Duelul editurilor la Bookfest

Editura RAO aduce O carte pentru fiecare

Sunteţi invitaţi într-o călătorie fascinantă printre cărți premiate, ecranizate sau în curs de ecranizare, pentru toate vârstele și gusturile, de la mister și aventură, thriller și literatură clasică, enciclopedii, ilustrate, de activități.

Iată câteva dintre noutăți:

„Informatorul” de John Grisham – Denunță-i pe corupți și te poți îmbogăți. Cu legea informatorului

Ultimul thriller al lui John Grisham, Informatorul, se bazează pe o critică gravă la adresa justiției. Povestea începe cu doi investigatori și un fost avocat care le vinde acestora un pont despre „cel mai corupt judecător din istoria justiției americane”, după cum susține el. Este vorba despre o judecătoare sigură că se află mai presus de lege. Pentru că ea este legea. Cu toate că vorbim despre ficțiune, cartea lui Grisham se situează la granița cu documentarul, aducând numeroase detalii din interiorul sistemului juridic american.

 

„Insula morții” de Åsa Avdic

O insulă izolată, un test mortal. Cine preia controlul? Cine cedează primul? „Un thriller psihologic atât de credibil, încât îţi dă fiori”, apreciază Borås Tidning (Suedia). Într-un viitor alternativ, în 2037, Cortina de Fier există încă, iar Suedia și celelalte ţări scandinave au devenit protectorate în marea Uniune a Prieteniei din estul Europei, cu un regim tiranic în care mâncarea este raţionalizată și doar cei sus-puși au acces la bunuri din import. Anna e un funcţionar bine integrat în sistem, care, din cauza unor probleme misterioase din trecut, nu-și mai poate crește fiica. Pentru a-și spăla definitiv păcatele, liderul Uniunii o trimite într-o pretinsă ultimă misiune: se va duce pe o insulă izolată din arhipelagul Stockholm, ca să urmărească un grup de candidaţi testaţi pentru un post în cadrul unui serviciu secret de spionaj.

 

„Oaia albă în turma neagră: Politica de securitate a României în perioada Războiului Rece”, de Larry Watts 

Într-o serie de studii de caz, Larry Watts examinează motivațiile și metodele pe care România le-a folosit pentru a-și scoate armata și serviciile de informații de sub controlul sovietic după moartea lui Stalin; detaliază rolul pe care l-a jucat Criza Rachetelor din Cuba, în 1962, în a determina România să conceapă politici inovatoare în domeniul dezarmării și al dezangajării militare; analizează felul în care Bucureștiul a intermediat contactele între Washington și Hanoi în timpul Războiului din Vietnam; și explicitează modul în care și-a folosit calitatea de membru al Pactului de la Varșovia pentru a influența politica Moscovei și a transforma agenda de securitate a alianței.

 

„Istoria unei supraviețuiri. Televiziunea, Aristide Buhoiu și Securitatea” de  Vartan Arachelian

 „Abia după ce m-am așternut să scriu cartea aceasta, am descoperit că, fără să vreau, obsesia literaturii realist-socialiste, unde pivotul e eroul tipic, e îndeplinită aici, cum veţi vedea, cu vârf și îndesat: antecedentele profesionale meseriei de realizator, prezenţa sau absenţa scrupulelor în transformarea numelui în renume, nevroza – ca boală profesională a teleastului −, avatarurile cenzurii și ale autocenzurii etc., sunt aglutinate profilului vedetei; pardon, al teleastului! Chiar și priceperea − ilicită atunci – de agonisire de fonduri sau de sponsori pentru finanţarea deplasărilor în străinătate nu i-a fost străină lui Aristide Buhoiu. De fapt, ce este istoria unui om dacă nu activitatea de realizare a scopurilor sale? În cazul unui teleast, singura obsesie era să fie pe micul ecran cu emisiuni care să placă; teleastul și telespectatorii. Dar fluxul acesta trebuia, musai, să treacă de bariera vizei de difuzare. Cu tabuurile sale − din ce în ce mai numeroase, odată cu condiţionarea geopolitică a dictaturii − și cu clișeele ideologice absolut obligatorii; schimbătoare și ele”, scrie Vartan Arachelian

 

„Secretul Marelui Sigiliu” de Steve Berry 

Secretul care poate falimenta cea mai mare putere a lumii. La prima vedere, Secretul Marelui Sigiliu este o carte despre taxe. Numai un avocat putea scrie o asemenea carte și numai Steve Berry putea să transforme o carte cu o asemenea temă într-un thriller captivant. Cartea pornește de la o premisă periculoasă: Ce se întâmplă dacă se dovedește că taxa federală pe venit este ilegală? Motivul pentru care americanii plătesc impozite pe venit astăzi este cel de-al 16-lea Amendament.  Dar ce s-ar întâmpla dacă americanii ar afla într-o bună zi că ceva nu e în regulă cu acest lucru? Care este secretul care apără decenii de colectare a impozitelor?

 

„Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă” de Anna Bell

Abi este pur și simplu devastată când Joseph, iubirea vieții ei, pune capăt relației lor motivând că sunt incompatibili. Când el îi lasă la ușă o cutie cu lucrurile care îi aparțin, Abi descoperă printre acestea o listă de 10 dorințe, pe care Joseph își propusese să le bifeze până la 40 de ani. Ea decide să ducă la îndeplinire această listă, din dorința de a-l determina să se întoarcă la ea, dovedindu-i astfel că sunt perfect compatibili.

 

Litera stacojie

Romanul redă povestea lui Hester Prynne, care rămâne însărcinată în urma unei aventuri extraconjugale și dă naștere unei fiice, fapt pentru care este condamnată de comunitate la moarte, iar ulterior să poarte litera „A” – de la adulter – ţesută pe veșminte în culoarea roșu-stacojiu. De-a lungul romanului, Nathaniel Hawthorne explorează temele păcatului, vinovăţiei, pedepsei, căinţei și recăpătării demnităţii.

 

Blândețea nopții

Plasat în peisajul spectaculos al Rivierei franceze în anii 1920, Blândețea nopții este povestea romantică și tragică a actriţei Rosemary Hoyt și a cuplului din înalta societate Dick și Nicole Diver. Dick, un tânăr psihiatru strălucit, este în aceeași măsură soţul și medicul lui Nicole, a cărei avere îl abate din drumul său și a cărei putere crește în detrimentul vitalităţii lui, făcându-l să se îndrepte către un final tragic. Un studiu profund al conceptului romantic de personaj, Blândețea nopții, de F. Scott Fitzgerald, este o poveste lirică, expresivă și tulburător de evocatoare.

 

„Aurul maorilor” de Sarah Lark

O iubire adolescentină devine punctul central al unei poveşti care vă va purta din Irlanda în Noua Zeelandă. Doi tineri, despărţiţi de o lume, reuşesc să îşi împlinească destinele pe ţărmuri îndepărtate, fără să ştie că tot ce îşi doresc mai mult se găseşte… chiar în faţa lor. Cum îi vor afecta anii şi experienţele trăite unul departe de celălalt? Şi, mai presus de orice, vor regăsi iubirea pe care nu au uitat-o niciodată? Volumul, semnat de Sarah Lark este prima parte a trilogiei Kauri

 

„O fată în amurg” de Serena Burdick

Născută într-o familie pariziană bogată pe la mijlocul perioadei Belle Époque, tânăra Aimée Savaray visează să devină o pictoriţă celebră în lumea artei dominată de bărbaţi; în secret, ea tânjește să fie iubită de Henri, tânărul pe care părinţii ei l-au crescut alături de ea încă de când era copil. Dar când Henri dispare pe neașteptate, în timpul războiului franco-prusac, viaţa privilegiată a familiei Savaray începe să se destrame. Cu inima frântă, Aimée încearcă să-l găsească, însă Henri nu-și dorește să fie descoperit.

 

„100 de locuri care-ți taie răsuflarea”

Lucrarea prezintă unele dintre cele mai pitorești, mai insolite și mai tulburătoare locuri de pe planetă. 100 de peisaje sălbatice, misterioase, prea puţin cunoscute… Pornește într-un captivant tur al lumii, de la formaţiunile de sare din lacul Natron la scara către paradisul din Hawaii, de la oazele din deșertul Gobi la valurile luminescente din Maldive.

 

„Mașinăriile lui Leonardo”

Leonardo ascunde oare un secret? În realitate, ascunde multe și nu e nevoie să apelăm la fantezie, ci e suficient să căutăm în paginile codexurilor sale, în miile de desene de mașinării sau de componente ale acestora.

 

„Duelul vrăjilor” de Sebastien de Castell

Cum supraviețuiești unui duel al vrăjilor, când nu ai niciun dar special? Știați că există 7 tipuri de magie? Acestea sunt: fier, mătase, nisip, suflare, umbră (adica magia intunecata), sânge şi ambră.

 

« Ucenica vrăjitoare », de James Nicol

Cu fiecare vrajă nouă, Arianwyn își perfecționează tehnicile de magie, iar visul ei de a deveni o vrăjitoare adevărată este aproape de realitate. Lucrurile rele nu se opresc însă aici. O forță întunecată o împiedică să mai facă vrăji și își dă seama că întreg ținutul este în pericol.

 

« Spune-mi Despre mitologie! » – Larousse

Vedetele acestui volum sunt eroii din MITOLOGIE: cea greacă, cea egipteană, cea hindusă, cea vikingă și multe altele. Unde trăiau zeii greci, cui îi aparţinea Excalibur, cine stă la originea Anului Nou chinezesc, pe cine numeau egiptenii antici Ra sunt doar câteva dintre întrebările la care micii curioși vor afla răspunsurile. Cartea este structurată pe patru teme: zei și zeiţe, animale și creaturi, eroi, mari aventuri și în plus conţine o mulţime de autocolante.

 

„Marele atlas ilustrat pentru copii preșcolari și școlari” – Usborne

Știaţi că în Lisabona se află cea mai veche librărie din lume și că dragonul de Komodo este cea mai mare șopârlă din lume? Ilustraţiile clare și amuzante îi vor ajuta pe copii să reţină mai ușor datele și să facă primii pași în geografia lumii. Pentru a regăsi mai ușor informaţiile, atlasul conţine un indice de nume la final.

 

 

Evenimente speciale, lansări de carte și sesiuni de autografe la Standul Editurii RAO

 

Miercuri, 30 mai, ora 17,00, lansare de carte și sesiune de autografe – Eliza Ene-Corbeanu, Viața la curte. Invitați: Florian Bichir, istoric, Mirel Curea, jurnalist, Alex Ștefănescu, critic literar

 

Vineri, 1 iunie, la ora 18,00, lansare de carte și sesiune de autografe – Doina Cherecheș, Străinul din oglindă Invitați: Ștefan Mitroi, scriitor, Corina Iordan, jurnalist

 

Sâmbătă, 2 iunie, ora 15,00, sesiune de autografe – Ioana Lee,  trilogia Ai Suru – A iubi

Ora 16,00, lansare de carte și sesiune de autografe – Flaviu George Predescu, Perechea dragoste, perechea moarte Invitați: Loreta Popa, scriitoare, Dorin Uritescu, lingvist, scriitor

Ora 17,00, lansare de carte și sesiune de autografe – Larry Watts, Oaia albă în turma neagră: Politica de securitate a României în perioada Războiului Rece 

 

Duminică, 3 iunie

Ora 11,00, lansare de carte și sesiune de autografe – Mirel Taloș, Colecționarul de nuduri Invitați: Mircea Platon, directorul revistei Convorbiri literare, Aura Christi, poetă

Ora 12,00, lansare de carte și sesiune de autografe – Victor Neumann, Istoricul și opera Invitați: Bogdan Murgescu, istoric, Academician Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Ora 13,00, lansare de carte și sesiune de autografe – Alex Mihai Stoenescu, Securitatea nu poate fi reabilitată. Generalul Iulian Vlad în dialog cu Alex Mihai Stoenescu

 

 

20 de ani de Curtea Veche Publishing sărbătoriți la Bookfest 2018

Curtea Veche Publishing a pregătit lansări de carte cu invitați speciali, ateliere pentru copii, reduceri de preț de până la 80% și multe alte surprize. În plus, sunteţi invitaţi la sărbătorirea a 20 de ani de când Curtea Veche Publishing a lansat îndemnul „începi să afli”.

Din program:

* Noutăți de la Jacques Salomé, ASR Principele Radu al României, Adrian Cioroianu, Alexandru Muraru, Mihaela Bilic, Michel Stanovici, Andrei Mihăilescu, Daniel Goleman, Dale Carnegie, Brené Brown, Esther Perel, Paolo Isotta și mulți alții.

* Patru ateliere de povești, desen, colorat și muzică pentru copii pornind de la Seria Isadora Moon (jumătate zână, jumătate vampir!), colecția Miranda (Marie Curie, Coco Chanel, Frida Kahlo), Erus și Valea Generozității de Alec Blenche și ȚUP. Imposibil e doar un cuvânt” de Alex Donovici (PovestileCristinei.ro).

În capul listei de evenimente mult-așteptate la Bookfest 2018 se află o nouă apariție din Colecția Jacques Salomé. Cel mai apreciat psihosociolog francez, creator al metodei de terapie relațională ESPERE, se află în turneu în România, iar joi, 31 mai, de la ora 18:00, la Scena Arena va avea loc lansarea volumului Un strop de eternitate, o conferință despre metoda ESPERE și opera lui Jacques Salomé, precum și o sesiune de autografe.

Tot printre cele mai așteptate apariții se numără câteva titluri regale. Astfel, sâmbătă, 2 iunie, de la ora 12:00, la Scena Agora, Adrian Cioroianu și Alexandru Groza vă prezintă o nouă carte pentru copii și tineri – Elena a României. Regina mamă, regina suferinței și a speranței, cu ilustrații de Yanna Zosmer.

Tot sâmbătă, de la ora 13:00, se va lansa antologia Mihai I al României. Regele nostru. Martori, experiențe, amintiri regale, aflată sub coordonarea lui Alexandru Muraru. Volumul conține texte cu și despre Regele Mihai I al României scrise de Emil Hurezeanu, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Dan Grigore, Ion M. Ioniță, Ana Blandiana, Ștefan Câlția și mulți alții.

O altă noutate regală pe care o puteți găsi la stand este albumul în limba engleză „Romanian Royal Journal. 2017-2018”, cu texte de ASR Principele Radu al României, care cartografiază ultimul an al Casei Regale, de la munca de caritate și vizitele diplomatice și până la funeraliile Majestății Sale Mihai I al României.

Dr. Mihaela Bilic revine cu un volum care demitizează alimentația noastră de toate zilele. Am mâncat, o fi păcat? este o colecţie de sfaturi privind nutriţia, menită să aducă o perspectivă complexă asupra rolului hranei în viața noastră. Iar duminică, 3 iunie, de la ora 11:00, la Scena Arena, autoarea vă așteaptă alături de psihoterapeutul Gáspár György pentru a vă vorbi despre bun simţ, instinct, nevoi şi plăcere în raport cu alimentația noastră.

Romanul „Trei cuvinte, cinci minciuni” al scriitorului francez de origine română Michel Stanovici este o poveste de dragoste bazată pe fapte reale și o lectură captivantă ce nu ar trebui să lipsească din mâna nimănui. Autorul se va afla la standul Curtea Veche sâmbătă, 2 iunie, de la ora 17:00, alături de bloggerul și scriitorul Radu F. Constantinescu.

Iar cu Radu F. Constantinescu vă puteți întâlni și duminică, de la ora 12:00, în standul editurii, unde va oferi autografe alături de Ramona Costantinescu, co-autoarea celor două volume din Psihologie pentru oameni obișnuiți”– cărți pentru lumea actuală, o psihologie a lumii urbane, a vieții de birou, a flirturilor online, a speakerilor motivaționali și a comerțului dezlănțuit.

Tot duminică, 3 iunie, de la ora 13:00, alături de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel”, Curtea Veche Publishing vă invită la o dublă lansare de carte care prezintă cele două fețe ale Holocasutului. În prima parte a evenimentului va fi prezentat Jurnal de ghetou de Miriam Korber-Bercovici – despre viaţa pe care autoarea a dus-o timp de trei ani în ghetoul din Djurin, în Transnistria. Invitați: Miriam Korber-Bercovici, E.S. Tamar Samash (Ambasadoarea Israelului în România), Ana Bărbulescu. Iar în cea de-a doua parte va fi lansat Jurnal.1934-1944 de Alfred Rosenberg, unul dintre cei mai longevivi lideri ai naţional-socialismului şi o persoană foarte apropiată de Hitler. Vor vorbi: Alexandru Florian, Andrei Muraru, Cristian Pîrvulescu.

Printre noutățile de la târg se vor număra și romanul scriitorului austriac de origine română, Andrei MihăilescuOm bun la centru, un nou volum al sociologului Brene Brown„Curajul în sălbăticie, cel mai proaspăt volum al renumitului jurnalist și cercetător, Daniel GloemanÎnsușiri modificate, o carte nouă care pune într-o nouă lumină relațiile de cuplu – Regândirea infidelității – de Esther Perel, și o biografie a cunoscutei cântărețe de muzică pop Adele, scrisă de Sean Smith.

Când funcționează și când nu funcționează meditaţia? Ajută pe toată lumea? Sunt beneficiile sale diferite în funcție de exercițiile făcute? Aceste întrebări, dar și altele de același fel sunt cele care i-au determinat pe Daniel Goleman şi Richard Davidson să scrie Însușiri modificate. Știința și arta meditației

Volumul prezintă călătoria spirituală şi profesională a celor doi autori, precum şi sfaturi practice atât pentru cei care vor să înceapă să mediteze, cât şi pentru cei care au încercat deja câteva exerciții sau sunt deja experţi.

Pasionaţi de meditaţie şi admiratori ai lui Dalai Lama, autorii sunt consideraţi doi titani ai jurnalismului ştiinţific şi ai cercetării în domeniul neuroştiinţelor. Cărţile lor, bazate pe experienţe personale şi pe o documentare minuţioasă, au fost traduse în lumea întreagă şi au ajuns pe lista de betselleruri New York Times.

În volumul de faţă, cei doi autori şi-au propus să afle răspunsul la o întrebare aparent neobişnuită: „Ce-ar fi dacă ne-am putea antrena mintea, așa cum ne antrenăm corpul?”

Prieteni încă din vremea studenţiei la Harvard, Daniel Goleman şi Richard Davidson şi-au unit eforturile pentru a întocmi un studiu riguros dedicat meditaţiei, precum şi beneficiilor pe care le aduce practicarea responsabilă şi constantă a acestui străvechi exerciţiu spiritual. Pornind de la experienţa personală în ashramuri indiene, meticuloase cercetări de laborator şi o bibliografie extinsă, autorii demontează mituri şi ne explică care sunt efectele benefice pe care meditaţia le are asupra minţii, a sufletului şi a trupului.

Daniel Goleman este psiholog şi cercetător în domeniul psihologiei clinice şi al ştiinţelor comportamentale, discipline în care a obţinut doctoratul la Harvard. Pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer. Dr. Goleman a publicat mai bine de 12 ani articole despre ştiinţele creierului şi științele comportamentale în The New York Times și a editat zeci de cărți de specialitate. Acesta a venit recent în România în cadrul marelui eveniment Brand Minds în calitate de „World’s Top Emotional Intelligence Expert”. Cu această ocazie, Goleman a vorbit despre cea mai recentă carte a sa, scrisă alături de Davidson, dar și despre cărțile anterioare, impactul lor și modul în care ne pot ajuta să ne îmbunătățim viețile.

Richard J. Davidson este profesor de psihologie şi psihiatrie la Universitatea din Wisconsin Madison şi este fondatorul Center for Mind and Brain din cadrul Universităţii California Davis. A absolvit Universitatea Harvard, unde a obţinut titlul de doctor în psihologia personalității, psihopatologie şi psihofiziologie.

„Iată o carte care îţi poate schimba viaţa. Daniel Goleman şi Richard Davidson îţi arată nu doar puterea formidabilă pe care o are meditaţia, ci şi cele mai inteligente metode de a o practica pentru a obţine maximum de beneficii. Însuşiri modificate este ghidul tău pentru o viaţă mai ancorată în prezent, mai plină de compasiune şi mai împlinită – cine nu îşi doreşte asta?”, se întreabă Arianna Huffington, autoarea bestsellerului Revoluția somnului

„Doi dintre cei mai influenți cercetători din lume au scris cartea supremă despre meditaţie. Bazată pe studii riguroase şi cu adevărat lămuritoare, Însuşiri modificate este o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de potenţialul ascuns al minţii umane”, notează Daniel Gilbert, autorul bestsellerului În căutarea fericirii

Nu în ultimul rând, cei mici se vor bucura de multe cărți noi, printre care se numără și un nou volum despre povestea adevărată a trei copii isteți și visători, care au devenit piloți. Şi nu orice fel de piloţi, ci acrobaţi plini de curaj, care evoluează în spectacole uluitoare sub numele Iacării Acrobaţi. Se prea poate să fi auzit de ei sau să fi urmărit cu sufletul la gură năzbâtiile pe care aceşti trei temerari le fac în înaltul cerului.. Iacării acrobați. Povestea unui vis de Alina Bâltâc, cu ilustrații de Yanna Zosmer, o lansare de carte la înălțime pentru copii curajoși ce va avea loc la Aerodromul Bănești (Prahova), de la ora 17:00, unde chiar Iacării (Ioan Postolache, Dan Ştefănescu şi Dan Conderman) vor face o demonstrație aviatică. Participanții vor putea asista și la un antrenament aviatic al celor ce au reușit să uimească o lume întreagă.

Veţi avea ocazia de a-i întâlni pe cei trei piloți care și-au pus amprenta asupra istoriei aviației prin singura echipă independentă de acrobație aeriană din România: Ioan Postolache (cap formaţie Iacării Acrobaţi), Dan Ştefănescu (aripă dreapta Iacării Acrobaţi), şi Dan Conderman (aripă stânga Iacării Acrobaţi). La eveniment va participa și Irén Arsene Máté, directoare generală și co-fondatoare Curtea Veche Publishing. Cei mici vor avea parte de un moment special de lectură cu un invitat-surpriză.

Ateliere pentru copii

Joi, 31 mai, între orele 12:00 şi 13:00 – Atelier de povestit și desenat pentru copii cu vârste între 6 și 10 ani: Isadora Moon – jumătate vampir, jumătate zână, întru totul unică (pornind de la colecția Isadora Moon de Harriet Muncaster).
Atelier susținut de Iulia Nițulescu.

Vineri, 1 Iunie, de la 12:00-13:00 – Atelier de cântece și povești pentru copii cu vârste între 7 și 10 ani: despre prietenie, familie și cât de bine este să dăruiești cu Erus (pornind de la volumul Erus și Valea Generozității de Alec Blenche).
Atelier susținut de Alec Blenche și Alina Elena Golăeș (ReginaMama.ro).

Sâmbătă, 2 iunie, între 13:30 şi 14:30 – Atelier de povestit și desenat pentru copii cu vârste între 7 și 10 ani: Țup de Alex Donovici (PoveștileCristinei.ro)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

3 Comentarii

  1. O intrebate pentru toti. De ce in Romania cartile au preturi de vanzare egale sau mai mari decat in Occident?? De ce? Cum se ajunge la asemenea preturi?

  2. Ma bucur intodeauna cand este un Bookfest.
    Deci ieri am facut o vizita de aproape 2 ore printre rafturi.
    Nu stiu ce mi s-a intimplat,nu am fost in stare sa ma agat de vreo carte.
    Ce pot sa zic ,ca au fost traduse un numar incredibil de mare de carti ,carora nu le vad un viitor stralucit.
    La cati copaci se taie in Romania,da senzatia ca hartia este gratis.
    Iar preturile cartilor a crescut fara sa tina cont de vreo regula.
    Probabil este vorba de un marketing prea avansat ca oamenii sa-l inteleaga.
    Daca o sa le zic „succesuri” ,credeti ca o sa se supere ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.