Erdogan, imun la presiunile administraţiei americane

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă apelurile administraţiei americane care presează Ankara să rupă legăturile cu mişcarea palestiniană Hamas, transmite AFP.

În cursul unei vizite în Turcia în această săptămână, Brian Nelson, subsecretar pentru terorism şi infracţiuni financiare în cadrul Trezoreriei Statelor Unite, exprimase ‘profunda’ îngrijorare a Washingtonului faţă de legăturile întreţinute de Ankara cu Hamas.

Statele Unite, a precizat Nelson, nu au detectat fluxuri financiare în direcţia Hamas via Turcia de la debutul războiului actual.

El a afirmat însă că Ankara a ajutat Hamas să acceadă la finanţări în trecut, şi a chemat Turcia să ia măsuri împotriva unor potenţiale transferuri viitoare de fonduri.

Sâmbătă, preşedintele Erdogan a amintit că Washingtonul ştie că Turcia, spre deosebire de SUA, nu consideră Hamas drept organizaţie teroristă.

‘În primul rând, Hamas este o realitate în Palestina, este un partid politic acolo, care s-a prezentat la alegeri în calitate de partid politic şi le-a câştigat’, a declarat Erdogan, potrivit unui text publicat de administraţia prezidenţială.

‘Noi elaborăm şi concepem politica noastră externă la Ankara exclusiv în funcţie de interesele Turciei şi de aşteptările poporului nostru’, a adăugat el.

‘Sunt sigur că interlocutorii noştri recunosc eforturile constante şi echilibrate ale politicii externe a Turciei în astfel de crize umanitare şi conflicte’, a mai spus Erdogan.

Potrivit canalului NTV, preluat de Reuters, Erdogan a mai spus sâmbătă că şansele de pace în Gaza după pauza umanitară s-au pierdut deocamdată din cauza poziţiei intolerante a Israelului.

Vorbind cu reporterii la întoarcerea din Emiratele Arabe Unite, preşedintele turc a spus că nu îşi pierde speranţa într-o pace durabilă, şi a adăugat că Hamas nu poate fi exclus dintr-o potenţială soluţie la conflict.

‘Trebuie să ne concentrăm pe soluţia cu două state. Excluderea Hamas sau distrugerea Hamas nu constituie un scenariu optimist’, a spus Erdogan în interviu, menţionând că el nu defineşte Hamas ca organizaţie teroristă.

Erdogan a mai spus că un grup de contact format de Organizaţia Cooperării Islamice şi Liga Arabă se va deplasa în SUA pentru a discuta o posibil rezolvare a conflictului din Gaza, după ce anterior s-a întâlnit cu autorităţi la Londra, Paris, Barcelona şi Naţiunile Unite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

29 de Comentarii

 1. Daca palestinienii cu Hamas in frunte sunt teroristi,atunci aia care le-au furat tara si se considera poporul lui Dumnezeu cum or fi?

 2. asa ni se pare noua,Marele Joc nu o sa-l cunoastem niciodata,Romania e insignifianta pe harta lumii

 3. @ Prostia….Care e marele joc pe care nu il pricepi? Israel s – a autoproclamat Popor Ales in Vechiul Testament. Si prostimea crestina mondiala il crede popor ales…Chestia cu Popor Ales a facut pe Evrei dominanti in zona crestina a Lumii….Chestia cu Popor Ales va rezista cat timp rezista Crestinismul. Dupa aia, evreii devin oameni obisnuiti.

 4. ‘Noi elaborăm şi concepem politica noastră externă la Ankara exclusiv în funcţie de interesele Turciei şi de aşteptările poporului nostru’, a adăugat el.ACEASTĂ FRAZĂ AR TREBUI SCRISĂ PESTE TOT PE UNDE MERG „ALEȘII ROMÂNILOR”,trimise zeci de mii de E-mailuri domnilor ce „se dau” conducătorii României ,și aceștia puși să citească în fiecare zi de 10 ori pe TVR1!!

 5. Ce-ați zice dacă cineva ar compara Hamas-ul cu Mișcarea Legionară ? 😎

 6. Foarte multi oameni importanti din NATO se gandesc ca presedintele Turciei Erdogan , totusi , a trait prea mult . Asadar ….

 7. @axon; in primul rand, nu pricepi nimic de multa vreme iti citesc postarile de retardat in al doilea rand rusofilule de ce SUA ajuta masiv Ucraina dar coopereaza inainte cu Rusia pe a statia orbitala ‘internationala’? de ce Turcia pe care Rusia a injumatatit-o istoric,face afaceri cu Rusia?nimic nu s-a prins de tine
  Iar despre Israel e clar ca nu cunosti Biblia,esti neted,’prostimea crestina’e de 2 miliarde dev oameni,inclusiv rusii tai iar VT este baza crestinismului

 8. @ Radu Humor…Daca cineva ar spune ca Hamas seamana cu Miscarea Legionara ar fi un CRETIN…un habarnist….Holocaustul e o realitate indiscutabila, antisemitismul la fel, dar e o prostie nascuta din analfabetism ca si rusofobia…..Evreii sunt smecheri dar si neevreii sunt buni de pacalit….Biblia NU e scrisa de Dumnezeu. E scrisa de Evrei…Daca in Biblie evreii au scris ca sunt Popor Ales daca esti prost ii crezi.

 9. @Prostia….E o dovada de prostie crancena chiar numele pe care ti l – ai ales…1.Crestinismul e campion la uciderea oamenilor. Vechiul Testament, Noul Testament sunt creatii evreesti. NU sunt scrise de Dumnezeu. Am citit si rascitit Biblia si istoria Crestinismului….2. Statia Spatiala comuna e spiritul epocii Gorbaciov, NU inseamna ca Rusia si SUA se iubesc. SUA vrea moartea Rusiei cu ajutorul Ucrainei pe care o ajuta. SUA vrea resursele Rusiei, ca nu le are, ca dovada merge pe tehnologia de sist extrem de scumpe. SUA au eliminat Rusia din Europa, ca sa ocupe piata energetica….China Comunista e principalul inamic al SUA, pentruca SUA isi face harakiri daca o intrece o tara Comunista. SUA ar distruge China ..dar SUA stie ca Rusia ajuta China, stie ca Rusia este abila in razboi…3. Turcia si Rusia s -au batut in 10 mari razboaie, dar se respecta ca oameni si tari capabile, de valoare. Erdogan stie ca Lenin l – ajutat decisiv pe Ataturk la 1919…Turcia vrea sa creasca cu ajutorul Rusiei ..Iar Putin are nevoie de Turcia ca pub de gaz rusesc…Erdogan NU scapa cu viata in lovitura de Stat din 2016 organizata de Americani fara ajutorul lui Putin. Azi, Rusia, Iran, Turcia nu se iubesc, dar au SUA ca inamic comun….SUA e Dictatorul Planetar.

 10. Și Erdogan și Putin reprezintă pur și simplu istorie. Două foste imperii care au ,,luat- o “ peste bot” de la Occident in diferite conflicte.Cu capacitățile sale de sec.XXI , militare, politice , economice și culturale , Occidentul va conduce Omenirea , odată cu venirea la Casă Albă a unui titan , Joe Biden care îi cunoaște pe toți liderii politici și care se bazează pe 8 ani de experiență ca vicepreședinte a colosului USA. Iar dacă mai adăugăm IA nu face decât să confirme afirmația. Ne- ar interesa acțiunea USA privind Vama Română , din Constanța dacă este serioasă sau ceva pasager. Românii știu totul despre țara lor. Așteptăm și alte măsuri , dar nu putem avea încredere când la tratativele cu SUA merge ,,mutul” Ciolan care face de râs patria noastră. Suntem siguri ca americanii cunoșteau situația României în impul lui Cuza , o ,,plesneala “ de om care a implementat organismele europene în țară dar ca și acum erau instituții ineficiente. Numai după venirea la 10 mai 1866 a a prințului german, Carol I România a pornit într-adevăr spre europenizare reală. După 6 luni nu mai există datorie externă și începuse construcția de mari magistrale feroviare, se construiau cazărmi și din Germania venea armament. Acestea toate din cauza imperiului Rus și Otoman , când conta numărul de soldați .Va dați sema la tratative , roomul Ciolan trebuie să piardă timp și să pună înțelesurile la punct primite în cască și apoi să ia decizia . Exact Dej sau Ce-au care era și bâlbâit. Iar în cap ,,nimic”. Cum să se europenizeze țara noastră.

 11. Erdogan e de admirat nu da socoteală SUA,e pe piciorele lui nu ca ai noștri conducători in genunchii să ne păzească SUA și nato de ruși.

 12. Erdogan se vrea calif al lumii islamice…nu-si da seama ca in islam Tarile arabe din Golf dau ora exacta cu ajutorul USA. Negocierile se duc in Qatar pe el nu-l baga nimeni in seama. Isi bate joc de mostenirea reformelor lui Ataturk unul din cei mai mari oameni din istorie.

 13. A rezolvat Erdogan PKK-ul si inca nu a comunicat? Atata vreme cat USA „nu au detectat fluxuri financiare în direcţia Hamas via Turcia de la debutul războiului actual”, care-i baiul? Un alt INTOXX? Puiutzi: batranii sunt insomniaci! Consecinta: CITESC.TOTI. Mult sau putzin, voi stabiliti. Noi, asteptam cresterea nivelului intelectual. Tineretea isi cere derepturile. Intelegem. Un strop de decenta intelectuala se impune. Ps. Daca nu aveti pensionari „expirati” acasa, nu ezitati sa aflati . Vor putea sa va salveze zile multe, de VIATA. Prin „doua vorbe”.

 14. Hapciu, Hepciu, Hetciu, cum vrei tu ,io-te ce graunte de mac ai in cap ! USR-istule, sau gramaticule jermanofil iespert la Centrala de Iesterne , cu Rasela Odobleasca si Goldstein, maRog, dupa caz. Vezi mai jos opinia Economist, care reflectă poate cel mai bine modul de a gândi al aparatului de securitate și militar de la Washington, de la Cartierul General NATO și de la Londra.Poate te ajuta un prieten sa procepi.Economist este una dintre cele mai mari tribune de susținere a Ucrainei cu bani și arme, cu mult înainte de invazia rusă din februarie 2022, și cu atât mai mult după. Economist scrie că ”Putin câștigă’’ şi că între Zelenski și comandantii armatei s-a produs o ruptura.Este de remarcat că Economist a contribuit la agravarea rupturii, publicând un interviu cu g-ralul Zalujniî care critică regimul de la Kiev și tactica militară a Ucrainei. Economist mai arată că ”un lider” american, evident, ar fi spus ”în privat” că revenirea lui Donald Trup nu va duce la strângerea rândurilor in susținerea Ucrainei, dimpotrivă, la fragmentarea sprijinului EU. In acest scop este recomandata impiedicarea lui Trump prin orice metode si impaierea gemialului Robinet si punerea lui la rece ,in geamul oval, pana prin anul 2050, ca sa aveti cui va inchina voi, defeotii.
  The Economist rămâne consecvent despre poziția EU fata de Rusia, indiferent de soarta războiului :înarmare, cheltuieli mai mari pentru armată, primirea Ucrainei în UE, indiferent de situația democrației în această țară, și pregătirea pentru un nou război cu Rusia.Iar war mongerii din Romania vor urma cu harnicie aceste directive ale şoimilor războiului , spre marea multumire si satisfactie a unor imbecili ca Hapciu.

 15. De ! Joaca cu FOCuu’ …
  Cu FOCURILE … 😊

  NU il vad BINE pe Erdogan cu Prieteni ca :
  – Rusii care NU vor digera NiciCAND Povestea Prosteasca cu AVIONuu’ dat Jos numai si numai de Al Dreacuu’.
  Astia au o Rabdare de Crocodil …

  – Israelienii

  – Alte State deranjate de SPECTRUL Unirii Turcimii din Balcani pana’n’ Uiguria Chineza.

  – Nici CHINA NU va fi fericita foarte mult cu Noua OTTOMANIE pana la Uiguri

  – ACUM si SUA …

  O sa aiba SIGUR Funeralii FASTUOASE.

 16. cum draq au trait evreii si palestinienii impreuna sute de ani sub turci si odata cu venirea khazarilor din rusia, ukraina, romanica etc…s-au luat la omor
  nici evreii intre ei nu se inteleg…religia/secta nu e deajuns sa iti faci o tzara si o natziune
  sefarzii nu se inteleg cu ashkhenazii
  ashenazii nu se inteleg su sabrii
  si asa mai departe…
  ce ma deranjeaza e ca tzin lumea captiva cu problemele lor si nu au dat dovada ca sin in stare ca sint in stare sa si le rezolve…
  de cind ma stiu…aflu de problemele astora si m-am saturat de ei ca de mere acre

 17. Erdogan e hoit demult. Ca si Orban al Ungariei. Dar e lasat si unul si altul sa creada ca sunt cineva pana statele civilizate se mai intaresc si vor fi toate in consens. Sa vedeti cum matura cu turcul si ungurul pe jos.

 18. gigi, greseala mon ami ! diferendele au inceput imediat dupa WW2 , odata cu roirea evreilor din lumea larga spre vatra lor strabuna, care insa dupa aproape 2000 de ani de la parasire avea alta compozitie etnica. evreii locuitori in Palestina la acea data , traiau in buna pace cu filistenii, crestini ori muhamedani, dat fiind si inrudirea lor de sange si religia derivata din aceeasi sursa. balamucul incepe din 1948 incoace , cand poporul ales a ales sa-i extermine pe filisteni, ca sa-si ia indarapt mosia pe care au parasit-o pe vremea imparatului Titus al Romei. crestinismul este atat de idiot incat se lassa pe vine si trece cu vederea orice si toate incalcarile dreptului inernational,comise de sionisti, doar ca sa nu-i supere pe askenazii plecati si sa nu care cumva sa le treaca prin cap sa se intoarca in tarile pe care le-au binecuvantat cu prezenta lor ulterioara marelui exod roman …

 19. 1.china a furat de la ue,sua secrete,inventii pe care nu le a si platit,de 6000miliarde usd confirm net 2.taiwan e fratele chinei,nu sluga comunistilor chinezi,ambele sint ceea ce a rezultat din imperiul chinez.ceea ce pot face chinejii pot face si taiwanezii pe teritoriul chinez:3gorges poa sa,cada,etc 3.turcia e o tara deosebita,pigmeii europeni nu au primit o inca in ue? 4.vestul a incercat sa faca o lovitura in turcia folosind armata pregatita in vest,turcii le au stricat jocul la vestici dar eliminind o parte din cadrele de calitate si au slabit armata 5.ca de obicei,cind crestinii ortodocsi din ukr si fed rusa isi dau omorul reciproc,unii dracusori spun ca e foarte bine.oare cine vrea disparitia ucrainei?armele date lor trebuie platite,trebuie refacut ce s a darimat,asta vor ucrainenii?nu i mai bine sa va uniti cu rusii si sa lasati dracu nato si ueul?rusii nu stiu ca vestul vrea ca sa i distruga,sa le fure resursele 6.sansa ro,haurul?glumiti?haimanale de pe stadion sa conduca ro?hahaha.totul ar ajunge ca pe stadion,cu confruntari,faulturi la firme,eliminari de multinationale pentru ca hotii astia le ar lua banii sa i dea la saraci.solutia in ro nu e ceea ce face ca ca securitatea lrin partidute sau partide infiltrate,conduse ci oameni normali,fara legaturi cu securitatea 7.salariile marite nu pot fi platite din taxarea proprietatii,nu e normal asa 8.trebuie create conditii sa se dezvolte industria 9.securitatea va fi dusmanul omului sub antihrist,inca de acum.ea trebuie slabita,redusa la 10%din personal,au facut destule rele sub comunisti.ei pot fi si mai rai decit atunci,acum au pregatire,experienta criminala 10.reteaua r,e pe net,ei au fost teroristii de dupa 22dec 89 18h,au fost prinsi de oameni adevarati(da,erau si oameni pe vremea aceea,poate mai sint citiva si azi),dusi la armata care…i a eliberat!daca faceau parte din informatii militare,securisti,militieni,garzi adica idioti care au tras in oameni,cum statul sa nu le dea drumul?

 20. Ăla cu Prostia….de la ce etaj de sub Terra Vorbești, omule? Hetciu=specialist în terciu, halal să-ți fie și succesuri la prostie, ia-te de dește cu primul!

 21. axon, Negi o poveste pe care o crede toata lumea, si crezi o poveste pe care o crede toata lumea. Vorbesc despre evrei, tin sa precizez pentru ca oamenii sunt idioti, nu mai pricep ideile nici contextual, nici pe fond. in fine.. faza e ca puti a panslavism de la o posta. parca esti agentul personal de publicitate a lui Putin

 22. @ intox…Ce panslavism? Nu cunosc limba rusa…Ce neg, Crestinismul? Nici vorba. Zic doar ca Biblia NU a fost scrisa de Dumnezeu. A fost scrisa integral de Evrei, bravo lor, sunt destepti….NU vreau ca Romania sa ramana Colonie. De aceea tin cu Putin.

 23. Ce imun la presiune … cand dai doar din gura, nu te preseaza cineva, decat mersul la wc. Americanii il cunosc si i-au pus in fata imediat, pana sa se trezeasca din somn, 2 portavioane, cele mai mari. Musulmanii nu mai exista, inghit doar bombardamentele lui Bibi.

 24. @ axon anticrestinul: numai beat cu alcool din pufoaica nu ajungi la acest delir,cazul tau e mai grav,

 25. Erdogan trebuie doar sa astepte. Intretimp toti evvreii vor fugii singuri din Izrael. Deja au inceput.Se dyc in Basarabia sa-i trabsforme pe romani in palestinieni.

 26. Gandul asezat ” Pensionarii expirati” nostalgici? Nu au ce „doua vorbe” sa spuna. au spus ce au avut de spus. Cei cu adevarat intelepti au fost ucisi in inchisorile comuniste exact de „pensionarii expirati”.Generatia dejista si ceausista sa-si ceara scuze istoriei si noua.

 27. axon „.NU vreau ca Romania sa ramana Colonie. De aceea tin cu Putin.” . Baaa,o prostie mai mare ca asta rar citesti. Tu din ce buda te-ai ridicat ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.