Emma Răducanu – În ce situație a ajuns!

Britanica de origine română Emma Răducanu nu a beneficiat de o invitaţie până acum pentru turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului 2024. În schimb, fosta jucătoare daneză de tenis Caroline Wozniacki, campioană la Melbourne după o finală cu Simona Halep, a primit wild card.

Răducanu ocupă locul 103 în lume într-un clasament protejat, din cauza absenţei sale îndelungate după mai multe operaţii, la ambele încheieturi ale mâinilor şi la o gleznă, dar nu poziţia sa nu este destul de bună pentru a intra direct pe tabloul principal de simplu al turneului care va avea loc luna viitoare.

Jucătoarea de 21 ani are ca atuuri pentru un wild card statutul său de fostă campioană de Grand Slam şi faptul că este una dintre cele mai cunoscute jucătoare din circuitul profesionist, însă de obicei majoritatea invitaţiilor sunt acordate jucătorilor gazdă.

Dacă Răducanu nu va primi un wild card şi nu vor fi suficiente retrageri dintre jucătoarele mai bine clasate, va fi nevoită să înceapă parcursul la Melbourne din calificări, cale pe care a luat-o şi în 2021 la US Open şi a încheiat-o cu un succes incredibil, cucerind titlul la Flushing Meadows.

Veştile bune, scrie DPA, sunt legate de ritmul recuperării sale, de faptul că a accentuat antrenamentele în ultimele săptămâni şi pare a fi pe drumul revenirii odată cu debutul noului sezon competiţional.

Răducanu nu a mai jucat de la turneul WTA de la Stuttgart, în aprilie, iar poziţia sa în clasamentul la zi este pe 296, adică cu 54 de locuri mai jos decât se află fostul lider mondial Wozniacki, care a revenit în circuit în vară, după o pauză de trei ani şi jumătate, timp în care a născut doi copii.

Wozniacki a impresionat, atingând optimile de finală la US Open. ”Melbourne este unul dintre oraşele mele favorite şi abia aştept să îl împart cu familia şi cu copii mei”, a declarat daneza, care a subliniat că titlul cucerit la Australian Open reprezintă punctul culminant al carierei sale.

Wozniacki a cucerit trofeul la Melbourne Park în 2018, iar doi ani mai târziu s-a retras din activitate pe aceeaşi arenă.

Primele wild card-uri pentru turneul de la antipozi, care va debuta pe 14 ianuarie, au fost acordate australiencelor Kimberly Birrell, Olivia Gadecki şi Taylah Preston.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

 1. Emma Răducanu
  -cea din dreapta!
  (din mana dreapta a zeitatzii Venus)

 2. Ce-a ajuns și tenisul!…dacă era lesbi,sau colorată avea wild card…

 3. V-am mai spus, dupe cîștigarea surprinzătoare a acelui turneu FĂRĂ RIVALE ÎN TEREN, că honcongheza bronzată NU VA MAI CÎȘTIGA NIMIC! …NICIODATĂ!
  V-ați inflamat, atunci, la Bukale, căcît îi asta dă rrromînkă în Londonistanu’ ei (șî căcît dă multe sarmale „strămoșești” – TURCEȘTI, ca să lămurim un fapt! – a mîncat ea a’ci, în vilayetu’ Valahiya, ca să ia oral ADN dîmbovițelesk)… NU-I DELOC, bre, balkanicilor!
  „…ocupă locul 103 în lume într-un clasament protejat, din cauza absenţei sale îndelungate după mai multe operaţii”?
  DE CE? Au fost și altele accidentate, mai albe, și nu li s-a acordat favoarea asta! …aaaaaaa, e cu chelea mai măsliniye, așea că $$oroș a-pus-o-vorbă-bună……[RumBurak Rishi]

 4. Ca de obicei, discriminată că-i româncă…. Sau te pomeni ca nu-i vaxx…

 5. Rumburak – apreciez umorul dtale sec , dar da-mi voie sa te critic. Suferi din pacate simptomul intelighentiei post-comuniste care-si toarna cenusa in cap, ca sa arate suferinta ce se abate asupra-le cand vad o grebla in iarba. Daca nervul torticolis al scriitorului iti permite, gandeste-te cum se face ca Maretul Imperiu Roman de Rasarit ,zis si Byzantium, sau Romania ( sic !!!) a dainuit o mie de ani dupa caderea Romeei, dar NU ne-a lasat nimic, iar Ioropa ne atribuie doar turcisme, bulgarisme si sarbisme, origini albaneze, ba chiar tziganesti de catre colegii lui Soros. Din rafinata bucatarie imperiala de la Constantinopol ne-au ramas doar antreurile colosale,sarailiile , nugaua, halvaua , rahatul lokum, baclavalele si nu in cele din urma sarmalele si carnatii cu carne de oaie si vita , zisii mici ! Venira turcii cu ele din Karakorum , sau din Manciuria Koreana ??? Exista un curent printre parvenitii rromales care prin criteriul similitudinii explica repetabila emancipare de export a Rumanilor, doar ca lasa vederii juponul nespalat si izmenele rupte in kr. Daca vrei citeste pe Nicolae Iorga ‘ Byzant dupa Byzant!’, de unde vei vedea de ce moara iredentei austro-maghiare si cea pravoslavnica ruso-ukrana macina mereu ideea originii sud-dunarene a Romanilor, ca ceva inferior. Insa Romeii din Romania Byzantina au dat Lumii pe Ionita Caloianul, al doile tarta vlaho-bulgar, i-au crestinat si despaduchiat pe turcii bulgari, au crestinat pe primii regi onoguri maghiari si pe cei sarbi, au dus alfabetul lui Kiril si Metodiu in Praga de azi, au fundamentat Rusia Kieveana si a Treia Roma la Moscova. Iar noua ne-au data organizarea administrativa pe judete a Tarilor Romane , au introdus ierarhia bisericeasca bizantina, iar la curtile domnesti administratia de la Constantinopol, e drept adaptata pentru slavi. Un an nou mai bun! Auguri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.