Elevii români, zece medalii la Olimpiada Internațională Tuymaada

Olimpicii români au cucerit zece medalii – trei medalii de aur, cinci medalii de argint şi două medalii de bronz -, la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă), anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru probe ale concursului, respectiv chimie, matematică, informatică şi fizică, conform ministerului.
Pe discipline, rezultatele sunt următoarele:
Chimie: o medalie de aur cu punctaj maxim (Cristian Robert Râclea/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi două medalii de argint (Maria Velicu/clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ). Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă.
Matematică: două medalii de bronz (Andreea Dima/clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică/clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
Informatică: două medalii de aur (Darius Marian/clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Costin Oncescu/clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel), respectiv o medalie de argint (Vlad Mihai Rochian/clasa a X-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).
Fizică: două medalii de argint (Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din 6 ţări.

Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.