Elvis, readus la viață cu ajutorul inteligenței artificiale

Legenda rock’n’roll Elvis Presley va reveni pe scenă la sfârşitul anului 2024, la Londra, sub forma unei holograme, într-un spectacol imersiv creat cu ajutorul inteligenţei artificiale, au anunţat joi creatorii săi, informează AFP.

În „Elvis Evolution”, „Regele” va interpreta pe scenă cele mai mari hituri ale sale, precum „Suspicious Minds”, „Jailhouse Rock” şi „Hound Dog”, sub forma unui avatar creat cu ajutorul a mii de înregistrări din concerte şi fotografii realizate în privat de către apropiaţii cântăreţului din Memphis.

Graţie inteligenţei artificiale, imaginile au făcut posibilă crearea unei „versiuni incredibil de autentice a lui Elvis”, a declarat Andrew McGuinness, directorul executiv al Layered Reality, compania britanică aflată în spatele acestui proiect.

Compania a încheiat un „acord de mai multe milioane de lire sterline” cu Authentic Brands Group, care deţine drepturile de autor aferente catalogului muzical al cântăreţului, pentru a avea acces la arhivele sale şi a organiza spectacole în întreaga lume.

Primele spectacole vor avea loc în noiembrie 2024 în capitala britanică, înainte de alte concerte prevăzute pentru moment în Las Vegas, Berlin şi Tokyo.

Înainte de Elvis, compania Pophouse Entertainment a propus deja la Londra un concert al grupului de disco suedez ABBA, în care cvartetul este reprezentat de avataruri digitale.

Ca urmare a succesului înregistrat, spectacolul a fost prelungit, iar compania suedeză a anunţat lansarea unui nou show cu avataruri ale unor muzicieni din trupa americană de glam-metal Kiss.

Moştenirea lui Elvis, aflat la apogeul faimei între anii 1950 şi 1970, este încă vie. La zeci de ani de la moartea sa, faimosul cântăreţ, care ar fi împlinit anul acesta 89 de ani, a fost subiectul unui film biografic recent, „Elvis”, în regia lui Baz Luhrmann (2022).

Un film al Sofiei Coppola, bazat pe cartea „Priscilla” a soţiei lui Elvis, Priscilla Presley, rămasă până acum în umbra celebrului ei soţ, rulează în prezent în sălile de cinematograf din unele ţări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. In curand IA va intra in cel de al treilea Templu si va va cere sa va inchinati!

  2. De cateva zile, avalanșă de stiri false pe youtube, bine realizate cu AI. Ca sa te poti descurca iti trebuie si mai multe cunostinte generale pt. a discerne.
    Intr-un fel e bine ca se separa mai clar idi de ceilalti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.