”E politic! E ca la Barna! După 4 ani clasare. Miroase urât”

Declanșarea anchetei DNA privind achiziția de vaccinuri în pandemie este una bizară,  spune Emanuel Ungureanu. Deputatul USR  îi acuză pe procurorii DNA că timp de doi ani nu au avut nicio acțiune privind vaccinurile din pandemie, dar fac acest lucru în preajma alegerilor electorale.

”Eu nu susțin că e un dosar politic, dar eu zic că se vede de la o poștă că dacă un an de zile…Din 2021 până astăzi, și Vlad Voiculescu, și mulți alții, între care mă număr și eu, am cerut clarificarea instituțională acestor chestiuni. De ce în trei ani nu au fost în stare? Explicația o vedeți la cazul Barna. În plină campanie electorală ei inventează un dosar. Eu zic că trebuie să tragă lumea concluzia după elementele care se văd în poză. Sesizări sunt din anul 2021, DNA începe urmărirea penală azi”, a spus Ungureanu la B1TV.

Întrebat dacă achiziția de vaccinuri are un caracter penal

„Achizițiile s-au făcut la nivelul Comisiei Europene. Foarte multe state au cumpărat cantități mari de  pentru…  se spunea că vine valul 4- 5… hai să facem stocuri.  Când lumea și-a dat seama că sunt în exces, Germania, Italia, Ungaria, alte state au renegociat contractele.

Când Rafila a venit în comisia parlamentară, eu l-am întrebat:  Care e motivul pentru care nu spuneți <statul român nu mai vrea să achiziționeze niciun vaccin>.

Eu cred că s-au cumpărat foarte multe la nivel european. Achiziția a fost una exagerată. Nazare a spus atunci, băi, pe ce vă bazați, pentru că rata de vaccinare era la 30%. Doamna Șerban are calculele, cifrele, ea pune în fața ministrului la semnat.

Analiza de oportunitate este făcută de specialiști. Oamenii din minister au semnat acte prin care au spus  <da>, trebuie să luați. Oportunitatea la Comisia Europeană a fost făcută de Cîțu, trecând peste Voiculescu”.

„Au fost două comisii de anchetă parlamentară pe achizițiile din pandemie. Nu s-a luat niciun vot în Parlament pentru acele anchete. Au fost strict chestii penale vânturate pe acolo, vorbe goale. Eu în septembrie 2022 am sesizat DNA cu privire la achiziția de vaccinuri tocmai pentru că se vântura în spațiul public tot felul de povești. Bizarerie, din septembrie până astăzi eu nu am primit niciun fel de document de la DNA deși toată lumea știe din România că domnul Cîțu și domnul Iohannis au coordonat tot ce înseamnă zonă de vaccin, de achiziție. Dacă vă aduceți aminte imaginile cu domnul Cîțu care întâmpină vaccinurile, domnul Voiculescu care nu era lăsat să comunice pe subiect, nu era lăsat să ia niciun fel de decizie, iar acum brusc în an electoral vine DNA și zice că domnul Cîțu ar fi de fapt complice la ce ar fi făcut domnul Voiculescu și doamna Mihailă, ceea ce este o bizarerie totală!

Asta când se întâmplă? În contextul în care domnul președinte este în Tanzania, în contextul în care domnul Ciolacu nu mai poate să explice ce împrumuturi a făcut domnul Câciu și ce face el cu banii ce face prin decret.

E politic! E ca la Barna! În 2019, vuiau televiziunile, Barna penalul, Barna penalul! După 4 ani clasare. Miroase urât.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. **DER TRÂNTOR KOTROCEAN e un fragment din CÂNTECUL NIMENILUNGILOR (Capitolul 10 ANI ÎN 10 MINUTE) în ciclul ROMÂNIA ȘI MARILE PUTÖRI – PARODII GEOSTRATEGICE, fiind concomitent Epopee și Epigramă, Tragedie și Comedie, Jelanie și Farsă, Portret și Pamflet, Vals de jale și Caricatură…
    https://www.youtube.com/watch?v=RUieJkPZhoc

  2. La cate achitări pe.prescriere sau că fapta nu exista ne-am lămurit ce e cu miliția securista Dna , vin alegerile. Vrem dosar cu Virgil omvistul , Predoiu, Bode, arafat

  3. Miroase urat insasi interventia brancardierului Ungureanu, care nu mai stie pe cine sa muste de partile moi, doar i se mai da si lui atentie. Nu intelege ca USR e pe duca si fara acuzatii de abuz in cazul vaccinurilor.

  4. Problema de fond este ca vaccinurile ucid si mutileaza oameni de cand au fost inventate si au fost ,,vandute” ca profilaxie pentru nenumarate boli, sfarsind in derizoriu pseudostiintific si genocid. Toata labareala asta gregara si stupida, dar adevarata despre achizitii si coruptie, despre bani, ascunde un GEBOCID. Coruptia cu genocidul se completeaza reciproc. Corupt, ignorant si sociopat, sunt doua din trasaturile comune ale predicatorilor cultului acului si seringii, ale acestei metode primitive, inutile si pseudomedicala.

  5. Totusi, la Cimitirul f. central si exclusivist din Bucuresti, unde sunt locurile de veci ale familiei mele, in perioada 2019-2020-2021-2022, nr. decedatilor inhumati, a crescut uimitor – varste 42 ani, 50, 22 ani, 58 ani, 82 ani cu stare excelenta de sanatate, rudele au declarat ca toti erau nevaccinati impotriva Covid19,refuzasera. Nu cunoastem pe nimeni ca, sa fi murit dupa vaccin sau, sa fie atins de alte boli. Explicatii.

  6. un an ancheta iar apoi prescriere cat sa blocheze un candidat.
    Politica Lulutzei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.