Echipa națională visează la titlul mondial

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că echipa României de Billie Jean King Cup are potenţialul de a deveni campioană mondială după ce a reuşit calificarea la turneul final, învingând Ucraina.

Pentru a câştiga turneul din noiembrie, România trebuie să beneficieze de prezenţa unor jucătoare precum Simona Halep, Sorana Cîrstea sau Irina Begu, consideră Cosac. „Eu cred că din nucleul acesta de jucătoare şi cu cele tinere care bat la uşa afirmării, cu Monica Niculescu, care este o foarte bună jucătoare de dublu, cu Gabriela Ruse, care a fost accidentată în ultima perioadă, eu cred că România poate alinia o echipă ce va putea emite pretenţii la câştigarea titlului, la câştigarea trofeului Billie Jean King Cup”, a afirmat preşedintele FRT.

Referitor la reprezentanţii tenisului românesc la Jocurile Olimpice, Cosac a afirmat că în acest moment Ana Bogdan şi Jacqueline Cristian „sunt cu un picior la Paris”. Preşedintele federaţiei s-a arătat totodată optimist în ceea ce priveşte primirea unui wild card de către Simona Halep.

Despre turneul ATP 250 care a început luni la Bucureşti, George Cosac a spus că valoarea a crescut odată cu decizia omului de afaceri Ion Ţiriac de a schimba data de disputare, devenind astfel o competiţie importantă înaintea Grand Slam-ului de la Roland Garros.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

 1. &
  ,,De
  Gazeta De Sud
  24 septembrie 2003

  Acțiune
  • Punctul decisiv a fost adus echipei noastre de catre Razvan Sabau • Coeziunea si prietenia dintre jucatorii romani au fost hotaritoare in obtinerea victoriei • Folosirea in partida de dublu
  a gorjeanului Florin Mergea si a constanteanului Horia Tecau s-a dovedit foarte inspirata”
  ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.