Eroii români, pomeniţi joi

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, joi, la ora 12,00, în semn de veşnică pomenire, preţuire şi recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creştină şi ţară, arată un comunicat al Patriarhiei Române, transmis marţi.

La fiecare Sfântă Liturghie săvârşită în bisericile ortodoxe sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

„Prin credinţa, curajul şi jertfa lor, eroii români au contribuit la consolidarea conştiinţei şi demnităţii naţionale, afirmate concret prin dobândirea independenţei, realizarea unităţii statului şi apărarea constantă a libertăţii în istoria poporului nostru. Din acest motiv, Catedrala Naţională din Bucureşti este edificată în memoria tuturor eroilor români, primul ei hram fiind Înălţarea Domnului- Ziua Eroilor, iar al doilea hram Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României”, precizează Patriarhia.

Pomenirea eroilor români la sărbătoarea Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 şi consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Naţională Bisericească.

Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

8 Comentarii

 1. ACOLO-N VALE-UN CĂPITAN/ÎNALT CU BARBA RARĂ/ M-A PUS ALĂTURI DE-UN ”HERĂU”-UAN/ SĂ-MI DAU VIAȚA PENTRU ȚARĂ // DUMNEZEU SĂ VĂ IERTE ,ROMÂNI TRIMIȘI SĂ MURIȚI PE CÂMPURI STRĂINE PENTRU FEL DE FEL DE POLITICURURI!–E VORBA DE AZI!

 2. Ce are un stat laic cu escrocheriile bisericilor ? Sau polipticienii vor sa profite de prostia electoratului !

 3. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25487512-batalia-turtucaia-una-dintre-cele-mai-rusinoase-infrangeri-din-istoria-armatei-romane.htm
  Înlocuiți „cei 39.000 de soldați români” cu „105000 opincari rro’ viteji și voinici”, iar „general August von Mackensen […] conducerea forțelor bulgare, întărite de unități germane și turcești” cu „56000 de bulgari și un batalion de artilerie german expediționar”, că astea au fost în realitate efectivele, comunicate de nemernicul laș brătian într-un Consiliu de Coroană, prin 1927, dar escamotate de istoriografia mincinoasă kAkademikă miticească.
  Iar în „campania” din Transilvania, ce a urmat dupe o lună, condusă di măgarul uoltean Antonescu Ion, au murit 700 de opincari ÎMPUȘCAȚI ÎN SPATE, CĂ FUGEAU ACASĂ, dupe ce au intrat prin surprindere peste Carpați, pe teritoriul unui ALIAT MILITAR, FĂRĂ DECLARAȚIE DE RĂZBOI!
  …și PAC! …la resboyu’! :)))
  https://www.youtube.com/watch?v=HyFhE2lQF5c

 4. Eroii neamului nostru ar trebui omagiati în fiecare zi! Dar în rromania trădătorii beneficiază de asta!

 5. Acesti romani au murit de pomana ,la fel cum au murit in decembrie 1989 si ceilalti .Oamenii astia si-au dat viata pt. tara asta, ca niste sarlatani de politicieni, sa vinda aproape toate bogatiile tarii strainilor si sa-si bata joc de tara si de romani.

 6. Eroii sunt buni morti,se bea si se mananca din banii statului in cinstea lor!cand sunt in viata sunt considerati speciali si necontributivi,va bateti joc de ei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.