Efectul Fico: Un alt premier european a primit amenințări

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un site de ştiri polonez susţinând că măsurile de protecţie a şefului executivului polonez vor fi consolidate, transmite Reuters.

”Au fost multe din acestea ieri”, a scris joi Tusk într-o postare pe platforma X (fosta Twitter) pe care a ilustrat-o cu o captură de ecran a unui comentariu, postat miercuri pe X, ce afirma: ”Astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk” dacă el decide să nu facă investiţii într-un mare aeroport din centrul Poloniei.

Climatul politic din Polonia s-a radicalizat în ultimii ani, un eveniment tragic fiind asasinarea în 2019 a unui primar liberal al oraşului Gdansk care critica măsurile anti-imigranţi luate de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat în acea vreme la guvernare.

Citând o sursă din serviciul de protecţie polonez, website-ul Wp.pl a relatat că măsurile de protecţie a prim-ministrului vor fi întărite în urma tentativei de asasinare a lui Robert Fico. ”Evident, analizăm şi tragem concluzii, dar nu discutăm despre ele public”, a declarat ministrul de interne polonez Tomasz Siemoniak pentru Wp.pl.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri, după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani, pe nume Juraj Cintula, care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său, afirmând că nu este de acord cu politicile lui Fico. Mai mult, suspectul a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că voia să-i facă rău lui Robert Fico, nu să-l ucidă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

20 de Comentarii

 1. …egzact !!!! pe acest slugoi cine l-a amenințat ???? Ursula ???? gata, începe manipularea și praful în ochi, care vor reuți să ajungă în Corea de Nord vor fi fericiți.

 2. Dulapu nu poate fi amenințat, mulțumit lui Dumnezeu, doar cu închidere…

 3. Se vrea bagatelizarea atentatului terorist provocat de globalisti.

 4. Tusk pâna când nu intoxica spre a se victimiza si da importanta, când, ca personalitate, e slugarnic, si-n privinta culturii, nul, nu-si satisface histrionismul (histrionism = dat în spectacol. Hysteria).

 5. Wow, cine ameninta pe un om de trei lulele ?? L-a amenintat constiinta ?

 6. cât cetatean american, nu? Ca mai toti din conducerea poloneza.
  La noi e mai cu perdea, totusi.

 7. Domne Fico este un erou. A vrut sa investigheze frauda covid. Cine l a impuscat a avut complici. Puneti Centura urmeaza al treilea razboi Mondial.

 8. vrajeala, Tusk e un lingau al tot ce reprezinta coruptie europeana, si „progresism” din ala turbat… gen avorturi, migratie, anti-religie, cenzura, militarizarea justitiei, etc

 9. @Scott: nu l-a amenințat conştiința, findcă n-are. L-a amenințat nevastă-sa că-l cafteşte dacă nu dă cu aspiratorul.

 10. Fico si Orban, doi politicieni, doi prim ministri, care pun tara, natiunea pe primul lor, nu interesele altora. Pe de alta parte, Tusk, daca nu-si respecta alegatorii o poate lua peste ochi.

 11. MINCIUNI !!!

  Acest satanist D.T. nu poate primi amenintari de la satanistii lui, pentru ca este sclav al Mafiei Khazare Spurcate Naziste Sataniste Paduchioasa, si nazist supus fiicei lui Hitler, Angela Merkiller si nepotului lui Hitlter, Barak Obama.

 12. 1. Probabil cret’inii amerloci au învățat lecția și nu au mai sărit sa ne spună cu nu ucranii nazisti l-au împușcat pe Fico;
  2. Manipulare jegoasa: cine să-l amenințe pe tusk lingatorul de clanțe amerloce și bruxelleze?
  3. Mâine, poimâine o sa auzim ca și sluga inepta de la TreiCoceni, iohannis a fost amenintat de georgeta, dacă nu îl pune senilul robinette la sefia nato!

 13. DA !
  Nemtii au boala pe polonezi din cauza NORDSTREAM-ului !
  mai tineti minte lauda adusa USA de ploticianul ala ne-intelept polonez ?

  GERMANIA recunoste azi ca si-a dat foc la valiza lasand USA sa ditruga pe-o promisiune ukrana
  NORDSTREAM-ul care-i INDUSTRIALIZA !
  _________
  Concluzia AZI ? – cateodata e bine sa-ti ti gura nu sa lauzi un viitor dezastru adus … traii vecine !
  IQ=?
  (si la slovaci „baiul” venise de la … „nemti” ! ne-intelegeri ! )

 14. „(si la slovaci „baiul” venise de la … „nemti” ! ne-intelegeri ! )”

  Vrei sa zici ca e de urmarit situatia economica a migrarii de firme nemtesti in Slovacia din motive de energia ne-mai-gapromista din Germania relativ la pacea slovacilor cu rusii ä
  si ca subterna Fico … 🙂 le-a dat nemtilor cu flit !

  Vom vedea curand, ATENTI la RELATIA SLOVACO-GERMANA daca … „ai ideie” ! 😐

 15. lu’ Cintula e Urcacă…și a fost arestată și ea.
  Precis că Juraj a CITIT la Clasica Urcacă pe nerăsuflate, nemâncate, nedormite…
  Performanță, buey, la 71 primăveri, măR😜g …
  ■)RumburKK- Cititoru’ de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. NOPȚI IN ȘIR ! -RumburKK(■

 16. Anchetă după amenințările cu moartea la adresa presedintei Maia …
  stirileprostv.ro › Stiri actuale
  28 mar. 2021 · Maia Morgenstern, jignită de remarcă antisemită: „E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur”.
  Presedinta Maia Morgenstern s-a declarat şocată ca la o …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.