Edi Iordănescu are o solicitare specială pentru meciul contra Columbiei

 

România intră în linia dreaptă a participării la turneul final al EURO 2024, competiție organizată începând din luna iunie în Germania, cu premiera a 24 de reprezentative de pe continent.

 

Cum peste tot în lume campionatele s-au oprit, făcând loc acțiunilor oficiale sau amicale ale echipelor naționale și tricolorii au profitat de aceste două săptămâni pentru a susține două partide de verificare. Sâmbătă, 23 martie, România întâlnește Irlanda de Nord pe Arena Națională (4000 de bilete au fost vândute) iar apoi, marți, 26 martie, la Madrid, pe Metropolitano, casa lui Atletico Madrid, se va juca partida Columbia – România. Cel din urmă este evident un amical de lux, sud-americanii fiind una dintre echipele de top de pe continentul lor și nu numai.

Edi Iordănescu nu se poate baza pe câțiva jucători, toți cu probleme medicale. Este vorba despre cei doi convocați de la Universitatea Craiova, Vladimir Screciu și Nicușor Banciu, dar și despre fundașul central de la Palermo, Ionuț Nedelcearu. În plus, selecționerul a întors foaia față de declarațiile anterioare în care spunea că pentru o bună reprezentare la EURO la lot nu au ce căuta jucătorii care nu evoluează la cluburile lor. De aceea, sunt prezenți portarul Horațiu Moldovan, fundașii Andrei Rațiu, Radu Drăguși și mijlocașul Ianis Hagi, toți fără jocuri sau folosiți foarte puțin. Iordănescu recunoaște dificultatea situației și spune că intenția este să acorde credit celor care au construit calificarea. Totuși, el avertizează că această acțiune este penultimul filtru pentru jucători, înaintea turneului final continental. Iar ultimul îl reprezintă modul în care, până în mai, internaționalii români, cei din campionatul intern, dar mai ales cei din străinătate, vor reuși să se impună la echipele de club.

Cum partida cu Columbia care vine cu toate numele mari este cel mai edificator test, selecționerul a avut o cerință mai puțin obișnuită, iar FRF s-a implicat imediat pentru a i-o satisface. Edi a cerut ca meciul să fie filmat cu drone, pentru a putea avea un spectru cât mai larg. De aceea, s-a și încheiat un contract cu o firmă specializată din Madrid care a obținut deja toate avizele din partea municipalității din capitala Spaniei care și-a dat acordul pentru această acțiune.

Surse federale susțin că Iordănescu va primi niște rapoarte speciale din partea celor care vor monitoriza de sus partida cu sud-americanii fiindcă „vrea să analizeze totul în amănunt, distanțele dintre compartimente și dintre jucători, în dinamica jocului. Fiindcă vrea să facă ultimele retușuri pentru Euro în legătură cu tot ceea ce înseamnă organizarea defensivă și poziționarea ofensivă a echipei”.

Același proces, cu filmarea din dronă, va fi repetat și la ultimele două partide-test ale naționalei, cu Bulgaria (4 iunie) și cu Liechtenstein (8 iunie), înaintea plecării spre cantonamentul din Germania.mai larg de apreciere asupra evoluțiilor jucătorilor.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.