Cristian Păun. „Haos total! Mai bine nu făcea nimic Guvernul!”

Guvernul dă cu o mână și ia cu două, reiese dintr-o analiză succintă făcută de profesorul de economie Cristian Păun.

„S-a mărit salariul minim în agricultură de la 1 noiembrie 2023.
Se va decide curând și prelungirea cu 3 luni a plafonării adaosului comercial pentru produsele agro-alimentare (s-a decis deja – nr.).
În paralel, a crescut fiscalitatea pe salariile din agricultură, s-a triplat impozitul pe cifra de afaceri.
Deunăzi, s-a hotărât prelungirea subvenționării cu 2 lei a prețului carburantului pentru agricultură. Și niscaiva subvenții la hectar și pe cap ce vită furajată.
Haos total! Toate aceste măsuri se bat cap în cap. Se anulează reciproc. Mai bine nu făcea nimic guvernul.
Dar, pentru electoratul lipsit de educație economică dă extrem de bine haosul ăsta: salariații din agricultură sunt fericiți căci guvernul le-a mărit salariul, consumatorii fericiți și ei căci guvernul le-a garantat prețuri „corecte”, cu toții suntem fericiți căci chiaburii din agricultură sunt taxați mai abitir și o merită, chiaburii din agricultură sunt și ei fericiți că primesc 2 lei înapoi din accizele pe carburant și subvenții în plus. Bani plimbați aiurea”, a scris economistul pe pagina sa de Facebook.
”Haos total! Dar ce contează? Cum să nu mergi la vot să nu votezi un guvern care face atâtea pentru români? Cum? Spune și tu? Ți-e mai mare dragul când vezi toată această strofocare pentru binele nostru. Va crește PIB-ul clar!
Așteptăm alți români cu mâna întinsă la Tătuc!”, a concluzionat Păun.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

15 Comentarii

 1. Domnul PAUN este CumVAAA cel care era FASCINAT în Urma cu F’O Niște ANI fata’n’fata cu „PIATA” Românească.

  A RAMAS în Fascinatiune PRECUM Fluturii de la ANTIPA …
  JURI ca-s VII …. 🙂
  PAICUM sa NU fiu FFF Rau, CAND Parerologi DIVERSI se dau CAZUTI pe COZI de DIVERSE Ceștii DIN ROMANIA și ROMANII fac IAR Foamea și Friguu’…:)

 2. Domnul Paun ce cel care e îndrăgostit de Orban și de alianta ” Forță dreptei”. Domnia sa are obiceiul ca sa-si prezinte coada multicolora, când se plimba arogant prin ograda alianței ca sa ne dovedească ca cetatea orașului natal, adică Alba Carolina, a fost ideea unui frate de sânge a lui Orban de care este mândru nevoie mare cu treaba mare.

 3. Toată agricultura românească e la negru. Hoții de la APIA mana in mana cu agricultorii hoți declara in acte 100 de oi și în realitate au 50 de oi. Intra banii in cont pentru 100 de oi și spaga merge pentru 25 de oi. Si ciobanul Ghiță spunea despre acest fenomen. Aseară la tv un agricultor din Bihor povestea același lucru. Organele cunosc că cei de la APIA nu-și pun cizmele de cauciuc că sa meargă prin bălegar sa numere oile dar au salarii de 5.000 de euro/ luna. Succesuri guys!

 4. Oare numai mie mi se pare că și tu ești tot un “Păun” dar din tabăra Cowrigului care acum e la butoane? Nu de alta dar prea le zici cu patos…

 5. De ce se framanta parazitii, ‘experti in economie’,nu e greu de presupus:isi doareau doar miscari revendicative,haos pe sosele,etc pentru a pescui in ape tulburi cu ajutorul partidei cretinilor

 6. Dacă e așa cum spune domnul Păun, înseamnă că Guvernul a făcut un joc de sumă zero și i-a lăsat cu ochii-n soare pe cei care au asigurat spontaneitatea protestului.
  Spre deosebire de Guvernul Orban, pe care l-a consiliat domnul Păun și care a realizat un joc de sumă minus 150 de miliarde de euro.

 7. Cum a crescut fiscalitatea din salarii in agricultura? Aaa..trebuie sa plateasca si ei CAS si CASS, ca noi toti, muritorii de rand. Eu zic ca aici s-a facut dreptate. Si nu o sa-i plang niciodata pe fermieri( pe cei romani), pentru ca ei au subventii de la stat, motorina subventionata, apa de irigatie subventionata pana la marginea terenului agricol, etc. Cand inregisteaza profituri, si le insusesc(normal), pierderile trebuie impartite cu statul!

 8. „Guvernul dă cu o mână și ia cu două”

  Cum adica mai bine face nimic. Asta este rolul unui guvern, nene care iti zici profesor.

 9. TI se PARE ENORM si intelegi MONSTRUOS …:)
  NU tise maiPAREA, ca ASTA inseamana GASNDit si face RAU Alora CaTalica, le CirbomFlexeruu’ Creierasului ANEMIC … 🙂

 10. TI se PARE ENORM si intelegi MONSTRUOS …:)
  NU ti se mai PAREA, ca ASTA inseamna GANDit si face RAU Alora Ca Talica, la CirbomFlexeruu’ Creierasului ANEMIC … 🙂

 11. CE FEL DE AGRICULTOR SĂRAC O FI ALA CU:100;200;300; ETC HA,TEREN ARABIL, CU 3-5 TRACTOARE -ADEVĂRATE UZINE PE ROȚI—CARE URLĂ PE DRUMURILE AFUMAȚI-LOR CĂ NU MAI POT,CĂ MOR DE FOAME…? PĂI MĂI DRAGĂ -DACĂ NU POȚI LUCRA ECONOMIC ȘI PE PROFIT -CU ȘAPTE FELURI DE SUBVENȚII ȘI AJUTOARE –PUNE ÎNCHIS ,VINDE,LASĂ PUSTIU . ȘI DU-TE DE STRUNGAR LA CEI CE-ȘI ȘTIU „MANAGERIA ” AFACERILE! NORMAL DESFINȚAȚI TOATE FORMELE DE AJUTOARE -SUBVENȚII,RESTITUIRI-= APIA= NU A FOST ȘI NU ESTE ALCEVA DECÂT CEA MAI MARE GAURĂ -(binențeles neeconomică) -mită,șpagă ,minciună,falsificare,TERTIPURI! Dumnezeu să mă ierte (DUMNEZEUL ECONOMIEI POLITICE)-DECÂT UN CAPITALISM AL ȘPĂGII,AL MINCIUNII,AL FURĂCIUNILOR DE TOATE FELURILE,–MAI BINE UN CAPITALISM SĂLBATIC -CU DEVIZA CLARĂ ==CEL MAI TARE E ȘEF==! PÂNĂ-N 1962 LA ȚARĂ TRĂIA O FAMILIE CU 6-8 MEMBRII -DUPĂ 4 HA DE TEREN,2 VACI,10 OI,2 PORCI,20 DE GĂINI, RAR UN CAL -ȚINEAU SĂRBĂTORI,NUNȚI ,BOTEZURI,ÎNMORMÂNTĂRI,-NU MUREA NIMENI DE FOAME,COPIII MERGEAU LA ȘCOLI DACĂ DOREAU –Ș-ACUM CU 100 DE HA ȘI—— MII DE EURO SUBVENȚII -MOR DE FOAME–VORBA AIA -FERMIERII P,,,! CE S-A VÂNDUT ,CONCESIONAT-ARENDAT SOCIETĂȚILOR STRĂINE -PRODUCE- -NU S-O FURAT POMPE,DALE,CANALE,INSTALAȚII,! E DREPT CĂ ȘI DE AICI APIA ȘI-A TRAS ,PORȚIUCA”ȘI NU MĂ LASĂ CINE? CINE?… SĂ NU MAI ZIC CEVA: MĂ BATE GÂNDUL CĂ HARNICII ȘI PATRIOȚII FERMIERI -DE AFUMAȚI- SĂ FI FOST SPONTANEIZAȚI DE SOCIETĂȚI URIAȘE CARE SE VOR „REPEZI ÎNCET” SĂ -ȘI ÎNTREGEASCĂ TARLALELE! CĂ DE!

 12. Daca ar fi opinie de economist, ar fi de inteles. Este opinie de politician din alta tabara. Nu-i suspectam de prea mult profesionalism nici pe cei din actuala coalitie de guvernare. Mai apare si faimosul Negrescu care este indragostit de FMI. Unul si unul !

 13. …si totusi, are dreptate!…a mai fost o tara, in urma cu cativa ani, care nu a avut guvern aproape trei ani, nu au reusit sa incropeasca unul de stransura…a fost cea mai buna perioada-dpdv economic, social-a tarii din toata istoria ei…la noi „se sacrifica”, fac aliante impotriva naturii-politice, desigur!- pentru ca tara, n’ asa?, trebuie guvernata!…de fapt, vor sa aiba continuitate in furaciune…

 14. Fara ei tara merge inainte!raman si bani si nici nu se fac alte tampenii!ganditi 5 minute ce liniste si ce bine ar fi!

 15. Don prof basist care ii inveti pe altii, daca nu dai cu o mana si iei cu doua, din ce traieste o tara ? Pentru acest contabil de kiosc guvernul nu este un administrator de tara, este sursa principala de venituri pentru toate putorile basiste. Un dobi platit de la buget.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.