El ar fi principalul suspect în atentatul de la Barcelona (Foto)

Update Un purtător de cuvânt al poliției catalane a afirmat că principalul suspect căutat pentru atentatul de la Barcelona – șoferul camionetei care a intrat în mulțimea de pietoni pe Las Ramblas – s-ar fi putut afla printre atacatorii împușcați mortal de poliție mai târziu la Cambrils, la sud-vest de Barcelona.

Poliţia spaniolă l-ar fi identificat pe cel care s-ar fi aflat la volanul camionetei care a intrat în mulţime la Barcelona joi. Este vorba despre Moussa Oukabir, un cetățean marocan, în vârstă de 17 ani.

Acesta este fratele lui Driss Oukabir, una dintre persoanele arestate anterior în legătură cu acest atac.

Driss Oukabir este marocan şi a fost arestat în noaptea de joi spre vineri. Acesta este suspectat că ar fi închiriat vehiculul folosit în atentat. Potrivit cotidianului La Vanguardia, Driss Oukabir susține că documentele sale au fost furate și el se afla în localitatea Ripoll în momentul producerii atacului de la Barcelona. Acesta ar fi spus că este posibil ca documentele găsite în vehicul să fi fost furate de fratele lui,

Vineri, Poliţia catalană a anunţat că a arestat o a patra persoană în legătură cu dublul atentat de la Barcelona şi Cambrils de joi, relatează The Associated Press.

Suspecţii arestaţi în legătură cu dublul atentat sunt trei marocani şi un spaniol.

Bilanţul atentatelor de joi, de la Barcelona şi Cambrils, a crescut la 14 morţi, au anunţat serviciile de urgenţă,

O femeie care era în stare critică după atentatul de la Cambrils a murit.

Treisprezece persoane au murit în atentatul de la Barcelona, iar peste 100 au fost rănite. Printre răniți se află și trei români. Șoferul camionetei a fugit după măcel.

Autorii atentatelor de la Barcelona și Cambrils pregăteau ”un atac de mai mare anvergură”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al poliției catalane, în cadrul unei conferințe de presă, informează AFP.

Autoritățile spaniole cred că opt persoane au fost implicate în comiterea atacului de la Barcelona, a anunțat un oficial catalan, care a precizat că membrii celulei teroriste plănuiau să folosească canistre cu gaz, transmite Reuters. Pe de altă parte, cotidianul spaniol El Pais scrie că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane.

inchide

Poliţia spaniolă a identificat

Recomanda
Author