Zelenski. ”După încheierea războiului, refugiaţii să se întoarcă acasă„

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, la Berlin, că se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă în ţară, dar numai după ce războiul s-a încheiat, relatează dpa.

Nu are sens să încerci să-i motivezi pe ucraineni cu sloganuri sau campanii să se întoarcă acum în ţară, a mai spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz marţi la Berlin, unde s-a aflat în vizită pentru deschiderea unei conferinţe internaţionale privind reconstrucţia Ucrainei.

„Nu există nicio îndoială că reconstrucţia generală va avea loc abia după război”, a mai spus el.

Liderul ucrainean a afirmat de asemenea că va fi mult entuziasm în rândul ucrainenilor care au fugit în străinătate să se întoarcă şi să reconstruiască ţara în momentul în care va fi pace.

Vor fi multe locuri de muncă odată ce se va întâmpla asta, a mai spus Zelenski, subliniind că există deja o cerere mare în Ucraina de muncitori calificaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

35 de Comentarii

 1. ukranii au primit in 2022 drept de sedere in UE fara conditii pe 3 ani, plus stipendii bogate; in timpul asta si-au aranjat ploile, deci daca revin acasa 10% e mult

 2. hhahahahaha… aia 5% de fac spectacole prin capitalele europene platiti din banii de propaganda, probabil o sa se intoarca, 30% o sa ramana in europa, iar 50% o sa se intoarca in FR, iar 15% o sa fuga pe alte continente.

 3. Clotilde Armand, a facut azi noapte o vizită la ambasada SUA din București. A stat trei ore. In Cotidianul nu o sa aflati niciodata.

 4. …despre REFUGIATII SYRIENII … nimic ?
  ca si in SYRIA e la putere tot BASHAR al ASSAD precum in AFGHANISTAN tot TALIBANII sunt (cu tot „efortul” americanesc) 😛

  dar despre GUANTANAMO ce zice evreul ukran , nu prea iubit acum de ukrani (= de-ar fi alegeri NU L-AR vota !)
  trebuie si CHINUITII aia torturati stiintific … lasati la vatra daca-n TALIBANISTAN e pace
  sau … americanii inca tin in temnite soldatii statelor de care au fost invinsi !

  NU pot uita cum MAREA AMERICA a fugit LA PROPIU cu coda-ntre picioare din AFGHANISTAN ! 🙁 😀 CIRC YANKEU ! 😀
  SEMNE ca „HEGEMONUL” se duce naibii …taman pe explicatiile atat de
  MARXISTE
  cum ca modificarile economice (trendul colossalei datorii, deja 35 TRILIOANE, americane) aduc , spunea Karl M.
  si morificari societale si guvernamentale !

  Incep sa cred ca MARX avea dreptate … in ce palavragea ! (mai ales ca fiind ATHEIST nu tine partea evreilor lui 🙂 )!

  USA de duce naibii , FRANTA si GERMNAIA la fel …din cauze FUNDAMENTALE …
  CAUZE ECONOMICE !

  CONCLUZIA -> ceva se schimba pentru ca TRENDUL indatoririlor FED-ului 35 TRILIOANE +
  si TRENDUL indatoriri BCE 18 TRILIOANE
  lamuresc FUNDAMNTAL de ce avem
  si USA si UE-aua perdanta de AZI !

  Teroria imbaxitului MARX 😛 😀 😉 explica sid e ce tarile BRICS sunt pe plus (n-au datoriile colossale ale vestului) si
  GRAV noua

  cade DOLLARUL si EUROIUL ! ❤️

 5. Batranul iudeu excomuncat 😀 MARX spunea … nu exista STATUS QUO daca ECONOMIA se strica … si in USA si UE economia e irreversibil stricata …asa ca: VEDEM AZI … se duce si societatea si PARADIGMA ei „democratoca” buuu 😀

  Va rog sa nu ma credeti in ce zic, sunt din cauza IQ-ului mereu glumetz !
  Va rog sa verificati voi-insiva daca NU-I ASA , taman azi !
  PUP !

  SHALOM si celor buni si celor rai , si celor drepti si hotilor ! Doar criminalilor nu ! ❤️❤️❤️
  [PS: Ce nu stiu multi e ca GERMANIA nu e intr-o CRIZA doar temporara …ci fara GAZUL si MATERIILE PRIME din RUSSIA chiar e in deceniile care-i vin , sarace, TERMINATA …deci nu e ca de maine UE isi revine … e ca are venele taiate si moarte economica i-e sigura )
  BRICS-ul nu iarta ! N-are datoriile VEST-ului ! -> „NINGE PE FED!”

 6. Acusica, peste 30 de ani. Krakanatul n-are de gand sa termine razboiul pana nu va cuceri toata Ucraina…..[Rumburak]

 7. Ce încredere poate sa aibă o conducere care a condus țara spre un dezastru economic, financiar, demografic. Ce șanse are muritorul de rand ucrainean, sa nu devina un sclav in propria lui țară. Pentru cei care nu știu, drepturile si sindicale au fost restrânse de tovarășii din actuala conducere.

 8. Ce va face jeglenski cu aia pe care i-a omorat el, inainte de a intra rusii peste el?!?

 9. 🥳ul Khazar nu mai e Președintele UrcRuinei din 20 mai a.c.
  I-a expirat mandatul, măR🤣g …
  ● [RumburKK- StatMajoriZdu’ GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK] ●

 10. daca uckrainienii nu sunt in ukraina cine lupta in razboiul asta?

 11. inca o prostie ruseasca
  „În decembrie 2022, Ministerul Apărării a lansat opțiunea de a trimite pachete pe front prin filialele Poștei Ruse;
  Analizând toate aceste trimiteri poștale, as-a constatat că fiecare a cincea era destinată unei singure persoane – locotenentul Kirill Gontarenko;
  Trimiterea de paturi vechi a cuprins întreaga țară – doar trei din șapte duzini de regiuni rusești nu i-au trimis niciun pachet;
  Fiecare al doilea pachet din Bashkortostan și fiecare al treilea din Kuban era destinat locotenentului;
  „Deoarece acum toată lumea trimite, si noi trimitem”, și-au explicat expeditorii motivele pentru care au trimis pături vechi în război;
  Până la sfârșitul anului 2023, rușii au trimis 37.901 de pachete către Gontarenko, în valoare totală de 177.511 kilograme (178 tone metrice, 196 tone SUA) în greutate;
  Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu păturile nu se știe. Kirill Gontarenko însuși nu poate fi contactat'( Russian Post):)))))))

 12. Se va intampla doar cand zulensky va fi cazat la doi metri sub pamant.

 13. Nerușinarea comediantului ajuns președinte este maximă ! Adică tot victimele razboiului – căci și refugiații sunt victime,nu numai cei care luptă pe front – să reconstruiască ce a stricat el cu ai lui ! Și poate și invalizii de război,de ce nu ?
  Dacă Zelensky ar fi avut minima decență de care a dat dovadă Yanukovitch în 2014 – care a părăsit rapid Ucraina pentru a evita vărsarea de sânge – războiul de acum nu ar fi avut loc, pur și simplu. În februarie 2022, americanii l-au sfătuit să părăsească Kievul, să organizeze un guvern în exil,samd A refuzat ca un prost, și a făcut sute de mii de victime printre ucraineni, că să nu mai vorbim de ruși ca să se dea el mare erou …
  Speranța lui Zelensky ca ucrainenii trăitori acum în UE se vor întoarce să reconstruiască ce s-a stricat din cauza lui este absurdă. Nu vor să se întoarcă în țară cele câteva milioane de români stabiliți în străinătate, și România nu este distrusă ca Ucraina.

 14. La ce naiba să vină? Spitalele de campanie vând organe de la răniții tineri, pedofilii cumpără copiii nimănui, gașca lui zele topește miliard după miliard.Banii pentru fortificarea Harkovului au dispărut mai ceva ca la Hogwarts. Ucraina va deveni o noua colonie occidentală iar puțin o să se străduiasca să care tot de acolo si ce rămâne, să distrugă și să mineze.Murika și Cină au pus ochii pe Siberia.Prostia lui putin a pecetluit soarta Rusiei și a Ucrainei, amândouă magleli slave.

 15. Reprezentantii a 50.000 de khazari,ca mai multi nu sunt in Ukraina,au fost instalati de catre victoria nuland ca sa distruga Rusia si s-a intimplat invers.Pagubele incalculabile vor fi platite de europeni,mai ales de romani.Dintre etniile care locuiesc in Ucraina,rusii sunt in procent de 17 %,adica 6,5 milioane.

 16. Intrebarea e in care Ucraina caci la cum merg treburile pe acolo refugiatii vor deveni apatrizi.

 17. ”După încheierea războiului, refugiaţii să se întoarcă acasă„. Care ” acasa „?! Dupa incheierea razboiului, Ucraina va ramane ca Gaza, un munte de ruine. Unde sa se intoarca?

 18. „refugiaţii să se întoarcă acasă”

  Acasa presupune sa ai „o casa”. La sfarsitul razboiului Ukraina va fi cea mai lunga si mai lata „tara a nimanui” pe o lungime de 1.500 de km ! Zele va fi guvernatorul acestei tari, atarnat in streang de catre ai lui.

 19. Sigur, sigur se vor întoarce, dar cu o condiție, să mai aibă unde, la ce, le cine. Și cine le garantează că întoarcerea va fi definitivă, sau una temporară. După cum se vede istoria se repetă, iar dacă rusnacii vor fi iar păcăliți, ca în 1990, 1922, 2009, 2014, și vor declanșa vreo nouă „operațiune specială”, cei întorși să fie nevoiți să o ia din nou în pribegie ? . Mai sigură este vrăbiuța din mână decât cioara de pe gard, chiar dacă este mai mare. Or fi câțiva care se vor întoarce, dar marea majoritate, mai ales cei care au prins ceva rădăcini prin vestul cel vestit, rămân până ce se vor „limpezi apele” adică la sf. așteaptă sau paștele cailor.

 20. @Intreb si eu spune:
  12 IUN. 2024 LA 11:45
  ”După încheierea războiului, refugiaţii să se întoarcă acasă„. Care ” acasa „?! Dupa incheierea razboiului, Ucraina va ramane ca Gaza, un munte de ruine. Unde sa se intoarca?

  Toti analfabetii isi dau cu parerea. Nea Caisa, Ucraina exporta in Europa milioane de tone de cereale,legume, medicamente etc. Razboiul se desfasoara intr o zona in Est la granita cu Rusia.

 21. Omul prezintă situația ca și cum ar exista mari și nebănuite avantaje rezultate din faptul ca el și clica lui au distrus deliberat Ucraina și au condamnat la moarte, ologire sau pribegie sute de mii de persoane. De fapt, chiar dacă la sfarșit va mai rămane vreun teritoriu cu acest nume, oricum el aparține deja unor corporații americane… Așa-dar, stimați iobagi, poftiți să recontruiți!

 22. „Ne îndreptăm spre un dezastru major și se pare că trenul a plecat deja din gară și nu mai poate opri. Nimeni din Occident nu mai vorbește despre pace, doar despre mai mult război.
  Occidentul crede că poate câștiga și poate scoate Rusia din luptă. Cred că Occidentul greșește.
  Ambele părți cred acum că este o problemă existențială pentru ele, așa că nu cred că vor găsi o altă soluție decât războiul și totul este în joc.
  În Europa, liderii acționează ca niște mari eroi, dar nu sunt sinceri și nu le spun cetățenilor lor că vor plăti cu toții un preț mare dacă merg la război.
  Dacă aceste mari puteri nu fac ceva pe termen scurt pentru a rezolva această situație, sunt sigur că vom ajunge la un dezastru foarte mare.
  Dacă crezi că cealaltă persoană blufează, atunci înseamnă că nu ai cărți mai bune, dar crezi că cealaltă are mai rău decât tine.
  Mă uimește foarte mult faptul că nimeni nu încearcă să oprească războiul.
  Înțeleg că în Occident ei cred că vor câștiga cu ușurință Rusia și apoi vor intra în spațiul ei (președintele sârb vorbește despre invadarea teritoriului rusesc!) și Rusia, așa cum este astăzi, va înceta să existe!
  De ce menționez că suntem aproape de abis? Pentru că SUA și NATO nu își pot permite să piardă, ceea ce înseamnă că Rusia nu poate câștiga, deoarece influența lor politică va fi slăbită.
  Dacă Rusia pierde, va înceta să mai existe așa cum este astăzi.
  Deci, atunci când aveți două părți care sunt atât de îndepărtate, dorințele lor sunt atât de diferite și atât de multe sunt în joc, atunci niciuna dintre ele nu își poate permite să piardă.
  Cine este gata să piardă 1 milion, 2 milioane, 15 milioane? Nu sunt gata să pierd o singură persoană.Cred că suntem foarte aproape de un conflict global. Nu mai avem mai mult de trei-patru luni până la acesta! ».

 23. pe forum de ce nu merg să se ingroape in terenurile agricole mănoaZe ale PROTECTORULUI Rat’sChild ?
  Si tot molfăie pe aici gulgutele de la NEXTA ?
  Hai, buey 🌈ajoșilor, lăsați tastatura !
  FAB-urile Rusești vă așteaptă cu mare drag, măR🤣g …
  ●[RumburKK- StatMajoriZdu’ GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK] ●

 24. Nu, Mihai.Vor deveni polonezi, cehi, români poate, ruși.Polonia a încadrat în muncă 2.000.000 deja.Doar Occidentul preferă oameni”superiori” gen arabi care nu se grăbesc să lase socialul și cei 30-40de copii/femeie înscrisi la ajutor.Ucrainienii muncesc și se integrează ușor, cheia este să-i împrăștii prin țară.Dar, deocamdată Occidentul preferă Sri Lanka, Nepal și altele asemenea.Si nepalezii sunt ok dar puțin cam prea departe de Europa.În plus, ucrainienii sunt meseriași buni.

 25. @Multi anal isti politci pe aici: Ucraina mai exporta numai daca dau voie rusii. Si nu exporta medicamente, ci arme chimice, fabricate in laboratoarele secrete ale CIA. Si astea pot fi distruse, la fel si recoltele. Asa ca poti sa-mi lingi caisele.

 26. Cine-i mishteaux asta … de ante stie PUNCTUAL straniu – EXACT de astea :
  ________________
  „facocerul ( e sau nu e cum VREA mishteauX spune:
  15 SEPT. 2023 LA 10:44
  Il mai pot scapa doar daca „dovedesc” ca acuzatiile nu sunt adevarate … 😀

  insa natangul de HUNTER a scris o autobiografie AUTORIZATA, publica despre ce si cum si n-a retractat ca NEADEVARAT

  cum ca lua droguri in timp ce facea cerere(aprobata prin omisiunea de-a spune ca se drogheaza!) de port arma !

  E foarte greu sa de-a inapoie c-a incalcat INTENTIONAT o LEGE americana: – in timp ce mintea ca nu se drogheaza cerand licenta de PORT-ARMA !❤️❤️❤️

  (V-am zis BIDEN va fi atacat colateral … la bishnitza lui vor ajunge tot prin … fiul lui ! MAGA !)”
  _________________
  E pamantean ? (vorba lui H.D.Hartman 😀 care-i nu doar ca „artist” 😉 OK ! )
  PUP !

 27. @Vanatorul de tampitei…

  Uita te in Romania, 80% din medicamente sunt si un limba rusa, venite din Ucraina. Ucrainiencele din West se duc in Ucraina sa faca avort dupa care revin in West ( cica in Ucraina nu sunt judecate moral ca im West)…sau cerealele exportate vin se la rusi si atunci totul ca e razboi e o minciuna !!!!!

 28. Urkania exporta in UE
  doar pentru ca UE a obligata sa accepte !

  UE nu vrea marfa ukran in UE ci marfa UE in Urkania
  daca era altfel nu ne stricau noua VESTICII industrau si straniu AGRICULTURA cu marfa lor !

  Tu n-ai auzit si vazut cum se rasvratesc FERMIERII EUROPENI pe concurenta ne-loiala a produselor agricole ukrane ARTIFICIAL-IEFTINE ?
  sau pe marfa ARTIFICIAL-IEFTINA ukrana ?

  TREZESTE-TE … Ukrania de indata ce-i gata razbelul si rusii ocupa intreg(!) litoralul la Marea Neagra
  isi va vinde la PRETUL REAL ce produce = nu va mai face profit acceptat cum ca
  AJUTOR -DE -RAZBOI ?

  Esti mai „fudul” de cat te-ar crede plictisitul GENIAL mishteaux !

  USA duce u RAZBPOI ECONOMIC SUBTERAN azi , din cauza ginganticelor datorii de 35 TRILIOANEEEEE greu si catastrofal apasand pe DOLLAR (si EURO cu BCE are probleme de devalorizare 🤣🤣🤣 via DEINDISTRIALIZAREA GERMANIEI ramasa pe decenii fara gaz-ul si marfa russnaca )

  IQ=?
  Mi-e mila de propagandistii de PCR …prosti si FUDULI !

  Fara prsiunea militara a USA via BAZELE MILITARE YANKEIE in UE …EUROPE ar inchide ERMETIC imdeiat granita cu Urkania ! 🙂
  PUP !

 29. Conform Teoriei Reducerii la Absurd, acest conflict Nato-Rusia pe mana urcacanilor se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosu. Tot va explic acest lucru si cu mici exceptii tot nu vreti sa intelegeti.

 30. OCTOMBRIE
  ma-ntrebai de ce ATOMICE in timp ce subterna se „munceste” pentru TRUMP! —

  acum crezi in sf. MISHTEAUX ? (sau cel putin 🙂 crezi ca Dr Q e prost si LUCIFER un imbecil ? realul din spate are un IQ real = 155 (inseamna asta ceva , emotional sau rational)

  Fost-au profetii talmudici … genii sau inculti balbaiti ? 😛

  PS: V-as putea spune, plictisit, din FARNKFURT din turnul cu piramida pe el, atat de multeee … 🙁 (dar … oricum NU SCHIMBA NIMIC 🙁 ALEA JACTA EST ! 🙁 !)

  AUD !

 31. Adu-ti aminted e ceva
  Procurorul care l-a contrat pe HUNTER BIDEN
  a zis ca
  doar din cauza de
  ” CAZ DE PRECEDENTA” nu-l pot ierta 🙂 !

  [n-a pre-zis din pre-timp, GENIALUL mishteaux, la fel ? ]

 32. in 6 noiembrie baiete !
  ________
  nu esti de pe Terra ? ai fost pe Nibiru ? 😮
  nu sti ce-i atunci in USA si ce s-a promis („razboiul e gata in 24 de ore dupa 5 noiembrie”) !

  Nu mai faceti retoric pe proshtii ca pafreti mai comici decat MISHTEUAX = TATA LOR ! 🙁 !

 33. Gluma facuta de Zelenski ma facut sa zimbesc.Se vor intoarce ukrainienii acasa ,la fel cum si ceilalti regugiati care au plecat din tarile lor ajungind in occident ,au facuto.Da ,vor venii in Ukraina dar ca turisti, asa cum o fac si ceilalti refugiati din alte tari.

 34. După război să se întoarcă acasă ? wooow !
  Dacă se întorc, unde vor locui și unde vor muncii,
  când totul e distrus ?
  E vorba de milioane de suflete.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.