Edi Iordănescu nu scapă de asocierea cu Delia Matache

Ne apropiem cu pași repezi de startul turneului final al EURO 2024, întâlnirea celor mai bune naționale de pe continent având loc după doar trei ani și nu după tradiționalul ciclu de patru ani.

Pandemia a mutat organizarea turneului aniversar al EURO (60 de ani) din 2020 un an mai târziu.

Pe această ultimă sută de metri în care naționalele participante fac ultimele repetiții, avem parte de foarte multe analize tactice ale celor 24 de reprezentative. În această categorie, se află și tabloidul britanic Daily Mail, care evident că a scris inclusiv despre naționala României.

Un articol foarte interesant, cu o evidentă tentă nostalgică după Generația de Aur și liderul ei, care continuă cu ironie și cu acel umor britanic inconfundabil cu o caracterizare a selecționerului Edi Iordănescu și cu certitudinea că Radu Drăgulin, singurul român din Premier League, va fi vedeta naționalei noastre la EURO.

„A fost odată o generație de aur a României în anii 90′, dar în secolul 21 au reușit doar să păcălească. Totuși, s-au schimbat vremurile? Recolta curentă de talent a României nu trebuie să fie subestimată.

Echipa vine la European țintind să atingă culmile echipei minunate condusă de probabil cel mai bun jucător al României, Gheorghe Hagi. Peste trei decenii, echipa îl are pe Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe, și nu are prea multe vedete, dar sunt o mașinărie bine unsă care lucrează unul pentru celălalt în încercarea de a deveni o forță în sport din nou.

Omul care conduce România la European, Edward Iordănescu, a fost odată cunoscut mai mult pentru faptul că este fostul iubit al unei cântărețe faimoase din România, Delia Matache, și pentru faptul că este fiul celui mai mare antrenor din istoria naționalei, Anghel Iordănescu, decât pentru abilitatea sa în spațiul tehnic.

Timpurile s-au schimbat acum. Iordănescu vrea acum să repete succesul tatălui său care a atins ca selecționer sferturile de finală ale CM 1994. 

Chiar dacă România este cunoscută mai mult pentru unitatea lor decât pentru individualități, ei totuși au o vedetă care iese în evidență, fundașul central de la Tottenham, Radu Drăgușin.

Spre surprinderea multor oameni, România s-a calificat la EURO 2024 cu ușurință, dominând grupa de calificare și terminând neînvinși și la cinci puncte depărtare de locul 2”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Ce vrea sa faca Iedi? Sa-l emuleze pe taica-so?
    Impuscati-l pe google translate…

  2. Ha, ha! Tabloidului britanic i-o scăpat faptul ca Edward chiar cu Diliuța fiind, to’ timpu’ o curta și pi fata lu’ Ciuca…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.