Emirul Kuweitului a murit la trei ani de la preluarea puterii

Kuwaiti Crown Prince Sheikh Nawaf al-Ahmad al-Sabah attends the final session of the Gulf Cooperation Council (GCC) summit in Kuwait City on December 15, 2009. Energy-rich states of the Gulf do not feel threatened by Iraq's plans to massively expand its oil production, Kuwait's foreign minister said. The GCC alliance is made up of Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and the United Arab Emirates. AFP PHOTO/YASSER AL-ZAYYAT (Photo by YASSER AL-ZAYYAT / AFP)

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani, a anunţat Curtea Regală şi postul public de televiziune din Kuweit, informează Reuters şi AFP.

„Cu mare tristeţe, deplângem moartea şeicului Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, emir al statului Kuweit”, se arată într-un comunicat difuzat de postul public de televiziune.

Autoritățile nu au precizat cauza morții.

Sănătatea liderilor rămâne o chestiune sensibilă pentru această națiune din Orientul Mijlociu, care se învecinează cu Irakul și Arabia Saudită și care a cunoscut lupte interne pentru putere.

Șeicul Nawaf a depus jurământul în septembrie 2020, după decesul fratelui său vitreg, șeicul Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, în Statele Unite, la vârsta de 91 de ani.

Se crede că adjunctul conducătorului Kuweitului și fratele său vitreg, șeicul Meshal Al Ahmad Al Jaber, în prezent în vârstă de 83 de ani, ar urma să preia funcția de conducător, deși nu a fost făcut încă niciun anunț oficial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Cu 40-50 de ani in urma occidentul radea si facea misto de conducatorii septuagenari ai urss-ului. Pai ciolovecii erau tinere sperante pe langa astia. Acum de ce nu rad? De la cioloveci nu venea niciun ban, de-aia.

 2. Cand esti peste 60 ani e bine fara stres. Altfel diabet atac cerebral sau de cord.

 3. Este o CRIMA sa mori, chiar SI la 86 de Asni, calare pe ATATA Avere !
  Daca ma intreba pe mine, cand avea si 70de Ani CUM sa faca, acum era inca VERDE si INCA inconjurat EFICACE de Femee !

  Vaz pe AICI diverse Pareri despre o Limita de Varsta de 60 de Ani .
  Imi pare rau ca NU permite Formatul Postarilor sa pui o Poza a MEA de la 61 de Ani … 😊
  Ani de Zile a fost pe Google, la Numele meu.
  Acum au sters-o, Invidiosii … 😊
  Da’ SIGUR este IN Dosaruu’ MEU, impreuna cu MUUUUULTE Gunoaie, trimise Acolo de Multe Gunoaie UMANOIDE … 😊

  Cat despre Ideea ca la Batranete O lasi mai „MOALE” … 😊

  Hrana, NU MANCAREA este o Baza.
  A doua Baza este Sportul_SPORT, in Sens propriu, GREU, Zilnic.
  A TREIA Baza este „Sportuu’ in Dormitor, TOT ZILNIC, da’ Numai si Numai :

  – DES pe ZI
  – Indeluuung, de FieCARE Data …:)
  DACA ai SI Norocuu’ sa ai si o Muiere Potrivita, Ala Esti …
  TRAIESTI intens, in Schimb MULT in Sanatate Perfecta si Aspect Placut, pana la Varste MARI.

  Decat sa alergi ca Naroduu’ din Poarta de Jad in Poarta de Jad, mai BINE folosesti Timpuu’ LUCRAND des, indeluuuung, zilnic, de Cateva Ori.

  TIMPuu’ este asa de scurt, ca este Pacat sa ilrisipesti.
  Ori, A Treia Baza are Nevoie de TIMP Zilnic.

  Concluzie
  Am Io un PWL, Program de Wellbeing …
  ACUM cam stiu CUI sa ma adresez pentru Experimentarea COMPLETA a lui.
  Cestie SI de BANI Destui.
  Iata DE CE citesc Io Presa si postez AICI :
  Aflu Cestii … 😊
  GRATIS !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.