El a fost desemnat „Salvatorul de onoare al anului”

Plutonierul adjutant şef Cornel Ghincea, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Giurgiu, este „Salvatorul de Onoare al anului”, insigna onorifică fiindu-i acordată, joi, cu ocazia Zilei Naţionale a României, prin ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Distincţia i-a fost oferită întrucât paramedicul s-a remarcat prin performanţe profesionale deosebite, a dat dovadă de curaj, promptitudine şi stăpânire de sine atunci când viaţa unei fetiţe de un an şi opt luni din localitatea Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, a fost în pericol, din cauza obstrucţiei căilor respiratorii.

„La finalul lunii septembrie din acest an, eram în timpul liber şi mă aflam în localitatea Adunaţii-Copăceni, judeţul Giurgiu. Mă oprisem să vorbesc cu un cetăţean, când am auzit ţipete dintr-o curte. Era o bunică ce avea un copil în braţe şi cerea ajutor pentru că fetiţa nu respira. Am mers imediat lângă bătrână şi am luat copilul în braţe. Fetiţa era inertă, nu respira şi era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva şi am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucţie a căilor respiratorii. Ca paramedic SMURD, ştiam că trebuie acţionat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi şi tot ce îmi doream era ca fetiţa să reacţioneze. O aşezasem cu pieptul în palma mea, când i-am simţit inima bătând, iar când a început să plângă, am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzaţie”, a declarat paramedicul giurgiuvean.

Pe tot parcursul manevrelor de resuscitare, localnicii au sunat la 112. Starea fetiţei se îmbunătăţise, dar avea nevoie, în continuare, de supraveghere şi asistenţă medicală.

Micuţa a fost preluată de ambulanţă şi transportată la un spital de pediatrie din Bucureşti.

Paramedicul a ţinut legătura cu familia şi aflat că fetiţa se simte bine.

Plutonierul adjutant şef Cornel Ghincea are 48 de ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului de Pompieri Giurgiu din cadrul ISU Giurgiu din anul 2007. În perioada 1997-2007, el a lucrat la Muzeul Judeţean Giurgiu.

„Şi când lucram în cadrul muzeului, ziua de 1 Decembrie avea o însemnătate istorică pentru mine, dar abia când am participat pentru prima dată, în haină militară, la parada de 1 Decembrie, am simţit cu adevărat solemnitatea şi importanţa acestei zile. Mândria de a fi român se citea pe feţele camarazilor. Tricolorul flutura în vânt, parca sărbătorind şi el unirea neamului”, a mai spus Cornel Ghincea.

Paramedicul giurgiuvean are o fiică în vârstă de 23 de ani, de care este foarte mândru. Aceasta este studentă la master, la Universitatea Politehnică, Facultatea de Inginerie Electrică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. Dumnezeu să-i de-a sănătate acestui om, pentru că tot El, l-a dus să fie acolo.
    Cu așa oameni, la mulți ani, România!

  2. Toata stima,prietene!si eu,si altii,am fost ca tine!ca viitor pensionar ce vei fi,stii cum iti vor multumii parintii celor salvati de noi?zicand ca ai solda si pensie nesimtita,iti vor lasa din pensie cat sa nu mori de foame,iti vei vinde insignele ca sa mananci!asa vei fi apreciat de o societate pe care o servesti o viata!niste nenorociti care dau in cei care slujesc tara!numai bine,prietene!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.