Era nevoie de o tragedie? Polițiștii se laudă cu ofensiva antidrog

Peste 150 de persoane au fost reţinute în ultimele două săptămâni, în urma a 85 de acţiuni desfăşurate pentru destructurarea unor grupuri infracţionale specializate, printre altele, în trafic de persoane şi de droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române transmis sâmbătă, în perioada 15 – 28 septembrie, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 85 de acţiuni operative (dintre care 39 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

În cadrul acestora, arată sursa citată, au fost efectuate 485 de percheziţii domiciliare, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 310 persoane.

Au fost emise 155 de ordonanţe de reţinere, 59 de mandate de arestare preventivă şi un mandat de arest la domiciliu. De asemenea, faţă de 61 de persoane, a fost luată măsura controlului judiciar”, informează IGPR, care adaugă că, în urma activităţilor, au fost indisponibilizate opt arme de foc şi muniţia aferentă (81 de bucăţi), trei autovehicule, 320 de grame de bijuterii din aur, 18,070 kilograme de canabis, 748 de doze de canabis, 72 de doze de cocaină, 74 de doze de alte droguri, 21 de plante şi peste 2,3 kilograme de alte fragmente vegetale.

De asemenea, poliţiştii precizează că au fost descoperite şi ridicate 1,2 kilograme rezină de canabis, 70 de grame de cocaină, peste 7,6 kilograme de alte tipuri de droguri, 4.299 de diverse comprimate, 83 de grindere, 56 de cântare de precizie, 289 de telefoane mobile, 32 de cartele SIM, 19 sisteme PC/laptopuri, 29 de medii de stocare, 275.618 lei, 38.000 de euro, 15.630 de dolari şi un card bancar.

Ofensiva împotriva traficului de droguri a fost demarată în urma accidentului de la 2 Mai, când un șofer drogat a ucis doi tineri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

 1. Astia se lauda cu sute de doze de captura. Au prin si ei pestisori, mici dealeri de droguri, sutele de tone trec chipurile neobservate prin portul Constanta sau PTF-uri si autoritatile se fac ca nu se face traficul angro. Desi stiu si copii raspandirea si amploarea traficului care evident nu depinde de piata romaneasca ci ia calea vestului, semnificativ mai banoasa si bogata ca pietele estice. Milioane de doze de cocaina, pastile si orice. Traficul de droguri merge de la sine la fel si cotizatiile la partid si securitate.

 2. Ka-ca ma-ka wax albina ! Vrajeli de adormit copii … mai scormoniti , mai scormoniti si lasati bisnitareala cu droguri , ati facut destul pentru voi pina acum , asa ca la treaba serioasa nu la mizilic scapat din buzunare pe jos !

 3. Pai i-au prins pe aia de-s numiti „plevusca”. Si nu prin Constanta intra cea mai mare cantitate de droguri. Intra pe la punctele de frontiera terestra din Ukruina , sub denumirea de „grine”.Reiterez ce am spus acum citeva zile: Trec „grine”cu miros de amfetamine de-ti intoarce olfactivul!Spusele unui politist de frontiera .Nu au voie sa le opreasca , deoarece stranguleaza traficul cu „grine”!Parca si in Cotidianul s-a scris asta , nu ?

 4. Vrajeala de manipulare ca au facut ceva pe droguri si drogati! Stati linistiti, au fost actiuni normale carora le-au dat atentie amanuntita si nu actiuni speciale.

 5. pina acuma s-au umplut de bani de spaga golanii din politzie si SRI care ar trebuii sa se ocupe de stupefiante…
  excursii, cursuri de training in strainatate…bani, masini, gagici…
  rezultate zero…le e frica sa nu-i gaureasca bandele…sau mai bine zis…STRUCTURA CRIMINALA SINT CHIAR EI…
  nu am prea auzit de vreun politzist impuscat in cursul vreunei actiuni…
  vorba aia …Banii de droguri se spala si cu ei se participa la LICITATII, PRIVATIZARI…
  e plin de politzisi si sri-sti printre actinari in industria romaneasca…cum…uite asa

 6. Ar fi terbuit demult sa vada si unde se spala banii proveniti din vanzarea drogurilor, ia cautati de exemplu pe la marii dezvoltatori imobiliari!

 7. Iar acţiuni desfăşurate pentru destructurarea grupuri lorinfracţionale specializate din Bucuresti unde sint 80% din capii cartelurilor droguri lor : nu si nu .Toate capturile sint de ordinul gramelor, deci au fost „arestati/capturati” vinzatorii de droguri , probabil vinzatorii ocazionali sau/si necotizanti. Exemple de cum sa se procedeze sint (In El salvador au fost arestati 63000 de suspecti in perioada 2200-2023 , vezi linkul asta : https://www.aljazeera.com/gallery/2023/2/27/photos-inside-el-salvadors-new-mega-prison-for-gangster).
  Solutii sint cu conditia sa se vrea.

 8. Mda, se laudă.. Au mișcat dosurile lor inflamate de pe scaune in mașini și hopppa , uite captura, și uite ce băieți harnici suntem.. Clar ăștia iau drept proști nația romînă și evident fac exact ceea ce vor și au chef..Sunt mafia cea mai periculoasă din romania..De ar fi demiși cu toții, infracționalitatea ar scădea cu peste 50 %.. Cu siguranță/.

 9. Drogurile sint introduse in RO de militari amerlloci si de refugiatii urkainenni,ne distrug copiii naivi si tinerii care ajung la crematoriu nevinovati ,este o selectia naturala si moda occidentala

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.