi Mondial Termonuclear. Franta, Polonia si Romania vor intra in Urcacania? Parlamentul Coloniei conduse de Johannmuies va vota o lege care va permite armatei romane sa intre in Moldova si de acolo in razboi in Urcacania chipurile pentru a proteja populatia romaneasca din Republica Moldova unde sunt 2,6 milioane de moldoveni cu cetatenia romana iar in Urcacania sunt 500.000 etnici romani. Iar muenglezii au declarat ca daca armata franceza inta in Urcacania trebuie sa intre si ei pentru a nu pierde influienta pe care o au in Europa. Numai Sfantul Dumnezeu stie cine va iesi teafar din aceasta bubuiala.

 4. johanis este IDOLUL ROMANILOR. De patru ori s-au dus la urne, asa cum le-a cerut el, chiar si atunci cand, tot el, nu le dadea voie la piata. S-au dus si au votat cum le-a cerut el la niste intrebari la care EL INSUSI NU A STIUT SA RASPUNDA, CAND A FOST INTREBAT PUBLIC.
  Asa popor-asa presedinte ALES DE POPOR.

 5. Romania, umpleti bisericile si rugati-va la Prea SFanta Nascatoarea de Dumnezeu, Fecioara Maria sa curete neghina satanica ce-i pangareste Gradina asa de draga Ei, Sfanta Noastra Romanie scurtandu-le vietile in lungime de zile tutor tradatorilor romani de neama si tara si alogenilor care vor sa ne bage in razboi cu rusii. Decat sa disparem noi ca tara, popor si neam mai bine sa dispara toate aceste satane crimiale si demente de pe fata Pamantului. Spre Slava Sfantei Treimi s-a Prea Sfantei Fecioare Maria de acum cum si pana-n veacul veacurilor fara de sfarsit. Amin, Amin, Amin, Amin.

 6. Eu si multi altii care apreciaza atasamentul lui Iohannis fata de NATO, ii dorim sa fie aruncat in mare cu o ancora NATO atarnata de gat, sa cunoasca roadele tradarii sale de tara. Spun tradare de tara si nu de neam si tara, pentru ca Iohannis este de neam incert, nici german si nici roman, un urmas al unei comunitati izolate venita initial din spatiul germanic, dar care a degenerat genetic datorita casatoriilor exclusive dintre membrii acestei comunitati mici si inchise. Este un fenomen bine cunoscut in genetica. Probabil ca rasa lui Iohannis era destinata ca prin selectie sa produca indivizi buni doar pentru a fi agresivi fata de alti oameni, o rasa de paza si protectie buna de pus la poarta casei pentru aparare.

 7. @gelu, „Numai Sfantul Dumnezeu stie cine va iesi teafar din aceasta bubuiala.”
  Pai decidentii care-si trimit proprii cetateni sa moara ptr interesele altora. Ei, decidentii ticalositi vor fi departe, in locuri sigure unde nu vor cadea rachete, praf nuclear. Doar nu-si inchipuie cineva ca daca rusii ne arunca-n cap ceva nucleare vor ramane in tarile lor sa se iradieze din solidaritate cu cei pe care nu i-au intrebat daca vor sa lupte ptr interesele altora!
  Deacolo, cu mult curaj vor continua sa-si incurajeze concetatenii sa moara in continuare ptr altii.
  „cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia”

 8. Acest Iohanis nu este un bolovan. Degeaba se spune ca nu a facut nimic. Este siret si a facut multe: 1-A indatorat Romania pana la nivelul la care nu vom mai putea niciodata sa platim datoria ramanand o „colonie” pe veci; 2-Ne-a bagat pe gat americanii pana la nivelul la care nu mai avem cum da inapoi; 3-A macinat PSD-ul astfel incat acest partid initial suveranist a ajuns la doar 60% din bazinul si posibilitatile sale; 4- A dat inapoi invatamantul romanesc pe ideea ca o populatie needucata este mai usor de stapanit; 5- A crescut imens puterile SRI-ului transformand-o in cea mai puternica si finantata institutie iar Romania intr-o autocratie mascata cu o armata de delatori si colaborationisti; 6- A incetatenit imoralitatea politica promovand persoane mici la caracter si lovind in caracterele puternice si capabile; 7- Ne-a stricat cu rusii pe termen lung si cu efecte imprevizibile…. etc.etc. Asa ca nu-i bolovan de loc si este capabil inca de mult rau. (P.S. Dar cineva ar spune ” Sa ne uitam si la reversul medaliei da, da ,este foarte bine asa ne-a introdus in occident ! Nati-o franta !)

 9. Orgoliul ăla de neam prost care zace în el a început să-l să-l roada pe dinăuntru ,pentru că-i expira ultimul mandat și se întreabă ce mă fac, să nu ajung că Băsescu ,poate și mai rău să fiu subiect de miștocăreala .
  Și adevărul e că „merita”să fie protejat pentru tot ce ne-a făcut,doar nu s-a obosit degeaba ,nu?

 10. Iohannis este mai degrabă ferm ancorat în propria-i stupiditate multidimensională și în înfumurarea-i strategică, precum o gâscă din curtea lui Moromete ce se visează lebădă de Viena.

 11. Într-o vreme se afirma cum țările române au aparat civilizația Occidentală de turcii otomani. După 1990 grație autostrăzilor și traseelor conductelor de gaz, și traseelor emigranților din Siria am constatat că din Turcia se ajunge la Austria, deci Europa, prin Serbia, Croația, Ungaria, România fiind pe altă direcție. Acum vine domnul Iohannis cu afirmația că România e “în prima linie aliată de descurajare și apărare pentru menținerea securității euroatlantice în fața posturii agresive a Rusiei”. Am citit undeva că “De la Munții Ural la munții Pindului e același câmp de bătaie! Deci România este geostrategic spre Marea Neagră spre Bulgaria, Grecia nu e pe strada spre inima Europei. Polonia este poarta spe Europa dinspre Rusia, dar Polonia l-a pus repede la punct și pe Zelensky, a tratat cu NATO și a alungat conflictul de la granița ei. Și s-au găsit la România conducători fără minte și știința de trecut istoric geostrategic groaznic, de periculoși pentru viitorul țării precum Președintele Iohannis, generalul Ciucă și slăvitorul Ciolacu să ne nenorocească pe perioadă nedfinită. Pentru că și acum suntem ca în Al doilea Război Mondial un fel de diversiune marginală, cele două axe principale fiind prin Polonia și pe la Marea Baltică. Nu știu cine și ce ne mai poate scăpa din beleaua în care ne-am băgat ca proștii.

 12. Cu asta nu-i decat o singura solutie: vizionati filmul ” Anthropoid „. S-o gasi careva s-o aplice..

 13. „Ca si in alte dă-ți, calitatea umană a celui ales, va arata si gradul de educație al celor care l-au ales….” Corneliu Coposu

 14. Asta e un farsor ipocrit,instalat de prostime la 3 coceni dupa burta, look si cravata. Ce sa caute la Fetesti? Lui ii place la Surianu si la parodia de golf de la Pianu, un sat uitat de lume,la triburi din Africa si ca bolovan la 3 coceni.Daca-l mai tinem mult pe scaun asta ne baga in razboi cu rusii, are presiune de la leguma de la Washington si alt bolnav de razboaie de la carma NATO,slugile Americii.Sunt in colaps cu dolarul si trebuie sa vanda arme,cat mai multe arme. America e cu razboaiele, la comanda fabricilor de armament nu cu PACEA.Pacea lumii saraceste America.Sa moara prostii pentru bunastarea Americii. Propaganda cu minciuna ca in fiecare zi ne ataca rusii.Rusii isi para cetatenii maltratati si terorizati de nazistii de la Kiev care cersesc pomeni de la popoarele carora le-au furat tertoriile.

 15. Rumunu vrea sa fie Sef la o Gasca pe care trebuie urgent sa o paraseasca!!???…Mai rumune, esti in NATO esti dusman al Rusiei…Esti in NATO esti inamic al Rusiei….Esti in NATO esti o amenintare existentiala pentru Rusia….Iar Rusia vrea sa scape din incercuirea NATO…Si va scapa, e sustinuta de 80 la suta din populatia Lumii, e sustinuta direct de China…Pregateste – te sa iesi din NATO, uita de Flancul Estic….Rusia face Razboi pentru retragerea NATO la linia Berlin…razboi in care au murit deja circa 750.000 de soldati rusi si ucrainieni…Dupa ce in 1944 ai obligat Rusia sa te elibereze de Nazism, vei obliga Rusia sa te elibereze si de NATO?…Pricepi ca Rusia se temea ca de moarte de Nazism asa cum se teme si azi ca de moarte de NATO?…

 16. @ Nicu Olahus și @ Emile, foarte bune comentariile, sunt total de acord! 👍

 17. ….Da,nu e „bolovan” e dulap.Ca vinzator de copii iti trebuie o anumita inteligenta,tupeu de criminal si sete de bani.Cam pacilea este explicatia tupeului de a-si lansa candidatura ca sef NATO,existind deja un numit (nu candidat).Pai sa facem niste sapaturi:stie cineva citi bani dam NOI Uccrainei zilnic,lunar,miliardele de dolari? Stie cineva ce angajamente scrise are Romania fata de Ucraina? Stie cineva daca vom fi implicati cit de curind intr-un razboi? Toti isi bat capetele si nu gasesc o explicatie credila la acest unic,nemaivazut coportament la un presedinte de tara.Poate ca ne trezim cu Iasi Galati sau Tulcea bombardate de Ucraina cu niste rachete pe care patriotii de la SRI vor gasi scris „сделано в России”.

 18. Satanistii nu se lasa! „Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut miercuri aliaţilor Ucrainei să-i furnizeze acesteia rapid mai multe muniţii, sisteme antiaeriene şi alte ajutoare militare pentru a rezista în faţa ofensivei ruse, în timp ce generalul american Christopher Cavoli, comandantul Forţelor Aliate în Europa, a avertizat că, în lipsa ajutorului militar american, armata ucraineană va rămâne în scurt timp fără obuze şi rachete antiaeriene, consemnează agenţiile AFP, EFE şi Reuters, conform AGERPRES.”

 19. Don Cornel azi nimic despre Piedone? Nu înțeleg de ce te ocupi de cai morți fără relevanță.Acest nimeni a fost promovat de presa vândută că altfel nu avea cum să ajungă președinte că el la comunicare e nimeni Voi presa sunteți vinovați de 10 ani cu Petrov și 10 ani cu nimeni.Toată stima pentru ILIE ȘERBĂNESCU un OM vertical care nu a făcut compromisuri.ODIHNĂ VEȘNICĂ!

 20. @Kinki/Primul pas spre crima este minciuna. Si mass-media romaneasca dupa 1989 a fost 99% o latrina a minciunii care in final ne va duce spre moarte pe mana Satan USA.

 21. 1 Evropeni din Est(asa zice Jovinis) sunt foarte bucurosi ca au un candidat comun cu Germania Original(mintea lor creata crede ca au ales!!!) !
  2Jovinis joaca golf la greu, se antreneaza sa nu cada de prost cand va juca in paradisu” lui Trumpis.
  3 Despre Germania copia (zisa si Rumanius Euxinius) mister Jovinis a pus-o pe masa la oferta!!!
  4Ce va face mister Jovinis in NATI-o? Va citi o hartie (ca sef) scrisa la Berlinus ce va slujii intereselor imperiale ale germanicurilor de pretutin-de-nea!
  Iar evropa de Est sa vedem daca va mai exista (asa cum o stim)… Final in nota eleganta!!!

 22. Este necesara o DERATIZARE generala a Europei, pentru ca paduchiosii vor sa se sinucida dar numai impreuna cu OAMENII. Razboi vor, razboi vor primi ! Paduchiosii au programat cele trei razboaie mondiale in Vacaria SUA inainte de 1871. Primele doua le-a iesit conform programarii, dar acesta in care suntem le-a dat cu virgula, si pentru ca ei stiu si simt ca nu mai au gauri unde sa se ascunda fiindca nici planeta nu o pot parasi de cand CERN 2 din SUA a fost distrus, incearca sa provoace o catastrofa nucleara, dar nici aceasta nu este pe placul OAMENILOR, asa ca sobolanii paduchiosi vor fi exterminati pas cu pas.
  Nu le-a iesit nici prosteala cu eclipsa, doar ca au pulverizat niste pulbere care va provoca moarte in Noul Babilon – Vacaresc, dar nu-i nicio paguba, ca de acolo au plecat toate rautatile pe aceasta planeta si acum este timpul pentru ceea ce a prezis Edgar Cayse – America se va scufunda in ocean. Mai grav este ca romanii IDIOTI fara scapare nu-si folosesc nici unicul neuron obosit sa gandeasca, desi nu doare, si sa se opuna planului satanist pus in practica de catre CRIMINALII NAZISTI din politichia Satanista din Romanica. Dar si romanii sunt niste boi ca si americanii, asa ca isi merita soarta: sa moara ca prostii intr-un razboi care nu este al lor ! Vaticanul i-a plătit ministrului israelian al Crimei, Benyamin Satanyahu, 100 de miliarde de dolari pentru a ataca ambasada Iranului în Siria. Planul era să provoace Iranul să riposteze. Satanistii Deep State si Mafia Khazara au plănuit un atac biologic pe 8 aprilie: avioanele au pulverizat o pulbere uscată – bioarmă bacteriană. Simptomele vor începe să apară la 7 – 10 zile după infectare. La 30 de zile după infectare, mass-media va observa. La 60 de zile de la infectare, panica va fi la maxim.

 23. ” pe 8 aprilie: avioanele au pulverizat o pulbere uscată – bioarmă bacteriană. Simptomele vor începe să apară la 7 – 10 zile după infectare. La 30 de zile după infectare, mass-media va observa. La 60 de zile de la infectare, panica va fi la maxim.”

  Daca nu se adevereste, pot veni la tine sa te scurtez cu un cap ? Mersi mult.

 24. in poza apar ghertoii din vremile noastre , oare ce va consemna istoria despre scapatatii astia?….a tunat si i-a fulgerat, tot unu si unul…

 25. bine zis ! sa nu-l dai Dracului pe cineva. I-i zici doar: „Du-te-n NATO !”. Cu asta l-ai „rezolvat”.

 26. Mimarea democratiei in tarile NATO adica avem totusi doi candidati la functia suprema pana si in Rusia au mai fost cativa cu 3-4% sanse pe langa Putin n-a candidat singur. Desigur Putin era dat ca sigur castigator la fel cum e acum Rute la NATO. Iohannis a primit ordin sa fie candidat de forma dar regimul de la Bucuresti a incercat sa-i faca pe romani uzi de fericire ca cineva ar considera pe unul de-i „nostrii”! Repet, totul e o mimare a democratiei care s-a dovedit sa fie doar o mica intelegere intre stapani.

 27. Despre Johanis este bine a ne abtine inca a-l critica. Vremurile care vor veni il vor infunda si mai mult. Vom putea face o evaluare completa si nu pe jumatate ca pana acum. Putem insa sa precizam ca COMANDANTUL SUPREM este principalul vinovat al actualei situatii foarte grave in care se afla Romania de la cel de-al doilea razboi mondial incoace. Clasa politica, guvernele au un rol minor in catastrofa in care se afla tara in acest moment. Individul obedient celor de afara, iresponsabil, cinic si dispretuitor dar si ingramadit mintal este principalul vinovat. Vina politicienilor este ca nu au avut niciodata curajul in acesti ultimi ani sa-l ia la intrebari pentru faptele sale anticonstitutionale. Este si el unul din autorii carnagiului din Ucraina.Si continua sa fie. Nimeni nu l-a auzit sa fi militat faptic pentru pace.

 28. niste idiotzi…
  se agatza de nato ca nu vor sa se agatze de munca…
  doar nato le poate garanta hotzia permanenta
  bai…da de munca cinstita, cratoare de valoare reala unul nu vrea sa se apuce
  numai teleb=visionmani, securei, avocatzi, contabili…filozofi, sociologi, vrajitologi, militziologi, actori, sportivi ahh uitasem profesori universitari, profesori suplinitori, marinari, scafandri mai nou doctori chirurgi si de indreptat oase rupte..unul nu stie sa faca nimic concret…vor bani si sa dea sapte la fundul altora….
  altora e plecat de mult peste granitze….cine draq e om normal sa se lase exploatat de tilharii de la conducerea romaniei

 29. @axoane…ia pilule…pe asta cu Natzional Socialismul…fascismul…numai tu…oui de bolshevic o mai crezi…
  da…am intzeles ca rusii nu vor Nato la Kiev si Harcov…dar restul e rahat de mujic rus…putifer si cu obilele nespalate..
  sa

 30. Alaltaieri a fost o stire extrem de importanta la care nimeni nu s-a grabit sa comenteze: Lavrov in misiune la Beijing! Nu au facut-o de frica, trebuie sa fii nataflet ca sa nu-ti fi dat seama ce cauta cel mai competent ministru de externe al planetei acolo. S-a discutat despre finalizarea doctrinei celor doua superputeri de a ordona militar lumea. Noua axa militara va fi indreptata in principal impotriva nato. Putin va intoarce vizita din iarna a lui Xi la Moskova urmand a merge curand la Beijing. Pentru ce? Sa ceara arme vor zice fraierii. Iar proprietarul nostru a nshpe case agonisite cu truda tanjeste dupa nato. Chiar nu-l informeaza nimeni pe sibian despre ce se petrece in lume?

 31. CEL MAI MISTO..BARBOSUL DE 195 M.INALT,IMBRACAT NORMAL,ZAMBITOR..SI,SI MOACA LINISTITA,PRIVIRI
  DUIOASE.ARE FATA SI TINUTA DE PRESEDINTE..3 MANDATE.DATORITA LUI,SI,NUMAI LUI,ESTE PACE IN TARA.
  BINE CA AM SCAPAT DE GOLANII SI PAPITOII DE LA USR,..SI ALTE GASTI DE NESPALATI.BRAVO,BAI NEICA CIO
  LACULE DE BUZAU.TINE-O ASA CAM 20 DE ANI.SA FIM SI NOI LINISTITI,SA AVEM GRIJA DE COPII,DE PARINTI
  DE BUNICI

 32. cirnatz de sibii… stiti cind prinde mizga si incepe sa miroase? e analogia perfecta cu iohannis…

  a sosit si anul despartirii de acest imberb imatur si necopt in ale vietii, aceasta murtura ahtiata dupa avere si posesiuni. o bestie care care vrea sa aiba si nicidecum sa fie! duca-se unde unde fac aia mici cu ochii mari exprimente, caci acolo va ajunge fara discutie…

 33. O bună zicala au basarabenii dar mereu o încalcă: de șapte ori măsoară și apoi taie!(gândește bine apoi voteaza)
  Așa fac și la alegeri căci înainte de a arunca votul în urnă uită cu ce gânduri a ieșit din casă!
  Venirea lui KIW la putere a fost o amăgeală clasica a unei țări, care și-a pierdut identitatea și suveranitatea..Așa a fost și cu basarabenii când au votat cu Sandu. Se vede f.bine că se petrece o mare manipulare cu toată Europa.. Este și o lucrare clasica in pictura ce demonstrează realitatea din ziua de astazi: Orbii și călăuza ..

 34. Axoane, nu te mai saturi de debitat prostii.
  Ia mai zi o data, cine a obligat Rusia in 1944 sa-l elibereze de nazism?
  „Eliberare” numesti tu perioada groaznica a ocupatiei tarii noastre de catre urss, cel mai mare criminal din Europa all time!?
  Gogomane, Rusia nu mai este ce a fost odata, ineptiile tale despre retragerea nato la Berlin tine-le pentru tine.
  Rusii se straduiesc din greu sa-si conserve furaciunule.
  Deocamdata au cu ce, dar nu prea mai au cu cine.
  Populatia FR astazi este jumatate din cea a urss in 1988.
  Mai vedem ce-o mai fi dupa Paste.

 35. La mintea ta crezi ca au votat romanii. Este cea mai simpla prostie de repetat. Nu pretinde doxa. Au votat cei spalati pe capete,in special cei cu Soros in suflete, dar restul populatiei a votat altceva. Inca n-ai aflat ca pana si marele Donald banuieste ca a fost lucrat de sistemul lor.

 36. axon e globalist comunist ca comunismu nu e imperialist… te pui cu dragostea lui cea mare???

  ha ha ha ha ha ha ha ha

  nu e imperialist da face fix acelasi lucru… iertati-l pe @axon, atit poate. mami degraba artati-i compasiune sa simta si el caldura umana de care pare ca n-are parte.

 37. De fapt, românii ar trebui să aibă un singur sfat pentru Johannes „DUTE” cat mai repede, să vedem dacă aia de la NATO-OTAN sunt la fel de proști să-ți plăteasca escapadele de lux extravagante. De fapt, ăia de la NATO-OTAN, ar trebui sa ne ia de pe cap circa 99 % din politicieni, să vedem dacă acolo, le da voie sa fie la fel de „mincinoși și corupți” pana-n maduva oaselor. Pentru asemenea politicieni mincinoși, românii au trebuie să-și piardă timpul la vot.

 38. fac parte dintre aceia care stiu ca toate paiatzele puse in functii, in Romania ultimilor 34 de ani, apartin prin unor servicii straine, care lucreaza impotriva Romaniei si a Natiei Romane. Singura cale care il scapa de (eventualele) probleme in justitie pe „presedinte”, este exact aceasta strategie de fuga „legala” din Romania, dupa cum i se ofera…cand latul se va strange, toti acesti paduchi se vor reforma, precum pinguinii dupa 1989 (toti securistii aveau firme de import export!), sau vor fugi…asta daca mai scapa vreunul din tavalugul pe care ni-l pregatesc s a ta n e le catarate pe omenire…

 39. Adică ???, ce naiba vezi tu bun la caricaturile care conduc Romania si trăiesc in lux pe spatele fraierilor din Romania.?.

 40. @ nicu olahus, gelu: Postari excelente….@ Zalmoxis. Postare gen zeama de varza ca de obicei…@ Prikaz…URSS a fost obligata sa elibereze Romania de NAZISM in 1944 pentruca asa cere Geografia, nu poti ajunge la Berlin pana nu arunci scursurile de la Bucuresti….@ Gigel…Nu va fi pace daca NATO nu se retrage la Berlin. Dreptul de a decide il au doar natiunile Suverane, Rusia, SUA, China, India…nu il au Coloniile de doi lei…

 41. Extremism și discreditare! Doua forme de exprimare și practică în orice zi și de oricine dar nu recunosc cretinii sub nicio forma! Avem exemplu de la insp dar și practică guvernamentală: Preturi versus costul vieții cetățeanului român. Avem cele mai mari preturi cam la orice produse, dar, avem și cele mai mici venituri pentru 80-90% din cetățenii din Romania! Ăsta nu e extremism și discreditare practicat și predat live de politicienii romani indiferent de funcția ocupată? Extremism poate fi considerata și manipularea că ‘am reușit să menținem nivelul de trai sau pensiile conform legislației UE’ (minciuni crase!)! Minciuni extremiste folosite de politicienii romani oricând! Vezi și la doftorul candidat care folosește extremismul în orice fara nicio problema, la fel Plavanul cu luxul și nesimțirea la purtător!

 42. D-abia astept sa scapam de asta ca presedinte.
  Duca-se in NATO.

 43. Duca-se!
  Sa-i ia cu el pe toti politrucii din politica romaneasca, poate asa om scapa de aceasta fauna insuportabila!!

 44. draghe @axon, scursura vezi, scursura esti… iti multumim ca impartasesti cu noi ceea ce esti. avind un asemenea curaj, sa expui involuntar cine esti de fapt, poate ca reprezinta o raza de speranta in ceea ce tee priveste.

 45. Klaunus s-a invatat cu viata usoara, mare branza nu ar fi nici la NATO, doar „pericolul” conferintelor de presa unde ar trebui sa raspunda, nu sa citeasca de pe o hartie. Pe mine ma sperie infatuarea acestui individ, care, alaturi de alti usuratici( in politica), ne baga in razboi cu Rusia..

 46. Iar ai aparut mai, sandrama stalinista?

  Mars inapoi in Rusia cu aberatiile tale de coloana a V-a, lepra comunista.

  Intr-o zi cineva o sa-si faca timp sa te caute, sa te gaseasca si sa se ocupe de tine. E o datorie de onoare.

 47. Ți am mai scris:ești ranchiunos și atât! Semănați mult unul cu altul. Ai o „calitate” nu l cunoști. Tu nici 2% din cât a făcut el pentru România nu ai fii făcut! Știu ca nu publici ceea ce am scris eu aici, dar nu i nimic….

 48. Eu unul nu sunt supărat pe Iohannis,și iată de ce. Omul și-a dovedit și se dovedește în continuare calități reale de politruc global , un pion ideal pentru epoca pe care o parcurgem.

  Politrucii sovietici de la noi scandau fără să aibă simțul ridicolului lozinci de genul ” Stalin și poporul rus / Libertate ne-au adus”. Politrucul Iohannis este un continuator al acestei tradiții, de data asta in favoarea noii URSS de pe Potomac. El știe că dpdv militar NATO este o alianță de tot rahatul și că singurele avantaje pentru unii că el sunt posturile grase de la Bruxelles, doar a văzut cum o duce Geoană, nu ?
  Poate că în realitate Iohannis tocmai postul de secretar adjunct al NATO l-a și vizat din capul locului, dar a țintit mai sus ca să i se ofere acest post un premiu de consolare. Iohannis este un politruc destul de abil, are pile serioase și a dovedit că îi poate prosti pe români să îl aleagă președinte nu o dată ,ci de 2 ori. ( Lui Geoană nu i-a reușit asta nici măcar o singură dată )Cine deci îi subestimează lui Iohannis abilitățile de politruc vestic greșește.

 49. Culmea DIVERSIUNII e sa-i doresti DUSMANULUI RASPUTINIST, pe filiera Comintern ENGIE, al Romaniei sa plece la si mai bine, in loc sa lupti ZECE ANI sa fie SUSPENDAT!!! Unii IENICERI SOVIETICI de pe forum il vor plecat, la Colhozu BOLSEVIC si la NATO IMPREUNA cu
  toata Camarila SECURIST-COMINTERNISTA…Toti stiu ca acolo unde-i LASA SA PLECE NEPEDEPSITI pentru CRIMELE CONTRA POPORULUI ROMAN vor fi PLATITI REGESTE tot de POPORUL ROMAN!!!

 50. @Axon:
  Se stie ca speciile necrofage sunt considerate „sanitarii naturii”.
  Pentru tine, sanitarii istoriei sunt necrofagii rusi/ sovietici, cei mai mari criminali din Europa All Time.
  Sa stea la ei la Moscova si sa lase lumea in pace.
  Trenul istoriei nu a mers doar pe directiile Moscova-Paris sau Moscova-Berlin, ci si invers.
  Evident ca Nato nu se sfarseste la Berlin(asa cum iti inchipui tu) ci unde este astazi, rusii o stiu, mai multe nu pot face.
  Bine ar fi ca si NATO sa se calmeze si sa nu mai arunce amenintari peste gard, nici rusii nu pot face mai mult acum.
  Europa nu crede intr-un un razboi total, cetatenii UE au alte preocupari.

 51. E general cunoscut ca Ilie Serbanescu ramasese dupa 1989 unul din cei mai aprigi COMUNISTI, PROFI in comunismul economic falimentar
  si din punctul meu de vedere marele sau merit a fost ca, spre deosebire de majoritatea CAMARAZILOR de formati in COMUNISM, NU S-A DAT DUPLICITAR drept „democrat” ramanand cu o consecventa tragica COMUNIST! Mai COMUNIST decat pe vremea COMUNISMULUI GENOCIDAR!
  Un DESTIN TRAGIC, mai ales ca numind corect Romania COLONIE a confundat COLONIALISTII!!! Orb in fatza EVIDENTEI ca in 1989 au venit TOT „ai nostri”…O orbire partizana care la nivelul inteligentei si culturii sale devine cu atat mai condamnabila…Un PROFI care prin aparitiile insolite de mosneag shugubatz imi trezea o simpatie incontrolabila transformata in compasiune pentru
  un alt suflet pierdut… A facut inconstient(?) jocul GENOCIDARILOR SOVIETICI din 1989 numindu-i TRADATORI „dusmanului american”
  in loc sa-i DEMASTE CA DUPLICITARI, numai in acest fel putand IMPIEDICA CU SUCCES ADERAREA Romaniei la NATO si UE!!!

  Incet, incet ramanem fara PROFI…

 52. Va mai amintiți cine a publicat în 2014 o declarație prin care susținea candidatura lui KJ? A fost o dama de mare influenta! Iar noi, alegătorii din RO am crezut ca dama aceasta nu sprijină pe fitecine. Ne-am păcalit.

 53. @ Prikaz. (editat) cei mai mari Criminali ai lumii au fost Amerlocii care au inceput cu exterminarea intregii populatii bastinase pe care au sugrumat – o, e vorba de milioane de oameni…Amerlocii care au pus stapanire pe Japonia, un popor mai talentat decat amerlocii, pe care l – au supus prin Doua Bombe nucleare in 1945, bombe inutile, lansate doar de teama ca japonezii sa nu capituleze in fata Moscovei….Amerlocii care au exterminat 1,5 milioane civili vietnamezi, 1 milion irakieni, 1 milion afgani…Hitleristii au exterminat 35 de milioane de Sovietici…Care sunt victimele Comunismului in Romania? Nici nu trec de 100!!

 54. Daca nu v-ați amintit numele pilei lui KJ, vi-l spun eu: A. Merkel, prietena de cafele a Ursulei și Tovarășa lui Putin la sfaturi de taina.

 55. Cornele, bagi bățul prin gard să stîrnești proștii fără frontiere. Secretarul general al NATO nu e comandantul forțelor NATO – e înalt funcționar al NATO și-atît. Nu el hotărăște dacă NATO luptă cu rușii, el e amfitrionul consiliilor NATO, cînd se-adună șefii de stat și de guvern din NATO, să hotărască ce-au spus americanii că-i de hotărît.
  Dar ar fi o imensă onoare pentru România ca secretarul general al NATO să fie de-aici. Mai mare și decît președinția ONU ori a Parlamentului European.
  Cunoașterea aprofundată de care rîzi e script de recitat la filmare, pregătit de adevărații cunoscători și poruncit de cei care plătesc muzica – americanii. Sasul de pe la noi e bun actor, îl poate interpreta convingător – are morga necesară, statura indicată și experiența de a da bine pe sticlă.
  Înțeleg că nu te-ai deranjat să mergi la-nmormîntarea lui Șerbănescu. Demult nu mai erați pretini, este?

 56. prezidentu e din specia autismului functional
  „rain man” sau cum se spune pe limba aia germanica
  sau doar o lepră simulantă;
  e un eshuat de succes.

 57. intre puii aia de Gostat,
  „fratii Petrush” din extremele pozei,
  generalul si capu la camera deputatilor
  nu e nici relatie de inrudire?
  -o fi CLONARE?

 58. @ Când nimerește ,,maxtor” vreunul, probabil e ca la diaree, îl nimerește rapid ”deșertarea” , cu presiune, ? La ,,maxtor”, ”supapa de refulare” este probabil la un nivel superior celui la care se funcționa în vremea lui Băsescu, probabil ?

 59. Dacă obiect nu e, nimic nu e!
  28 septembrie 2016 Ilie Serbanescu, Cotidianul

  Preşedintele Iohannis a anunţat elaborarea unui proiect de ţară, acela arhireclamat de ani şi ani şi privit ca un fel de premântuire a României. Urmează a lucra la acesta o comisie prezidenţială, din care fac parte experţi de notorietate din diferite domenii şi reprezentanţi ai partidelor parlamentare, căci proiectul nu va fi (doar) o strategie minunată, dar fără responsabilităţi, ci va fi asumat politic.

  Au abundat reproşurile în perioada postcomunistă că România a hălăduit prin ape tulburi tocmai în lipsa unui proiect de ţară, deşi există susţineri că programele de aderare la NATO şi UE au jucat în mod indirect, dacă nu şi direct, prin toate exigenţele interne şi externe pe care le implicau, rolul unui proiect de ţară. De la atingerea respectivelor obiective, doar aderarea la euro ar mai fi putut juca acest rol, dar cum adoptarea euro devine mereu mai improbabilă, un proiect (propriu-zis) de ţară s-ar arăta indispensabil. Elaborarea proiectului anunţat ar umple golul, urmând a stabili unde ar vrea România să ajungă şi bineînţeles cum!

  Cu alte cuvinte, prevăzutul proiect de ţară rost ar avea, obiective îi pot fi asociate o mie, iar resurse vor exista practic pe măsura obiectivelor propuse. Totuşi, acestui proiect îi lipseşte ceva! Proiectul n-are obiect! Și, parafrazând povestea aceea cu dragostea, dacă obiect nu e, nimic nu e! În urmă cu cel puţin 15 ani ar fi avut obiect. Acum nu mai are. În urmă cu 15 ani, România, bună sau rea, încă aparţinea românilor, buni sau răi, cum erau ei! Acum, poate mai bună decât atunci (lucru discutabil, dar totuşi admisibil!), nu mai aparţine românilor!

  Proiectul, unde e proiectul? Au trecut 8 ani…

 60. @axon:
  Sarmane neajutorat,
  35 milioane (treizecisicincimilioane) de victime a facut doar urss, al doilea cel mai mare criminal din istorie All Time.
  Desigur ca si americanii sunt pe un loc fruntas, dar nazistii au luat doar medalia de bronz: Stalin si Lenin au fost mai dibaci!
  …Victimele comunismului in Romania!?
  Nu trec de cateva zeci de mii de morti.
  Dar alte sute de mii au fost inchisi, deportati, trimisi la munca fortata, milioane si-au pierdut proprietatile si toata populatia si-a pierdut libertatile…
  Ai dreptate, nu e cine stie ce…

 61. Vaccnul est singra soltie de a iesi din pandmie si a putea dn nou bea o cafea cu prietnii la teras.
  Sau despr de e vrba in artcol ca sunt putin luat cu substnte la cap-

 62. 4 presedinti, unul mai breaz decat altul ! Iliescu are mainile murdare de sange, Constantinescu ,,invins de sistem”, Basescu presedintele unui ,,stat mafiot”, Iohannis presedintele unui ,,stat esuat”. La toti, tebuie si romanii sa se priveasca sincer in oglinda.

 63. A murit Gheorghe Tinca, primul ministru civil al Apărării de după Revoluție

  -ori il chema Tinkemann
  ori avea „örigine sanatoasa”,
  foarte sanatoasa.
  (normal trebuia sa ajunga la stana,ajutor de cioban)

 64. I-a obligat geografia?!?poarta era deschisa si multi au sarit gardul!!!tu te auzi cand debitezi asa ceva?du-te 9mule la oglinda!

 65. despre Prikaz No.0428
  avand in vedere ca nu se publica luarile de pozitie impotriva acestui descreierat ,nu are rost sa mai vorbim de un forum democratic si echidistant asa cum a dorit fondatorul ziarului DL ION RATIU !
  Deci moderator de kkt, te bag in pizda matii !!!!

 66. Dacă obiect nu e, nimic nu e!
  28 septembrie 2016 Ilie Serbanescu, Cotidianul

  În proporţie de peste jumătate, activele şi cifra de afaceri din economie sunt deţinute de capitalul străin şi, foarte important de semnalat, este vorba de jumătatea de control (care are în mână sectoarele strategice şi decizia în economie), în timp ce jumătatea încă aparţinând românilor este cea care pune pingele. Resursele de petrol şi jumătate din cele de gaze naturale, distribuţiile de energie (cele care strâng banii din economie, căci energie consumă toată lumea), industria auto, metalurgia feroasă, metalurgia neferoasă, industria materialelor de construcţie, telefonia fixă, telefonia mobilă, băncile, asigurările, retailul şi, într-o măsură crescândă, pădurile şi pământurile agricole sunt sub controlul străinilor. Românii – companii şi indivizi – au ajuns de fapt chiriaşi în ţara lor (sau, cu numele, încă a lor!).

  În capitalism, proprietarul decide şi de-acum proprietarul în România este, în cadrul majorităţii de control din economie, străin.
  Românii nu mai dispun de resursele lor, de pădurile lor, de industriile lor (câte mai sunt), de utilităţile lor publice, de pământurile lor, de banii lor. În aceste condiţii, este un exerciţiu inutil să te amăgeşti cu strategii şi proiecte de ţară, căci oricum nu mai dispui de mijloacele şi pârghiile pentru a le transpune în viaţă, başca faptul că stăpânul extern decide să facă tot numai ceea ce vrea el.

  Ce obiectiv şi-ar putea propune un proiect de ţară în România, când toate resursele de petrol nu mai aparţin românilor, când petrolul şi gazele ce urmează a fi exploatate din Marea Neagră nici nu se ştie dacă vor tranzita măcar teritoriul României, când singura ţară din zonă cu resurse de hidrocarburi, cum este România, este şi singura care nu are o companie sub control naţional de distribuţie a carburanţilor?!

 67. Am postat ieri un scurt comentariu prin care am mentionat ca d-nul Nistorescu are un „fix”cu Iohannis.Atata tot fara alte comentarii.
  Dar..se vede ca a fost blocat in stil „neo democratic”.Felicitari moderatorului cu speranta de marire a salariului.
  PS: Dupa numarul si continutul comentariilor se adevereste zicerea : un … arunca o piatra in balta si o gramada de… sar sa o scoata.
  PS.2: Sa sper ca va aparea postarea sau vorba aia,DU-te-n…NATO ?

 68. Ducă-se-învârtindu-se. Numai că trebuie să vrea si marele licurici. După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va candida la șefia NATO au apărut reactii contradictorii cu privire la „calitătile” sale îndoielnice de a accede la această functie. Astfel, la scurt timp de la anuntarea candidaturii ziarul francez „Le Figaro” sublinia că Statele Unite, Germania, Marea Britanie și Franța și-au anunțat oficial sprijinul pentru premierul olandez Mark Rutte, dar chestiunea a fost complicată în ultima vreme de obiecțiile Ungariei și de solicitările de asigurări din partea Turciei, precum și de ”candidatura surpriză a președintelui român Klaus Iohannis, deși acesta din urmă nu are nici cea mai mică șansă de succes, nici măcar în rândul țărilor din flancul estic”.
  Ba mai mult, Le Figaro citând un bun cunoscător al NATO, care a declarat despre Iohannis că: „modul în care a făcut anunțul, momentul ales și lipsa de comunicare cu partenerii arată că Klaus Iohannis nu a înțeles nimic și că nu are calitățile necesare pentru această funcție”.
  Cu alte cuvinte Iohannis ar trebui să răspundă la întrebarea: „Ce va recomanda?”, (amintind de filmul „B.D. la munte şi la mare”, 1971) , la care Iohannis ar putea răspunde „Vocea si talentul meu!”:
  (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=zZBNTTFhEPA)

 69. Marin Sorescu

  Am zărit lumină pe pământ,
  Şi m-am născut şi eu
  Să văd ce mai faceţi.

  Sănătoşi? Voinici?
  Cum o mai duceţi cu fericirea?

  Mulţumesc, nu-mi răspundeţi.
  Nu am timp de răspunsuri,
  Abia dacă am timp să pun întrebări.

  Dar îmi place aici.
  E cald, e frumos,
  Şi atâta lumină încât
  Creşte iarba.

  Iar fata aceea, iată,
  Se uită la mine cu sufletul…
  Nu, dragă, nu te deranja să mă iubeşti.

  O cafea neagră voi servi, totuşi.
  Din mâna ta.
  Îmi place că tu ştii s-o faci
  Amară.

 70. Nu am crezut ca-mi va fi cineva mai antipatic decat Ceausescu si s-a dovedit a fi Iliescu. La fel, nu am crezut ca voi intalni personaj mai anost si mai antipatic ca „Bunicutza”-Iliescu si s-a dovedit a fi Sasalaul mult iubit de-al sau popor.
  ===
  In zare se aud ciocanituri
  Si la ureche-mi vin zornaituri
  Se inalta chiar acum protapul
  In care vom atarna satrapul

  Cu totii asteptam ca esuatul
  Sa plateasca pentru tot mandatul
  Si-a lui domnie de smintire
  Sa ramana doar o trista amintire

 71. ”Cei șase magnifici”.. de care categoric și urgent trebuie să scapi.. Ăștia joacă un joc periculos numit,. ”ori eu, ori voi”..Acu mi poți alege,. Pe urmă,..ai belit-o..

 72. Prostul parca nu e prost destul daca nu e si fudul…un nimeni….

 73. @axon…
  rusii sa stea la ei in stepa…au ce face, sa se apuce de munca cinstita… nu sa plece la furat prin vecini la fiecare 50 de ani …deh..obiceiuri de mongoli..
  oamenii se baga in aliantze…nu de voie…cit timp rusii proiecteaza frica…oamenii vor sa se protejeze..
  numai boambe, rachete, submarine…mai faceti draq si altceva..
  asta nu inseamna ca nu ne plac rusoaicele… 🙂

 74. 95% dintre comentarii, imbecile, tâmpite, gen Ana are mere, poezii naive! Dacă ar ști poporul imbecil 80% idioți funcționali, ce lepre ne conduc și cât de bogată e România, 99% dintre ei ar termina cu propria-i viață! Din 800 de E-uri, 100 sunt vectori purtători de cancer, în fiecare zi în România 49 dr bolnavi de cancer de plămâni, mor in chinurile Iadului veșnic! Vel P. cel mai bun criminal de cancer de Pancreas, de colon, Vincon v , apă, zahăr și vopsea de ouă! Metabisulfit, SO2, apă de la hidrant la 12 noaptea? 20 de tone? Unii cu poiezii de veceu, alții plini de cancere adică proștii votanți cu minim pe economie, alții cu vile în Dubai? Suptcesul? Faci facultate de istorie, pupi puala popii B’nai B’rith și Forumul Mondial Evreiesc, ești la BNR pentru Eternitate, ambasador în USA, gorila la Cotroceni care omoară cu toporul în cap antisemiti români? Frații gemeni au vândut România pe zeamă de varză și trăiesc peste șeicii din Kuweit? Ambasada din Washington este cuib de curve, părinți, rude, nepoate? Poporul prost plătește??? Am exemple trilioane de Terra de furaciune, vânzare de țară, scuipat pw religia Ortodoxă, pe drapel, pe sufletul acestei nații tâmpite, idioate, pline de curve, curvari, hoți, impostori, mincinoși, avari, oameni de nimic! M-am trezit, m-am trezit, m-am trezit! Scapă cine poate, empatia, mila, gesturile de caritate sunt slăbiciuni!

 75. Sunt Brad Pitt și te iubesc pe tine româncă din Spania, adentata, de 62 de ani, 100 de Kile, păr cărunt! Eu Brad Pitt am 670 de milioane de Dolari avere, am uitat codul PIN, tu iubita mea îmi poți trimite 2000 de Euro? Nu am bani ca să îmi iau ulei ca să îmi fac cartofi prăjiți cu 5 ouă ochiuri! De ce ospătarul analfabet cu 8 clase, cu ștergar jegos pe antebraț, criminal în serie 68 de morți arși de vii, e primar 4 mandate? D’aia! Albert Einstein citire: Universul poate e infinit, prostia umană e infinită…Se mai trezește pe Dracu votantu’ psd-pnl! Încremenit în propria-i prostie, tâmpenie!

 76. Esti manipulat cand afirmi ca cei din nato sunt mai destepti ca Johanis. In realitate sunt la fel, ba poate mai incuiati si nepregatiti. Liderii nato sunt sefii statelor membre in frunte cu americanul iar functonarii in frunte cu Tontenberg executa ordinele. Degeaba exista acolo niste generali profesionisti da ca nimeni nu le asculta sfaturile. Nato cat va mai fi chiar il merita pe Johanis ca sa-l puna in vitrina sa.

 77. Noi meritam ca să locuim în Africa Subsahariana, nisip, 50 de grade ziua, -10 grade noaptea, apă cu pipeta! Cum a ajuns Dubaiul?, cum a ajuns Taiwanul? Cum a ajuns Singapore? Cum este Viena, Seul, Praha? Unu’ de la Cornu a vândut ceva de 78 miliarde de Euro, asa
  cum tu drag cititor, tu drag cititor îți vinzi mobila uzată din bucătărie? Cine l-a ” mandatat” pe obez? Cine? Cine? , Cine?, Cine? Diavolul, Lucifer din Proorocul Isaia? Unde este Tribunalul Militar și Plutonul de Execuție? Dulce ca mierea e glonțul patriei!

 78. Daca manipulatii pierduti ai varanelului Radu Tudor Cnn ar citi cate ceva ar fi auzit de afirmatia in cunostinta de cauza a colonelului american Skott Ritter: nato is a paper tiger! Pana acum tot ce a spus acest fost special s-a adeverit in timp. Deci Johanis poate fi ingrijitorul ideal al menajeriei de carton. Inclusiv sa traga oblonul.

 79. Tică, iar delirezi cu bilet de voie de la psihiatru, sau ai sarit gardul la ospiciu si ți-a dat sarcină Cornel Nistorescu să produci comentarii infecte?

 80. Capitan core/Core, te sfatuiesc sa te limitezi a ne cita din poeti, chiar si din poieti si sa te lasi de istorie si analize geo politice…Spune-i si lu „Asta e” sa-i transmita lu „Istorie” ca de ileana ma ocup personal…
  Am si o rugaminte, da-i liber bodguardului…

 81. „Noi ne-am confruntat cu rușii și ne aflăm „în prima linie aliată de descurajare și apărare pentru menținerea securității euroatlantice în fața posturii agresive a Rusiei”.
  Manipularea asta ordinară, ieșită de data asta din altă gura spurcată de supt la Licurici , încearcă să răstoarne adevărata cauză a acestui răspuns al Rusiei, după mine extrem de precaut, pentru a nu provoca pierderi uriașe unui stat cu locuitori atât de apropiați ca rasă și credință.
  Vedeți ce fac alți atacatori prin Lume, mai ales genocidul din Gaza, pentru care nimeni nu-i tras la răspundere ( eventual de o anumită parte a corpului 😉 ).
  Culmea e că Putin , aflat cam în aceeași situație ca Bibi, numai că NATO n-a reușit să atace prima Rusia din Ucraina, cum a reușit Bibi s-o facă prin atacarea Israelului de către Hamas, deci Putin este dat în urmărire generală pentru a fi arestat și judecat, iar Bibi se rățoiește la onu, unesco, dar mai ales la sua și eu ( nu le scriu cu majuscule, că nu merită !), fără să asculte de nici o rugăminte de-a lor. 😉
  Că dacă se vroia încetarea acestui genocid criminal, forțele NATO intrau în Gaza și restabileau ordinea, că doar de asta sunt înființate și pentru asta sunt plătiți regește și întreținuți din banii noștri:
  Să apere Pacea, nu războiul ! 😎

 82. Viitorul NATO este incert. Depinde de evolutiile viitorului apropiat. Adica de finalul razboiului NATO-Rusia din Ucraina care pare decis la acest moment, depinde de cine va fi viitorul presedinte in SUA si mai ales depinde de cum se vor misca lucrurile in BRICS devine o atractie pentru tot mai multe tari, ca exemplu Turcia si Ungaria care sunt membre NATO. La o nemultumire majora este posibil ca multi alti parteneri NATO sa schimbe macazul. Geoana stie de ce vrea sa paraseasca organizatia in timp ce alti nestiutori dau tare din coate sa ajunga acolo. Pentru salarii doar.

 83. Intr-o lume complicata, sfânta naivitate:

  Doi electricieni pe un stâlp de înaltă tensiune. Unul din ei vede o bătrânică trecând pe acolo și i se adresează:

  – Ne dați, vă rog frumos, sârma aia roșie?

  Bătrânica ridică sârma și le-o dă, la care electricianul îi spune celuilalt:

  – Vezi, ți-am zis eu că aia roșie e nulul?!

 84. Stimată Redacție, e doar un pamflet.
  Mândrie de roman/ tot mai puțin stăpân !
  (La 20 de ani în NATO și 17 în UE)
  Motto. Iisus : Nu vă fie teamă !

  1. Nu știu cum dracu se face
  Că de 35 ani încoace
  Multora din România
  Tare le place sclavia,
  Vânzându-și ușor mândria :
  Suntem mândri c-avem NATO,
  Oare n-am îmbulinat-o?,
  Ce bine c-avem F-16,
  De rest ni se rupe-n 14!,
  Flancul NATO suntem noi
  Nu vrem pace ci război !
  JohanNIX cu iataganu
  Bagă spaima-n tot dușmanu !
  Deci nu este de mirare
  Că e gata de-o mișcare :
  Deși-n țară stă să cadă
  Vrea cu Geoană o rocadă
  Iară noi să facem nani,
  C-aș-au zis americanii :
  Măi sclaveți, ia scoateți banii !

  2. Suntem mândri și în UE,
  Bunăstarea unde e?
  Suntem într-o Europă,
  Care-i gata de sincopă.
  Schengenu să mai aștepte,
  Poate ne lingem pe dește,
  Avem gaz, avem petrol,
  Dară prețu-i cam nasol,
  Geaba avem noi Marea Neagră,
  Dacă n-avem mintea-ntreagă,
  Adă Doamne un țsunami
  Șă ne-nghită toți dușmanii,
  Iar noi numai să privim,
  Niciun dești să nu clintim,
  De parc-am fi cu toții boi,
  De ce nu-s posmagii moi ?

  3. De la Nistru pân´ la Tisa,
  Noi românii-avem zapisa
  Și de-aci nu ne-or clinti
  Nici mongoli nici ungurii
  Nici rușii și nici turcii!
  Nice NATO, nici UE
  N-ai ce-i face, asta e !
  Suntem gata a trăi,
  Mai puțin vrem a muri,
  Pentru țară și popor,
  Bun e traiul cel ușor,
  Ce mai, faptă vitejească,
  (N-ați avea amnar și iască),
  România să trăiască!

 85. cica la TV, ca UE tre sa va respecte si voua drepturile omului. Asa, fara nici o justificare. Celputin drepturi ca la Ukrana.

  au uitat ca de 34 de ani spun, la acelasi TV, ca voi nu sunteti oameni de drepturi, sidaia, ei tre sa fie foarte atenti.

 86. cica la TV, ca UE tre sa va respecte si voua drepturile omului. Asa, fara nici o justificare. Celputin drepturi ca la Ukrana.

  au uitat ca de 34 de ani spun, la acelasi TV, ca voi nu sunteti oameni de drepturi, sidaia, ei tre sa fie foarte atenti.

  sinco treaba, ca voi sunteti „est-europeni”, dar nu Ukrana, care e la est de voi.

 87. magraon mancatias. Au, cica sai dai lu asta voie in Schengen.

  cal aresteaza politia din prima, can se da jos din autobuz.

  au, cica basescu cu iohannu au loat spaga de la Burisma. Vai de pula lor, cre cau belito calumea.

 88. Dle preș JohanNIX, ce ziceai matale? „….a unei întregi regiuni care, de-a lungul istoriei, s-a confruntat permanent cu pericolul rusesc„ Să moară mortul, dacă am mai auzit eu și alții o prostie așa de mare, deh, demnă de înălțimea/mărimea domniei voastre.Ia spun-ne și nouă în ce carte de istorie ai citit această informație/prostie de ultimă generație? Ia să vedem noi câte lifte au trimis pe cea lume mulți românași (dar și pe alții din zonă) cu sabia/lancea/arcul/archuzele/arbaletele/ pușcoace/ mitraliere/ tunuri/boambe etc. Auzi acolo, „permanent cu pericolul rusesc„. Halo, de oști ale lui Alex Machedonul, de „Darius al lui Istaspe„, de Xerxes, de „pașnicii„ romani, de populațiile migratoare, de hoardele slave, mongole și tătare,de hoardele de otomani, de „blândele„ hoarde de ungurași, de austro-ungurași, de nemțălăi în IșiII RM, de „pașnicul „ NATO și UE prin Balcani n-ai auzit? Sigur, nu-i uităm pe ruși dar nu uităm nici că intervenția lor contra Imperiului Otoman ne-a fost și nouă de folos, până la urmă, că am obținut independența de care-ți bați tu joc acuma. Poate nu știi, dar Ecaterina cea Mare a vrut să facă din țările române un regat care s-ar fi numit DACIA, desigur sub „protecția„ ei ca să ajungă mai ușor la Gurile Dunării și strâmtori, ceea ce n-ar fi fost chiar rău din perspectiva premiselor pentru unire. Deci care „pericol permanent rusesc„ Și apoi, dacă tu și cu NATO/mUE tot băgați bățul prin gard și-l enervați pe urs, nu este exclus ca ursul să-ți (să ne) dea o labă. De asta ce zici? Păi ce să zici, te visezi deparate în vreun buncăr NATO iar de români nu te va durea niciunde. Hai, plimbă ursul și ia-l ca animal de companie la NATO, dar să te păzești. Vorba aia: Ende gut alles gut!

 89. Prikaz No.0428, te contrazic, cei mai mari criminali din Europa sunt englezii, urmați de francezi și spanioli, aceștia din urmă cot la cot cu rușii. Uiți cât moarte și suferință a adus stăpânirea coloniala în lume timp de sute de ani.

 90. am si eu o intrebare: putea ajunge iohannis presedinte fara ajutorul mass-media? nu! ii trebuia asigurata notorietatea, ceea ce crin antonescu si presa au facut din plin si daca stau bine sa ma gindesc chiar basescu: deci prima data a fost laudat ca trebuia sa ia ochii fraierilor, apoi victimizat, dupa care a fost inaripat ca arhanghelul dreptatii corectitudinii cinstei si onoarei… un ghertoi de pripas a fost considerat onest dar are sentinta definitva impotriva sa pentru minarii …

  este mass-media un producator de monstri? cu siguranta! acum presa ce face ca in multe alte cazuri: cu mainile mele te-am facut, cu mainile mele te omor… casa nu treceti dintr-o extrema in alta, un pic de bun simt si respect fata de cititori n-ar strica.

  sa ne amintim de betivul matroz cum a fost lins si paralins chiar aici in cotidianul de catre gasca de spalatori de cadavre de tipul turcescu, patrasconiu, avramescu, tru, patapiecivi, etc….

  stop joc!

 91. @ Opus Dei — Subscriu in totalitate , le spui perfect ! Dar Speranta , roata se invirte . S-AU VAZUT ATITEA CAZURI , DE CE N-AR FI SI LA ROMANIA ?

 92. Va unii ca tot zic ca Romanii l-au ales, dar sa nu uitam ca diferenta a facut-o diaspora. Cei care nu mai pot de dorul de tari, si din dragoste pentru noi si manipulati pe facebook si ce o mai fi, cad in capcana si ne mai pun pe tava cate o lichea de asta de stam si ne uitam, cum dracu a putut asa ceva sa stea 10 ani pe asa o functie. Ne-am mirat de Basescu si s-a zis perioadei 10 ani rai, acum ne miram de Iohanis si vom zice zece ani … . Eu nu as da vina pe oameni ci pe cei care conduc fraiele tari din spate, din urmbra. Ma daca tot o faceti, dati niste alternative viabile, care sa tina la aceasta tara.

 93. Se vede de ce ROMANIA cade mereu la TESTUL PISA !
  Comentarii a la BABA CLOANTA si MOS Gerila !
  😛
  Intrebarea e …de unde stia mishteaux inca din 10 februarie ca IOHANNIS -> NATO
  daca in 10 februarie chiar americanii ei insisi inca credeau in RUTTE ?

  AUD ?

  Stie mishtokarul morrokar, cu nimic mai prejos intelectual decat „baba cloanta” 😛 sau mai de cenzurat in manipulare decat altii … CEVA CE NU STIU „ARTISTII” ?

  PS: Griji la sfarsitul lui mai …IRANUL nu v-a musca momeala iudeo-american-democrata intrand inainte de sfrarsitul lui mai in razboi !
  DE CE ?
  Pentru ca nu vor sa acopere cataclismul din GAZA , distragerea atentiei de la GENOCID prin harjoneli „iraniene” 😉 !
  S-au prins de ce-s atrasi in cursa ! Sau 😉 li s-a zis 😉 !
  In mai VOR ATACA insa in GRUP 🙁 simultan !
  -> pica ODESSA ! 🙁

 94. am audiat pe youtube o emisiune din 10 aprilie a lui Marius Tuca…ce talbou colorat i-a fost pictat lui Ciuca mai sa iti pierzi orice speranta ca mai avem ceva valoros in „batatura”…

 95. Are tot dreptu’ esuatu’sa ” da si mie „,pt.ca cereseste in numele Romaniei educaate,Romaniei mafioteee si al Rooomanie esuaaate.Pai merite,recomandari mai prestigioase,are altcineva?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.