Duelul septuagenarilor români în Ligue 1?

 Am putea asista zilele acestea la un eveniment de senzație în lumea antrenorilor. PRO TV, preluând surse din mass-media franceză, a anunțat că la 78 de ani Mircea Lucescu nu are nici o intenție de a ieși din fotbal. Dimpotrivă, Il Luce s-ar afla în intense negocieri cu un mare nobil decăzut aproape inexplicabil în ultimii ani iar sezonul acesta este apogeul dezastrului, Olympique Lyon. Dincolo de faptul că vorbim despre o echipă cu foarte multe prezențe în cupele europene, majoritatea în Champions League, Lyon a fost până la venirea colosului financiar PSG în fruntea fotbalului din Hexagon monstrul sacru al Franței, după ce la începutul anilor 2000 a pus pur și simplu monopol pe titlu nu mai puțin de șapte ediții consecutive!

Lyon a fost o forță impresionantă, deși niciodată nu a reprezentat un club bogat, dar ani de zile creatorul său, fostul președinte Jean Michel Aulas, a știut să facă foarte mulți bani din vânzarea sezon de sezon a celor mai buni jucători, majoritatea formați în propria academie. Nu întâmplător începutul declinului la Lyon s-a pornit odată cu ieșirea din scenă a charismaticului Jean Michel Aulas, care a vândut clubul miliardarului american John Textor. La acest moment, Lyon este ultima în clasamentul Ligue 1 după 14 etape, cu doar 7 puncte, reușind o singură victorie. Sigur, pentru Mircea Lucescu ar fi o mare provocare, dar și o la fel de mare responsabilitate, pentru că salvarea în actuala conjunctură ar fi un miracol, ar echivala efectiv cu câștigarea campionatului. Lucescu a activat în fotbalul italian, fără a reuși să câștige trofee, fiind la cluburi mici, Pisa, Brescia sau Reggiana. A mers, apoi, în Turcia, Galatasaray și Beșiktaș și, din 2004, s-a aflat în Ucraina, la Șahtior Donețk, 12 ani, și în final la Dinamo Kiev, adunând succese peste succese în această perioadă. Dacă va bate palma cu Lyon, Il Luce se va întâlni în Ligue 1 cu un alt tehnician român trecut de 70 de ani, dar extrem de respectat, aflat pe banca lui Metz, Laszlo Boloni, fostul său elev la echipa națională în anii 1980-1984.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Sigur acum va fi sfârșitul tău!…te prind ăia de la OM și gata…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.