"Singura problemă":  E din judeţul Giurgiu, dar internat într-un alt judeţ, cum procedăm la votare?

Premierul Ludovic Orban a declarat că tuturor celor aflaţi în izolare, carantinare sau sunt internaţi în spital trebuie să li se ofere dreptul de a vota prin intermediul urnei speciale mobile, dar a adăugat că există într-adevăr o problemă care este legată de faptul că, în cazul în care este o persoană din judeţul Giurgiu, de exemplu, şi eşti internată într-un alt judeţ.

„Din punctul nostru de vedere, orice persoană care se află în izolare, în carantinare sau care se află internată într-o unitate spitalicească are dreptul să voteze şi trebuie să i se ofere dreptul de a vota prin intermediul urnei speciale mobile. Am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii să informeze, prin direcţiile de sănătate publică, toţi aceşti cetăţeni care se află în izolare, în carantinare, privitor la dreptul de a îşi exercita votul prin intermediul urnei speciale mobile. Singura problemă care există, într-adevăr, nu este legată de localitate, este legată de situaţia în care un cetăţean este din judeţul Giurgiu, să spunem, se află internat într-un alt judeţ. Aici e foarte complicat de găsit o soluţie, pentru că dreptul de vot se exercită în cadrul circumscripţiei care este judeţul, respectiv municipiul Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban, luni într-o conferinţă de presă.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis a zis după ce a vizitat Spitalul Universitar de Urgenţă București că la alegerile parlamentare de duminică siguranța medicală a secțiilor de votare va fi mai bună decât la alegerile locale. Totodată a spus că toți românii din comunitățile aflate în carantină vor putea merge la vot.

Eu îmi doresc să fie prezență mare la vot. Sunt alegeri cu miză mare. Siguranța medicală în secțiile de votare va fi mai bună decât la locale. În ce privește carantina, dați-mi voie să vă spun că nu există niciun fel de discriminare pentru alegătorii din orașele sau localitățile care sunt în carantină. Toată lumea are dreptul să meargă la vot, secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile pentru ca votul să se facă în siguranță”, a declarat, luni, Iohannis.

Președintele României a mai spus că nu se așteaptă la o creștere a ratei de infectare după alegerile parlamentare din decembrie.

„Nu ne așteptăm la creștere a numărului de infecții după alegerile parlamentare. Noi suntem foarte bine pregătiți (…) Alegerile locale s-au desfășurat cu maximă siguranță. Nimeni nu s-a infectat pentru că s-a dus la vot, oamenii s-au infectat pentru că nu au respectat normele care au fost atunci în vigoare. Între timp avem măsuri mai ferme și vedem că foarte mulți români le respectă. Siguranța medicală în secțiile de votare va fi mai bună decât la locale. Nu, nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectării după parlamentare”, a precizat Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. De fapt o singura miza : daca are si ,,parlamentul meu”, dictatura este realizata 100 %. Depinde de romani. Daca ii iese, sa se termine cu miorlaiala pe la colt de strada si acasa in fotoliu !

  2. Oaauuu.. Deci, nu se așteaptă,. Păi ar trebui să știe că asta nu e emisiune de preferințe muzicale. Pe urmă nu știu ce a reușit să discute cu virusu,.de a tras concluzia asta și nu se așteaptă,. Poate pe neașteptate virusu iți face surpriza bre,. Ce zici de rupe ușa peste tine ?? Cred că e mai ințelept să te temi decât să te sperii. Mai ales că ești cu un picior in groapă.

  3. AUZI LA .,GIURGIVAN.EU SÎNT DIN.CUM VOTEZ.STAI LINISTIT .VOTEAZÃ ALTII ÎN LOCUL TÃU .DEJA JOHANUS O STABILIT CUM SÃ IASÃ,NU VÃ NECÃJITI ,,,PROSTOVANILOR,,,ACUMA AVETI CE V ATI DORIT.HOT A TI VRUT HOT AVETI,DAR M AI MARE CW VOI.VOI SI GENERATIA URMÃTOARE O SÃ PLÃTITI ÎMPRUMUTUL SCOS DE HOTUL VOTAT DE VOI.BRAVO PROSTOVANILOR CE A TI VOTAT CU CIUMA GALBENÃ SI LA PREZIDENTIALE SI LA LOCALE,AVETI CE A TI VOTAT.DOAMNE DÃVÃ,,,ÎNTELEPCIUNE.,MINTE NU M AI AVETI.PUNCT.ODATÃ CE A TI VOTAT LA URÃ?CULEGETI CE A TI VOTAT.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.