E întrecere pe concedieri. Intervine și Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu afirmă că restructurarea aparatului bugetar reprezintă o prioritate a mandatului său, subliniind că rezultatul trebuie să fie „un sistem bugetar mult mai eficient, cu oameni valoroşi, plătiţi în funcţie de performanţă, ca în zona privată”.

„Restructurarea aparatului bugetar este o prioritate pe care am enunţat-o chiar în Parlament, la învestirea Guvernului, şi sunt decis ca – indiferent de obstacole – să o duc la bun sfârşit! Reducerea de posturi demarată la Senat şi Camera Deputaţilor reprezintă un pas firesc şi aşteptat de opinia publică, iar reprezentanţii PSD sprijină şi participă la acest demers. Faptul că printre cei care au protestat la Senat s-au aflat şi angajaţi care în trecut au fost susţinuţi de PSD în funcţii publice reprezintă un demers personal al celor în cauză. Acelaşi proces a demarat în toată administraţia centrală, inclusiv la nivelul Executivului. Imediat ce am datele exacte, voi anunţa numărul de posturi care dispar de la Secretariatul General la Guvernului şi din toate instituţiile subordonate”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Demararea procesului de reformă administrativ-teritorială este continuarea absolut necesară de care România are nevoie, a adăugat premierul.

„Rezultatul trebuie să fie un sistem bugetar mult mai eficient, cu oameni valoroşi, plătiţi în funcţie de performanţă, ca în zona privată – nu cu sporuri precum cel ‘de antenă’, devenite o obişnuinţă lunară absolut aberantă”, a mai afirmat Ciolacu.

Recomanda

14 Comentarii

  1. Cum se face ca tocmai acum parazitii astia de politicieni care conduc tara, au ajuns la concluzia că restructurarea aparatului bugetar reprezintă o prioritate ? Si ce vor face cu toate amantele si prietenii lor care au fost ani de zile in aceste functii, incasind bani foarte multi ? Acum sa vezi cite turnatorii vor apare pt. ca astia care isi vor pierde locurile de munca vor incepe sa povesteasca foarte multe .

  2. Și ați vorbit cu oamenii de afaceri bugetarii care îi dați afară ei nu au familii nu au nevoie de job …sau îi dați afară efectiv și ajung cerșetori sau la furat ? Dați afară și odată ce sunt dați afară din gaura gândirii apare o nevoie in societate de locuri de muncă ? de ce au ajuns oamenii aia să lucreze la stat ??? Nu tot din polica tâmpită pentru legea junglei in care companiile private s-au chinuit fără ajutor fără susținerea politrucilor ????

    • @eroare,
      Dar la cei dați afară că firma la care lucrau a intrat în faliment cine se gândește? Sau ăia nu contează că sunt privați?

  3. Ha, ha! Hop ș’ dom’ C’olacu în problemă deși dânsu-i parte dân ia…Dicăt să-nchiză “covrigăria” nu mai ghini-l lasă pi altu’ car’ să prișiepi la covrij’?…

  4. Nulități cu putere de distrugere a pensionarilor și salariaților,cum zice poetul :,,oricare cap îngust un mare” …reformist,guvernant etc.
    Dar locuri de muncă creați,bani aduceți la buget din munca voastră,nu din spinarea românilor de rând,ce învârtiți voi la guvernare,la camere,la justiție,la administrație, justiție, armată, poliție etc?
    Cum să faci democrație fără poporul român, fără a face ceva pentru traiul, bunăstarea, siguranța, majorității românilor,pe care doar îi asupriți și condamnați la suferințe crunte,abuzive, prin încălcarea prevederilor legale, constituționale etc ,privind drepturile acestora?
    Tăiați întâi de la voi,salarii,privilegii etc!

  5. Huuo jigodie de Buzău! După ce ați avut o majoritate confortabila in ultimii 3 ani, nu ați făcut nimic pentru reducerea cheltuielilor bugetare! Ai dat cu doua maini la bugetari cu gulerele albe care au ajuns la 1.300.000 la 15 milioane de locuitori( restul sunt moldovani si unguri cu buletin de Romania) ca sa te aleaga, jigodie! Polonia are 800.000 de bugetari la 40 de milioane de locuitori! Ți-ai bătut joc de rezerviști si acum te întrebi de unde ti se trage! La gara,jigodie!

  6. S-au trezit clanurile de moașe infracționale organizate politic sa taie un minuscul buric al bebelușului! Știți bine morală: Cu o mie de moașe, rămâne copilul cu buricul netăiat! Așa și cu mincinoșii ăștia, urla prin intermediul ecranelor tv orice, când în fapt, dau afara femeia sau ingrijitorul de serviciu. Apropo, cate din cele peste 200 mii locuri de munca sau posturi neocupate, despre care lătrau din noapte în noapte, au fost anulate la modul real?

  7. 1 milion de bugetari in plus.
    Pe timpuri, o primarie de sector avea 80 de angajati si nu beneficiau de atata logistica!
    Sa va vad cand bancile nu ne vor mai da bani, atunci va fi jale!

  8. Președinții camerelor parlamentului și ai partidelor din coaliția de guvernare ar trebui să explice de ce nu au luat în seamă solicitările opoziției privind o sesiune în perioada 20-24 01 2925 în care să se discute cererea de a fi suspendat președintele Iohannis. Acopere acest subiect cu zgomotul restructurărilor când ei știu că persoanele concediate acuma se vor întoarce prin hotărâri judecătorești primind și salarile pe perioada nelucrată datorită disponibilizării

  9. Îmi displace ideea, dar trebuie să-i dau dreptate lui Ciolacu. Într-adevăr, în aparatul bugetar trebuie „oameni valoroși, plătiți în funcție de performanță.” Dacă aș fi prim-ministru, primul pe care l-aș da afară ar fi slinosul ăla de la covrigărie. Absolut neperfor-
    mant, a îngropat țara în datorii, dar repetentul în economie e trecut clasa de „intransigentul” bolov…, ăsta, Bolojan!

  10. „Rezultatul trebuie să fie un sistem bugetar mult mai eficient, cu oameni valoroşi, plătiţi în funcţie de performanţă,…”
    Speram sa traim, si sa vedem, atat ”luminita”, cat si performanta.
    Stim bancul cu ”lupul la oi”. Nu mai crede nimeni ca se va face, dar nu crede absolut nimeni, ca, intr-un an doi, nu sunt la fel de multi angajati inapoi in sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.