După moartea lui Navalnîi, mulţi se tem. ”Putin e în scaunul șoferului”

Ucraina pierde teren şi sancţiunile occidentale au un impact redus.  Liderul rus devine din ce în ce mai îndrăzneţ şi ar putea să se lanseze în mişcări mai temerare, scrie The Guardian într-o analiză semnată de Pjotr Sauer, reporter specializat pe Rusia, cifată de news.ro.

Vineri, Vladimir Putin a zâmbit şi a părut neobişnuit de festiv în timp ce îi lăuda pe muncitorii unei fabrici. A glumit cu reporterii presei de stat la o uzină industrială din oraşul Celiabinsk din Ural pe care a vizitat-o.

Încrederea lui Putin era inconfundabilă – un semn al convingerii sale depline că va scăpa cu bine după moartea din acea zi a celui mai mare critic al său, aflat în închisoare, Aleksei Navalnîi. În aceeaşi zi, a obţinut o victorie importantă în Ucraina, pe câmpul de luptă, unde trupele ruse au cucerit după luni de încercări oraşul Avdiivka.

Lumea s-ar putea să nu ştie niciodată ce s-a întâmplat în mod concret în ziua morţii lui Aleksei Navalnîi într-o închisoare izolată de dincolo de Cercul Arctic. Duminică, familiei sale nici măcar nu i s-a permis să îi vadă corpul.

Navalnîi a petrecut ani de zile suportând unele dintre cele mai grave excese ale sistemului penitenciar rusesc. Coloniile penitenciare ale ţării sunt cunoscute pentru condiţiile lor sumbre, iar liderul opoziţiei a avut parte de un tratament deosebit de crud.

Oricare ar fi circumstanţele morţii sale, anii de rele tratamente susţin opinia larg răspândită a susţinătorilor săi că Kremlinul este responsabil.

„Putin l-a ucis pe Aleksei Navalnîi”, a declarat Gheorghi Alburov, un aliat al lui Navalnîi şi cercetător la Fundaţia sa anticorupţie.

„Modul exact în care a făcut-o va fi cu siguranţă expus”, spune încrezător Alburov.

După uciderea lui Navalnîi, mulţi se tem pentru ceea ce va urma.

„Fără niciun control asupra posibilităţii de a face greşeli fatale, un conducător rus îmbătrânit, înconjurat de lingăi, s-ar putea angaja în anii următori în acţiuni mai necugetate decât tot ce am văzut până acum”, a scris Alexander Gabuev, director al Carnegie Russia Eurasia Center.

Proeminentul sociolog rus Greg Iudin o spune o mai sumbru: „În Rusia, le place să spună că cel mai mare întuneric este chiar înainte de răsărit. Cred că este adevărat – doar că abia dacă cunoaştem încă adevăratul întuneric. Se pare că abia acum începe să se întunece. Soarele a dispărut”.

Citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

40 de Comentarii

 1. „rele tratamente susţin opinia larg răspândită a susţinătorilor săi că Kremlinul este responsabil”

  vreo 90% dintre oameni confunda subiectul cu obiectul.

 2. Uăi năpârstoci, vuoi vorghiț’ din ce credeț’ ori din ce știț’? Atâta prostie câtă găsăști la ăi di pun lapte-n ciai mai rar…

 3. Sancțiunile contra rusiei au un efect invers.. Ar fi cazul de remarcat nu doar de presă fudulă..ci de cei competenți care se vor in fruntea europei..Rusia nu are nici un interes să atace vre-o țară NATO,..și cu siguranță nu o va face,.. Ukranul avea șansa să facă pace pierzînd doar o parte din teritorii.. Acu se pare că rusul va merge pînă la delta dunării,.

 4. Ursule, Medvedev a declarat ca da cu bombe in Europa daca pierde in Ucraina. Deci da, rusul e pacifist.

 5. Toti agentii CIA is speriati acum. cand nu mai esti util, asta patesti. A patit-o si Saddam si Binladen si Navalni… si multi altii.

 6. Un articol interesant din care am aflat ca Soarele rasare la Rasarit si apune la Apus. Nu mi-a veni vreodata sa cred asta. Eu credeam ca lumina vine de la duomnul Inexistent si cand nu mai este, o aduce Flutur cu avionul de la ierusalim !

 7. Putin – o adevărată calamitate in toate privințele – e ca z(m)evita la volanul unui tir în plină viteză. Năpădit de un bufeu de patriotism nerod, funestul idol conduce și ceilalți se roagă. Degeaba să se zbată vreunul, totul e zadarnic. Praful de pe tobă e viața mujicilor.

 8. Cei care il compatimesc pe acest Navalnii ,ar trebuii sa isi puna intrebarea ,cine a fost interesat sa il omoare ? Putin nu cred ca ar fi avut interes ,mai ales acum inainte de alegerile din Rusia. Asa cum a stat ani de zile in puscarie ,pt. Putin nu era un pericol ca sa se gindeasca tocmai acum sa il omoare. Criminalii lui Navalnii ar trebuii cautati la Kiev ,sau in America ,ei au avut interesul sa il sacrifice pe Navalnii.

 9. Foarte bine !!! Asa sa fie, sa și-o ia „piticul” !!!! Sa-l judece „concetatenii”, nu „conaționalii” pt ce, din ambitie prosteasca, si-a distrus tara. Ca sa i-o refaca mosul senil si ursulii pe banii nostri ???

 10. … bă dar ce grijulie este ”lumea civilizată” cu libertățile individuale ale rușilor, în schimb nu are nicio reținere în a restrânge dramatic de mult libertățile individuale ale ”cetățenilor lumii civilizate”. ”Cel mai mare întuneric” a cuprins tărâmurile ”binecuvântate” ale grădinii lui Borrel de ceva vreme, cred că întunericul este mai profund în grădină decât peste gard …

 11. „Proeminentul sociolog rus Greg Iudin …”

  E Iudin sau Iudaew, „rususl” asta ? Intr-un fel e bine ca Putin s-a scapat de ologarhii de etnie evreica care sapau insusi RUSIA ! SE pare ca PRELUAREA ETINICA prin OLIGARHI ETNIC-ALTII a RUSSIEI nu a reusit !
  De aceea ura pe PUTIN dupa ce ca STALIN a inceput … MAREA EPURARE ! (PS: Nu credeam ca v-a reusi ! 😐 )
  _________________
  E vrei nu vrei … tot ei ? NULANDIERII sunt OUT ! De aceea zambeste Tzarul Putin intaiul al Russiei !
  NASOL cum i se-mplinesc PROPHETULUI profetiile …

  -> MAGA ! ❤️ TRUMP=POTUS ❤️ !

  [Putin castiga si LOCAL si GLOBAL = DOLLARUL va avea soarta … LIREI STERLINE ! 🙁 USA va avea RAZBOI CIVIL daca dollarii de-afara , cu care a fost exportata inflatia yankeie se intorc la …PATRIA MUMA , care i-a in ne-stiire tiparit !]

  Intre noi fie vorba … faptul ca USA si-a incalcat CONSTITUTIA desfiinta PLAFONUL de iNDATORARE GUVERNAMENTALA
  e semn ca … DATORIA DE STAT a deja devenit ACCELERAT incontrolabila = chiar si „aliatii”, NORDSTREAMIST „protejati” de USA,
  incep sa se scape de DOLLAR ca de … marca weimareza !

  QUO VADIS AMERICA NULANDIERA ? 🙁

 12. Bravo Paulian ! mai rar o analiză pe cât de scurtă, pe atat de pertinentă. Navalnai a fost o victimă perpetua a americanilor si occidentalilor care l-au folosit ca „material didactic” pana l-au „expirat”. Nici primul nici ultimul. Omul, Dumnezeu sa-l ierte, cred ca a fost mult prea naiv pt ce asteptau stapanii lui de la el; sa faca glume arogante cu judecatorii, sa deseneze inimioare pe sticla boxei, sa zâmbească forțat sau nu, dar cu superioritate, tot din boxă, sunt gesturi pe care un rus autentic nu le face, in situații de gen „nici mort”. Iar dacă bravada a fost autentică, cum a fost ea posibila dupa „tratamentul deosebit de dur din penitenciar”??? Ca daca era regimul sau atat de dur, in Siberia cu frig, cu…stiti la ce ma refer, pai omul era „rupt” de te apuca mila, nu alta.

 13. „CV spune:
  19 FEB. 2024 LA 13:27
  Ursule, Medvedev a declarat ca da cu bombe in Europa daca pierde in Ucraina. Deci da, rusul e pacifist.”

  CLAR !
  Insa o face cu cele 2-oua SCUZE ale AMERICANILOR dupa GENOCIDUL pe civilii din HIROSHIMA si NAGASAKI :
  1- pentru a salva viata a mii de soldati rusi care ar muri intr-un razboi CONVENTIONAL cu NATO
  2- pentru a reduce durata unui razboi de , se spune 10 ani, al un mini-razboi de 2-oua zile

  @CV ce nu-ti convine la „scuzele” pentru care au fost distruse 2-oua orase de civili , neinaramte militar de bara armata yankeie ?

  DE ce crezi ca rusii n-ar avea dreptul la IDEM acelesi „scuze” precum americanii in GENOCIDUL lor la orasele bombardate atomic americane ? 😀

  MAGA -> TRUMP=POTUS ❤️😉🤞❤️

 14. Putina este cu halebarda in labe. Carai in front precum varona , iti taie capul. Asta-i dimocratia muscaleasca admirata, laudata si ridicata-n slavi de lingaii Putinantropului.
  Ca lingaii vad prin aceste manifestari demne de Ivan Groznii noua ordine mondiala putinoasa, n-ai de ce sa te miri. La asa specimen criminal si iresponsabil, tot astfel de specimene incapabile sa-i vada fatza de bestie……[Rumburak]

 15. un nemernic putin fara indoiala. eu in sua sint mindru de biden un lider adevarat care iubeste israelul ,israelul care in 1967 a ucis 34 si ranind 174 de marinari sua iar in 11 sept 2001 a aruncat in aer turnuruile gemene asasinind 2000 de amewricani dupa declaqratia din 24 iulie 2019 a pompierilor din nyc …asta insemna adevarata democratie …

 16. Occidentul mananka rakat…Rusia si Putin nu au cerut nimic altceva decat retragerea NATO la linia legala Berlin conform rezultatelor Razboiului doi Mondial…Si rumanii o fac pe prostii, ca Putin face si drege ….NU, Rusia cere retragerea NATO din Europa de Est….In Romania toti se fac ca uita Crima facuta la inregimentarea in NATO si toti vin cu vrajeli gen Putin e criminal, Putin e nebun…Romanii sunt nebuni nu Putin!!! Prin inglobare la NATO a Europei de Est Rusiei i s – a furat victoria impotriva Nazismului…Hotii care au furat- o sunt si Romania care a fost invinsa in razboi ca tara din tabara nazista, iar azi vrea sa treaca drept invingatoare. E rusinos !!…Putin e mai cinstit, macar isi revendica drepturile prin sacrificiu in Razboi cu NATO…Romania este lasha, profitoare si lasha…Lasitatea vine din puturosenie, Romania NU este in stare sa ofere poporului roman Ratia de Parizet cu Soia!!…O vrea de la NATO pe spinarea Rusiei si Ucrainei care isi sacrifica soldatii din vina lui NATO, a Romaniei..

 17. Eu credeam ca Medvedev (nu tenismanul) este liderul opozitiei in rusia, doar el a fost presedinte anterior.

 18. Pentru mine ca ultra-mega-arhi GENIU nativ (IQ>145) [SHALOM !]
  razboiul asta castigat de rusi in Urkania e
  razboiul lui Putin cu OLIGARHII de etnie evreica (care arhivat voiau subterna preluarea NULANDIERA a Russnaiciei !:| )
  (multi magnati de etnie evreiasca s-au ulterior, refugiati TAMAN la Londra 😉 …
  vezi si banii cate l-au platit-effectiv pe BORIS la Kiew dupa pacea istambuleza 😛 )
  ___________

  NULANDIERII sunt OUT si … Oligarhii de etnie evreica de la LONDRA, odata cu Urkania au pierdut si RUSSIA !
  Intreaga INFRASTRUCTURA russa , migalos construita in decenii post GORBACEW s-a destramata !

  PUTIN a facaut prin „salturi pe fereastra” 🙂 🙁 in asa fel incat … chiar daca PRIN ABSURD
  oligarhii de etnie evreica de la LONDRA s-ar mai intoarce in Russia (prin absurd!)
  toata infarstructura e destramata
  si la PRETURILE NOI si deja afacerie in curs (fara ei) chineze si indiene , atrabe in RUSSIA …
  o evrentuala recuperare a PUTERII de pe vremea lui JELTZIN
  ar costa in-miit mai mult ! – > ADIO VISE !
  ❤️❤️❤️😎🤞
  (Un „PLAN” la fel de ne-reusit ca „PRIMAVARA ARABA” sau … SYRIA sau iesirea yankei dein Israel pentru Taiwan -> USA decade vizibil ! De ce ? Din cauza presiuni creditare pe FIAT MONEY-ul = DOLLAR?)

 19. Depinde ce masina conduce, ca postul soferului e foarte periculos!

 20. Cine crede că Putin și-a dorit sau a fost implicat în decesul dlui Navalnîi (oare cum de este atât de sigur autorul că e vorba de o crimă?) – un om politic care nu avea voturi nici măcar să intre în parlamentul rus – să se gândească puțin cam cât de mult l-a afectat politic pe Băsescu încarcerarea dlui Năstase – care a fost șefu’ la toată țara.

 21. Daca aveqai permis stiai ca „locul mortului” e taman langa sofer …
  nu ma crede …intreaba profesionistii si statistica ! 🙂

  MAGA !

 22. PE SCURT
  fara PUTIN (tzarul Rusiei)

  RUSSIA avea guvern de acceasi etnie peste milioane de rusi si bogatia colossala a continentului RUSSIA
  precum e etnia „ukranilor” de la Kiew
  si etnia americanilor din GUVERNUL yankeu acum !
  (NULANDIERII = toti englezioi unu-si-unul precum la Kiew toti ukrani unul-si-unul … de te intrebi cum naiba se impaca cu NAZISTII sin AZOV si si-au uitat bunicii omorati de nazisti ca salutatul de evreul Zelinski …DOMKA din TORONTO !)

  PS: Lumea ar fi tragic-trissta daca n-ar fi atat de comica … hahaha … se-ntorc mortii de la AUSCHWITZ in mormite gandindu-se cu cine se-au adunat nepotii lor evrei …de azi pentru BANI si AUR !

  ca evreu eu insumi spun ca noi evreii avem o afinitate pentru AUR si pentru „vitei” (vezi EPSTEIN!)

  HASHEM ne va bate dinnou pentru ca ne-nchinam ASTARTEI si aducem jertfe pe inaltimi
  „VITELULUI DE AUR” !

  SHALOM !

 23. Degeaba rînjește Ratatul: treburile merg foarte prost pe front, căci glorioasei armii ruse i-a luat aproape un an să cucerească un orășel de mărimea Soledarului, pe care Prigojin l-a cucerit în două luni! Și încă nu au întrat în joc nici amele NATO s-o nici trupele statelor cu care Ucraina a făcut acorduri de apărare! În primăvară urmează de fapt marea bătălie, iar rușii nu pot cistiga contra Europei! Doar în jocurile video rusești! 😂
  Ce nu știm încă e unde va fugi Marele Deskreierat, după ce va fi alungat de rușii înfuriați, cu sosii, cu tot. Și unde vor dispărea Zaharova, Medvedev, Peskov sau Lavrov, căci nu vor mai putea nici ei da ochii cu rușii pe care i-au înșelat atita vreme!
  Și nu vă lăsați înșelați de acalmia de azi, de după moartea lui Navalnîi. Și după Congresul paișpe a fost liniște! Dar nu.prea multă vreme!

 24. Sigur, daca ai moartea in suflet te temi de orice calau. Putin este calaul absolut, si-a format in jur o sleatha de criminali priceputi (KGB-ul aici si-a aratat menirea dezumanizarii totale), mai ales ca are o armata personala de 350 000 de mercenari care tin in frau mujicii, dar dincolo de acesti supravietuitori prin lasitate sunt si cativa oameni liberi in Rusia cu adevarat crestina sau pagana. Care nu se tem de Mendebil. Acesta este calcaiul lui Ahile al Crimianlului mileniului III, fata de care Ipochimenul nu doarme bine nici dupa acuplarea cu frumoasa Alina Kabaeva, scala sexuala supusa nu prin farmec persoanal, Mendebilul este o huiduma masculina, ci prin puterea pe care a format-o dar care-i e straina totusi. Oare fascistul rus admiratorul lui Hitler va fie vesnic? Nici patronul sau care l-a inspirat n-a trait prea mult! Asa ca…

 25. Mai derbedeilor care dezinformati, Navalnîi n-a fost ucis, a murit de sindromul mortii subite in urma vaccinurilor pe care le-a primit in Germania. Maor milioane de oameni in urama vaccinarilor cu ARN mesenger, daca a murit si Navalnîi din aceleasi cauze nu este vina Moskovei sau a lui Putin, pentru care Navalnîi era ca si inexistent, nu prezenta nici un pericol fiind deja neutralizat.

 26. Sa nu largim corul bocitorilor.Nu-l plage pe Navalnai sotia lui care mai degraba gaseste timp pentru politica de parca i-ar fi fost colega de actiune si nu sotia unui individ construit pentru opozitie dar care s-a infruptat din bani rusesti nemunciti.Faptul ca vestul nu e in stare sa aiba o actiune articulata ,legandu-se de orice eveniment doar pentru a se arata indignat nevoie mare ,arata criza politica a Europei .US raceste si EU stranuta.Vedem un festival lacrimogen ca si celelalte festivaluri desfasurate cum ar fi crima in Iran asupra unei activiste sau cine mai stie pe unde cresc vlastarele democratiei de carton.Faptul ca o parte din lume se vaieta,se izbeste de caldaram,ramane consternata la comanda,face parte din piesa pe care o joaca contra cost.Cealalta parte a lumii incearca sa construiasca dupa puteri propria viata care nu are nici o legatura cu democratia mult trambitata de politic.Dar propaganda e la lucru.

 27. ” Abia acum începe sa se întunece. Soarele a dispărut.” In atare condiții stopati construcția de câmpuri fotovoltaice și nu mai amplasați panouri solare pe acoperișul caselor și coletelor securiste.
  PS. Navalnii, Soarele și Luna lumii civilizate și speranța de mai bine a Licuriciului. Acum ca Soarele a apus, e un prilej deosebit ca Licuriciul sa redevenina soare pentru alți dizidenți. Regele e mort, traiascs regele. Acum ca regele e un amarat de cal casteliv ce importanta mai are? Parca Bideu e mai brav? Doamne ferește ca bideului sa-i înceteze activitatea cerebrala fiindcă vinovata de inactivitate va fi tot Putin.
  PS. Rugam o persoana serioasa, din anturajul lui Bideu, sa-l întrebe cine a murit? Suntem siguri ca înainte de a afla răspunsul, interlocutorul va trebui sa aștepte ca președintele sa vorbească cu spiritele, după moda instituita la Casa Alba de Toleranta și nici atunci nu suntem siguri ca va afla răspunsul corect.

 28. FAntastic cum dupa atatea predictii mirabile
  mishteaux a anticipat exact
  POGROAMELE din OM …cauzzate NULANDIER !

  USA pierde Israelul ! 🙁
  ISRAELUl pierde meciul
  ARABII intra cu petrolul lor intr-o zona de-dollarizata ! BRICS ! -> RUSIA + CHINA + IRAN + …etc. 🙁 🙁 🙁
  (TOATE se trag din exportul deshantat de inflatie prin dollar si … investitiile de ne mai recuperat de … acum: 34 TRILIOANE )

  AL un articol pe thema ISRAELULUI …curnad 🙁 … am sa va explic babeste chestii complicate … mai pe indelete !
  Acum o singura intrebarea (valabila) :

  – Facea ISRAELUL ce deja, perdant, face daca NU ANTICIPA (corect) urmarile de-dollarizarii si pierderii HEGEMONIEI sposorului lor PRINCIPAL ! (oare or sa le mai mearga afacerile „in zone” fara supportul yankeu …oblogat la migratia in ZONA de INFLUENTA a CHINEI si … cat v-a mai conta ca „cap de pod” la PETROLUL ARAB daca RUSSIA+CHINA= LOVE= EURASIA ca concurent de temut UE+USA !
  NASOL ! (arme antisateöit si drone , rachete in cantitati mirabile si la „inapoiatii iranieni” , ATOMICE la vecinii de n-mai-impacat rational, plinic de ura ai ISRAELULUI (la fel de tot mai izolat precum USA in LUME)

  Vin vremi NASOALE …e deja clar ca mergem spre CATASTROFA pentru ca orice s-ar spune LUMEA nu se va repara SPONTAN !
  ISTORIA spune ca FARA EXCEPTIE … ce traim se rezolva 🙁 doar prin RAZBOAIE MONDIALE ! 🙁

  Oy Wey !
  SHALOM !
  IQ=?
  😉

 29. Dacă măcar parte dintre realizările brigăzii care a ridicat steagul rus în centrul Avdeevkăi – după ce a curățat partea de sud din Avdeevka (a demantelat 2 zone fortificate puternic și a împins ucrainenii din „citadela” situată în zona centrală) fără a pierde nici măcar un membru – sunt adevărate, astăzi Rusia are cea mai puternică armată din lume (indiferent ce panzeri, F-uri sau vapoare are NATO).
  Dat fiind faptul că în Avdeevka – poate că o localitate mai bine fortificată decât Artyomovsk – Ucraina a pierdut mare parte din trupele sale cel mai bine pregătite, rămâne să vedem ce fortificații au reușit să construiască inginerii ucraineni (mai ales unde) și cât de repede eliberează Rusia teritoriul de până la zonele urbane care cred că vor fi vizate anul acesta: Zaporojie și firește Kramatorsk.

  Apropo de pierderi: ucrainenii au publicat cifrele cu privire la populația masculină aflată la vârsta maturități și, în dreptul forțelor armate, apare 11%; dacă facem câteva calcule scurte – doar pe cifrele oficiale -, rezultă un număr de cel puțin 300.000 soldați scoși din luptă definitiv (folosesc un eufemism pentru ceva mai grav) de către ruși; puțin peste nr. făcut public de către ruși (unde apar doar soldații eliminați de pe câmpul de luptă) dar sub calcule făcute folosind alte metode specifice; dacă adăugăm cifrele oficiale și răniții definitiv… e o concluzie atât de macabră cu privire la Ucraina încât nici măcar nu vreau să o scriu…

 30. Nato, UE si Israelul la sfarsitul acestui razboi termonuclear nu se vor mai gasi pe harta sau vor iesi rau ciuntite. 1/3 din locuitorii lor vor disparea efectiv din aceasta lume. Iar 1/3 dintre israelienii ramasi se vor boteza intru Iisus Christos si 1/3 se vor inchine la Vitelul de Aur.

 31. Pierderile in morti si raniti ale urcacanilor ce lupta pentru khazarii ce conduc efectiv Urcacania lor se ridica la 500.000 ucisi si 700.000 raniti.

 32. Dupa cum se dezvolta ISRAELUL de la „7 octombrie” incoace
  crezi ca totul a fost PREMEDITAT doar oentru a curata etnic Israelul de …palestinieni !

  Vreu sa spun : CREZIU ca ISRAELUL a planuit totul …de aceea ce se intampla straniu GENOCIDAR azi
  a fost „cumva” ante-premeditat ?
  INCA CEVA: Crezi ca un REAL PROPHET ca mishteaux (vezi synagoga unei tari din nord si ce se vorbea ante-POGROM relativa la GAZA si bogatiile ei subterane 😉 )
  primeste informational chiar de la CHIVOTUL lui HASHEM ce indubitabil relevant … ANTE-stie ?

  AUD 😉😉😉?

 33. Iti mai sunt STRANII acum … „ghicelile” lui mishteaux (si relativ la GENOCID …inca din 7 oct. seara ora 19)

  MAGA ? -> TRUMP=POTUS ! 🙂 [castiga MISHTEUAX … PARIUL 😉 ? = pierd bidenisti!]
  MAGA ! ❤️❤️❤️

  (vrei sa sti ce are Trump ca centura de siguranta 😉 impotriva unui eventual atentat a la JFK …din dossarele de la Mar-a-Lago ?)

 34. Nu mai trebuie îndemnul “ Citeste mai mult aici” fiindcă fragmentul e suficient pentru ca să te prindă scârba de ce scrie The Guardian într-o analiză semnată de Pjotr Sauer. Ce instituție de propagandă de tip mânie proletară a ajuns media din Marea Britanie în frunte BBC-ul în ultima vreme este de necrezut.

 35. Dorel doran, esuatule,lasa prosteala,la munca ca nu iti mai da nimeni pe caiet..
  Putin castigi din prosteala aici pe Cotidianul. Nu ai clienti aici.

  Auzi elucubratii…nu au intrat in lupta soldatii tarilor care au semnat acorrd cu clovnul de la kiev….
  Lache,nu se inghesuie nimeni acum cand plateste pt mercenari,tu vii cu vrajeala ca romanii vor merge cu bucurie pe front pt jeglenski…sik tir.

 36. AURE scoate cel putin 15% la alegeri … 🙂
  de ce ?
  (Atentie:) -> Pentru ca cat timp au americanii ce deja au in RO
  vor avea grija de-a nu permite rusilor sa aiba sanse REALE aici 😉
  [IQ=? … nu glumesc chiar am IQ-ul sa stiu „de-astea”]

  PS: Chiar si SOSOACA … e de-a „NOASTRA” !
  SHALOM ! 🙂

  🤣🤣🤣😉 [stiu ca-s greu de inteles in ROL-ul pe care plictisit in joc ! 😐 Tosusi americanii nu stiu ceva 🙁 ! Le se ascunde 🙁 ceva ! Nimic insa din cele publice, cele despre care se stie si scriu ziarele 😐 ! … ALTCEVA 🙁 ! ]

 37. AUR e partea pro-trumpista a PSD-ului !
  TRUMP e multumit 😐 de ce s-a discutat recent (COLDEA?) in
  DUABI ! (nimic nu e pe gratis pe Terra ! Iohannis are mai degraba sanse sa primeasca un post post-prezidential cu REPUBLICANII decat cu DEMOCRATII;) … neamtul e ,d esi dulap, un om loial ! :|)

  🙂

  [ca GENIU va spun ca sub masca jocului „propagandei” … AUR e OK americanilor ! care obligat trebuie sa fie implicat in toate ideologiile tarilor pe care le … 😉 -> IQ=? … noroc ca doar 2% inteleg ce aluzionez !]

 38. PS: La o analiza de nivelul 5 … nici RUSSIA nu e atat de diferita de USA in ce vor !
  Caderea DOLLAR-ului ii va afecta pe toti …insa pe chinezii care detin 6 TRILIOANE in DOLLAR-i ar
  pierde enorm
  CORONA a fost in test (atentie: MONDIAL!) -> „NINGE PE FED!” … ca GENIU nu vad insa cum intrega FARSA mondiala de salvare a DOLLAR-uluí NU poate duce la un bun POPULATIONAL-VESTIC sfarsit ! Urmeaza RAZMERITE POPULARE non-controlabile in VEST cincinalul asta !

  cei 1% care devin chiar impotriva majoritatii „clubului lor” mai bogati , accelerat mai bogati
  vor duce la …urata si ignorata LUPTA DE CLASA a evreului MARX K. !

  E straniu cum DOLLAR-ul prin el insusi e doar hartie si …tot ce i se intampla statului care-l garanteaza la valoare
  afecteaza direct increderea in garantia valorica din spatele bancNOTEI !

  DE CE NU FAC AMERICANII RAZBOI ACUM ? 😀 … si n-au facut nici cand puteau , ajutand ukranii cand erau tari ?
  RASPUNS de GENIU REAL: – Pentru ca orice „efort belic” al USA ar afecta MORTAL —increderea in DOLLAR !

  DOLLARUL e si o „moneda sprijinita”
  prin BAZELE americane externe ! Slabesc militar BAZELE EXTERNE …
  AUTOMAT …slabeste si DOLLAR-ul !
  CHINA stie ca daca USA ajuta razboinic in TAIWAN -> DOLLAR-ul moare ! USA stie la fel …de aceea stie si … IRAN-ul 🙁 !

  (multi vad , pe putini ii ajuta mintea sa si priceapa ! eu va zic doar 1/1000 din ce-s obligat sa ante-stiu !)

  IQ=?

  Pe cele zise mai sus e de meditat ! Pentru ca MISHTEAUX chiar e verificat GENIU ! 😛

 39. Gogutzule du-te și tu la muncă, că spui lucruri rele despre rele pe care nu.le cunoști! În Afganistan, Somalia, Irak și Kosovo au luptat militari români nvoluntari, trimiși de MAPN, care au făcut bani frumoși, dacă n-au dat colțul! S-au dus pentru bani și grade adevărate, obținute pentru experiență de luptă! Așa se vor duce și în Ucraina! Nu e nevoie sa plece sute de mii, ci doar cîteva mii, din toată Europa, și fac bucăți mujicimea!
  Marș la sapă, că plînge după tine!

 40. Mi-au dat lacrimile. Mulțumesc. De mult n-am mai râs așa bine, închipuindu-mi cum se tem amerlocii că biden e în scaunul șoferului. O visa weaver pentru titi aur, vă rog. „Fără niciun control asupra posibilităţii de a face greşeli fatale, un conducător amerloc îmbătrânit, înconjurat de lingăi, s-ar putea angaja în anii următori în acţiuni mai necugetate decât tot ce am văzut până acum”, a scris…completați cum vreți pe linia punctată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.