Epopeea podului de la Brăila: „E un soi de semi-şantaj”

Recepţia podului peste Dunăre de la Brăila se va face după remedierea neconformităţilor sale de către cei care au realizat lucrarea, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Colegii mei de la CNAIR în urmă cu cred că o săptămână au terminat evaluarea lucrărilor de la pod. Există neconformităţi pe care cei care au realizat această lucrare trebuie să le îndrepte (…), după care vom trece la recepţia acestei lucrări. Până când aceste neconformităţi nu sunt înlăturate (…), nu vom face recepţia. (…) Am transmis acest lucru nu doar conducerii locale a acestei multinaţionale, ci şi conducerii lor centrale, de la Roma”, a spus Sorin Grindeanu, întrebat de jurnalişti despre recepţia podului peste Dunăre de la Brăila, luni, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Grindeanu a atras atenţia că acesta este „parcursul normal” şi că nu intenţionează să intre „într-un soi de semi-şantaj”, precizând că lucrarea a fost finalizată pe partea de pe Jijila, de pe malul tulcean al Dunării.

„În acest moment e un soi de semi-şantaj din acesta în care, domnule, nu vă dăm în circulaţie (…) până nu ne recepţionaţi şi podul. (…) Colegii mei nu pot să recepţioneze o lucrare atâta timp cât există bucăţi neconforme. (…) Înţeleg că au început să îndepărteze aceste neconformităţi”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. sa urmareasca lucrarile si cine sa le receptioneze, absolventii de la Spiru Haret, Balti, Baile Herculane, Alexandria, etc?
  Ati alungat 6 milioane de meseriasi romani, acum sa lucrati cu lipitorii de afise!

 2. Nici nu trebuia dat drumul la circulatie pana nu era facuta receptia. Iar receptia trebuia facuta doar daca toate verificarile ieseau ok. Trebuiau aplicate penalitati de intarziere plus ca trebuia pus constructorul sa remedieze toate problemele (inclusiv crapaturile din betoane, asfaltul care nu este drept si care crapa etc). Ca la noi la nimeni, de aia se intampla ce se intampla.

 3. O „realiZare” marca Tudose, eduKKatul PERNICIOS.
  ALături de DRAGOSTEA PENTRU ALBITURILE AUTOHTONE, îl califică pentru Bruxelles, măR🤮g
  •••RumburKK- 2 × CALIFicatu’ la CEPECAca -RumburK•••

 4. Lasa podul sa se aseze!!! Este prea sus!!! Si asa duce catre Nicaieri!!! Ca autostrazile incepute!!! Comisioane, CoMiSiOaNe,MiLiOaNe,cOmIsIoAnE,meleoane…meleoane…comisioane…

 5. Va veni vremea cand pilonul de pe malul stang al Dunarii se va frange datorita greselilor de executie si conditiilor atmosferice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.