Dumitru Chiriţă, numit preşedinte al CA al Electrica

Consiliul de Administraţie al Electrica l-a ales luni pe Dumitru Chiriţă, fost preşedinte al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei, în calitate de preşedinte al CA începând cu data de 12 februarie 2024 şi până la data de 31 decembrie 2024, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, Consiliul de Administraţie a decis înfiinţarea a două poziţii de vicepreşedinte, funcţii în care au fost numiţi Dragoş Valentin Neacşu şi Adrian Florin Lotrean, începând cu data de 12 februarie 2024 şi până la data de 31 decembrie 2024.

CA a hotărât şi componenţa comitetelor sale consultative, pentru perioada menţionată. Astfel, din Comitetul de Audit şi Risc vor face parte Valentina Elena Siclovan – preşedinte şi Adrian Florin Lotrean, Ion-Cosmin Petrescu membri.

În ceea ce priveşte Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, componenţa acestuia este: Adrian Florin Lotrean – preşedinte şi Marian Cristian Mocanu şi Ion Cosmin Petrescu membri.

Preşedinte al Comitetului de Strategie şi Guvernanţă Corporativă a fost numit Marian Cristian Mocanu, iar membri Dumitru Chiriţă şi Dragoş Valentin Neacşu.

Comitetul de Guvernanţă Climatică şi Politici Publice are următoarea componenţă: Dragoş Valentin Neacşu – preşedinte; Valentina Elena Siclovan – membru; Georgiana Bogasievici – membru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. Doamne citi ” derectori” ….Pe unde mai activeaza si ce sinecuri au ?In Intreprinderile de stat ” socialiste” erau 3(trei)directori : Director General , Director Adjunct-Tehnic si Director Economic….Acum nu ne putem invirti de ” derectori” !Poate mai gasesc posturi de ” prim director adjunct” , ajutor de prim director , adjunct de ajutor de director , samd….

 2. Eternitate în domeniul energiei pentru individ! De la ANRE direct la firma, adică, a făcut ce a făcut în ANRE și după, direct in conducerea electrica! Și mint ăștia din politica, că ANRE nu are nicio treabă sau legătură cu firmele de energie! Bă, ce boala aveți la cap?

 3. Pe la ce santiere de hidrocentrale,termocentrale,nucleare,retele de medie si inalta tensiune au lucrat astia de ii umple Ciolache cu gasca de bani?

 4. Lipitori de afise devin oameni importanți ,carte multă nu se cere exact ca la PCR -Epoca de Aur a României mulți nu stiau să scrie dar erau scoliți la Academia Stefan Ghiorgiu si deveneau oamen de bază ai partidului…PSD,PNL…etc

 5. ”Dumitru Chiriţă, numit preşedinte al CA al Electrica”

  F. f OK.
  Are un CV fulminant. Il cunoastem de cand ne stabilea pretul energiei. Cea mai scumpa din UE. In fiecare zi crestea, crestea……………..
  Ca electrician de profesie (cf Cv-ului), functia ac ”ii vine manusa” ! Un expert ! Asa da! Ne place si noua. Asa infloreste Romania. Avem in fruntea institutiilor, in guvern….cemai, peste tot. Experti unu si unu! Aici e cheia succesului Romaniei !!! Suntem la coada tuturor clasamentelor.

 6. ”Dumitru Chiriţă, numit preşedinte al CA al Electrica”

  F. f OK.
  Are un CV fulminant. Il cunoastem de cand ne stabilea pretul energiei. Cea mai scumpa din UE. In fiecare zi crestea, crestea……………..
  Ca electrician de profesie (cf Cv-ului), functia ac ”ii vine manusa” ! Un expert ! Asa da! Ne place si noua. Asa infloreste Romania. Avem in fruntea institutiilor, in guvern….cemai, peste tot. Experti unu si unu! Aici e cheia succesului Romaniei !!! Suntem la coada tuturor clasamentelor, iar viata romanilor este un cosmar.

 7. Altă treabă, nu mai aveți de făcut decât să vă puneți în funcții de directori, analfabetilor,că numai școală de directori nu aveti.Nici de electrician nu cred ca a fost bun.Pile,căpuse,păduchi,licheni, asta sunteți…..

 8. buna!
  Figura lui nu arata un om bun. Indvidul este un invartit fara competente pentru functii inalte. Traseul lui in ale educatiei nu-l recomanda pentru functii inalte. PSD l-a luat in brate de timpuriu pt ca baiatul cu siguranta a cotizat. Asa fac partidele ,promoveaza in functii inalte incompetenti profesional dar descurcareti in tot felul de smecherii si necurate. Baietii care fac bani pt ei.
  PS. Consiliile de administratie din agentii si societati unde statul este actionar majoritar practica dezmat financiar prin salarii si sporuri dar si actiuni care submineaza statul ca proprietar.
  De ce guvernele au tolerat si tolereaza asemenea abuzuri si infractiuni?
  Sunt de notorietate fapte cand reprezentantii statullui nu s-au prezentat in instanta pentru a apara interesele lasand sa castige socieetati private in dauna statului. CORUPTIE !

 9. Chirita a fost cel mai prost electrician…. Dacă ne uităm atent la fața lui îi scrie pe frunte Secu- SRI. Am făcut armata împreună in Bucale la UM 618 ( securitate) în Drumul Taberei era comandant de grupă și un caporal prost din Dâmbovița. Școala care o avea atunci -8 clase și profesională. În CV lui nu scrie ca a terminat vreo facultate…. Comandant de pluton era : TUTUIANU ADRIAN ,ața era comandant de pluton și era sergent ( făcuse școala de sergenți la BĂNEASA SECU) . Acum vedem cine ne conduce…..

 10. Daca nici un electrician nu este bun la Electrica inseamna ca chiar sunteti rai!!. Acum ce ati vrea un general sau vreun covrigar??. Oricum la studii banuiesc ca sunt echivalenti. Macar asta n-o sa-si bage degetele in priza. Cat despre furat cetatenii prin plata facturilor grosolane la energie, sunt linistit…mergem inainte. Prostii platesc cele mai mari preturi din coana Ieuropa, firmele furnizoare si intermediare ii hranesc pe baietii destepti, iar guvernul nostru de larga vocatie politica isi umfla conturile stand cu degetul in gura. HAi ca este frumos. Suntem in UE si NATO si suntem furati si din afara si din inautru!. Asta am vrut, asta avem… democratie de tinichea!!

 11. Și ăștia gestionează o companie listată la bursă ? Glumiți ! Numai cât se uită la tine și simți cum ți se duc banii pe apa sâmbetei. Mă întreb când erau tineri și frumosi lucrau la turnătorie sau la filatură ? Care va fi prețul kilowatt-ului la sfârșitul mandatului lor ? Despre competență în domeniu mă îndoiesc ca au idee cum se produce energia electrica. Probabil o să ne arate din nou tot felul de diplome culese de pe la universitățile afiliate ”marii academii” din pădure de la Băneasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.