Din ciclul Dușmanii îmi poartă pică. Tolontan, luat în bășcălie de doi ziariști

Concedierea lui Cătălin Tolontan de la Libertatea a generat reacții de solidaritate în presă, dar și înțepături usturătoare la adresa jurnalistului. Cine nu plânge pe umărul lui Tolontan? Iată!

 

Mirel Curea:

Faptul că Tolontan a fost decartat de la Libertatea, este ultima (sa) problemă. Planurile sunt deja făcute și îl au în rol de principal protagonist. Modelul „Servite la Recorder” este clar, nu funcționează, Statul paralel are nevoie de ceva mai eficient. Îndepărtarea sa de la Ringier nu este decât un prim pas obligatoriu în schema relocării sale. Este nevoie de un executant eficient, întocmai și la timp, în anul electoral 2024, iar șefii de la Ringier nu au chef să fie implicați.
În ziua de astăzi, este complicat să mai găsești slujbași de presă specializați di granda pe execuții și epurări, din simplul motiv că deontolgii clasici sunt plini până la gât de cacao, în timp ce el a reușit să nu fie decât până la genunchi, pentru că a știut să mimeze convingător pentru publicul mai naiv, dar mulți.
Așadar, problema lui este cu totul alta, chiar dacă el încă nu o realizează: viețile unor oameni pe care îi are pe conștiință.
Victor Ciutacu:
Azi (miercuri – nr.) e ziua doliului dupa Tolontan. Tinerii frumosi si liberi au drapelele #rezist in berna. Demiurgul insusi mediteaza adanc. Cand iese din transa mistica a suprematiei redactionalului asupra comercialului, organizeaza preocupat gherila interna. In pauze da refresh pe aplicatie, sa vada daca au intrat banii de luat viteza de la Ringier.

Singurul cu adevarat preocupat e unicul general. Unde sa mute rapid atatea constiinte. Vin sarbatorile, vin. Nu poti face deontologie cu dinaintea goala. Solidarii de profesie au copii acasa.

Nu poti sa le spui ca Mos Craciun le-a adus libertate editoriala. E nevoie sa bage cineva carbuni pe foc. Nici revolutiile nu se mai fac pe frig; pe foame nici atat. Iar IT-stii astia blestemati se misca atat de incet cu noua platforma independenta. Daca-i cumpara cineva intre timp pe incoruptibili? Sunt atat de ieftini si de disponibili…”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8480 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Ca la orice nulitate, se exagereaza. Un om cu numar pe casa, nici n-ar observa ce face Tolo asta.

  2. Tolontan,un Bezmetic USRsto-Securist.La cat 💩 a papat acest personaj, trebuia de mult aruncat. Un Gunoi.

  3. Nu cred ca cei doi sunt „exemplu”! Ciutacu?! Ce dracu, el slujește la un notoriu infractor. De cucrcurea nu prea îți vine să l asculți.

  4. Adica Tolo vezi doamne ca i un fel de Tuciurescu undercover un Bond. Jimi Bond din presa. Sa fim seriosi ce serviciile nu au si ei dimineata nevoie de revista presi? Ce ei nu e oameni?

  5. Foarte bine! Acest basist a murdarit toata presa si jurnalismul din Romania cu mizeria banilor negri scursi din politica.
    Este unul care a contribuit decisiv la scaderea increderii in presa romaneasca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.