Ei între ei. ”Au făcut zid în jurul unui trântor”

PNL Braşov fuge de răspundere şi „face zid în jurul unui trântor”, a declarat, vineri, viceprimarul USR al municipiului Braşov, Flavia Boghiu, referindu-se la încercarea eşuată a primarului Allen Coliban de demitere din funcţie a viceprimarului liberal Sebastian Rusu.

Aceasta a prezentat într-o conferinţă de presă poziţia USR Braşov privind scandalul din ultima şedinţă a legislativului local, care s-a iscat de la propunerile privind numirea unui nou membru în Consiliul de Administraţie al Rial, societate care administrează fondul locativ al municipalităţii, şi demiterea viceprimarului PNL, Sebastian Rusu.

Conform USR Braşov, propunerea PNL pentru ocuparea locului vacant în conducerea Rial este „ruşinoasă şi revoltătoare”, persoana desemnată fiind „un fost securist şi torţionar”.

În ceea ce priveşte demiterea lui Sebastian Rusu, motivele „ţin strict de activitatea şi rezultatele acestuia în calitate de viceprimar, mai exact pentru lipsa de rezultate şi de performanţă”.

„PNL Braşov a arătat din nou că fuge de răspundere şi a făcut zid în faţa unui trântor, care face valorile liberale de ruşine. Prin tot ceea ce face, PNL Braşov demonstrează laşitate, demonstrează că este preocupat doar de a pune contre şi de a face scandal (…) în loc să facă ceva în folosul braşovenilor”, a afirmat Flavia Boghiu, menţionând, totodată, că, potrivit lui Allen Coliban, ” Sebastian Rusu petrece o oră şi două minute pe zi în primărie şi câştigă un salariu brut de 27.600 de lei pe lună, ceea ce înseamnă 300 de euro pe oră”.

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, a retras, marţi, de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local punctul privind numirea unui nou membru în CA al Rial, după ce singura propunere, din partea PNL, a fost Nicolae Paraschiv, fost secretar general al Primăriei Braşov şi fost director juridic la Rial.

„Constat că propunerea pe care o faceţi ne aruncă cu câteva zeci de ani în urmă. Este o persoană care are certificat de securist. A fost maior de Securitate. Este un om care, ajuns la bătrâneţe, s-a pensionat de la Rial şi încă poartă păcatele inclusiv în gestionarea patrimoniului oraşului”, şi-a motivat edilul gestul.

În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local, reprezentanţii PNL Braşov au votat ca propunerea privind demiterea din funcţie a lui Sebastian Rusu să fie mutată la finalul ordinii de zi, însă au părăsit şedinţa înainte de votul pe acest punct

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Reforma politica in Romania e generalizata: „TRÂNTORI DE LUX PE ZECI DE MII LEI”!

  2. Pe când arestarea lui Veștea?…deturnare de bani publici în scopuri personale!…vezi cazul aeroportul…

  3. Tanti Flavia Boghiu nu ne spuneți ce salariu au Allen Coliban și Flavia Boghiu? Cât câștigă pe oră și care sunt și pentru ce sporurile din Primăria Brașov.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.