„Este de neconceput”: Austria pune cruce extinderii Schengen?

Cancelarului austriac, Karl Nehammer, a calificat extinderea Spațiului Schengen ca fiind în prezent „de neconceput” pentru țara sa.

El a declarat că această poziție nu are nimic de-a face cu România și Bulgaria ci este impusă de o chestiuni de securitate. Nehammer a făcut această declarații după o întâlnire cu premierul bulgar Nikolay Denkov, care se află într-o vizită de o zi la Viena.

„Schengen trebuie să fie reparat. Până când nu va fi fixat, nu îl putem extinde”, a spus Nehammer.

El a subliniat că și miniștrii de externe ai UE spun că sistemul Schengen nu funcționează și că din ce în ce mai multe țări introduc controale la frontiere, ceea ce înseamnă că sistemul Schengen nu se ridică la adevărata sa semnificație.

Potrivit luiNehammer, 75% dintre migranții interceptați în Austria nu sunt înregistrați, ceea ce reprezintă o problemă de securitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

26 de Comentarii

 1. Nu-i nimic arabii care or sa conduca Austria in viitor n-or sa se opuna intrarii Romaniei in Schengen! Le-aducem aminte ca Ceausescu a fost prieten cu Yaser Arafat si se rezolva. Ma intreb daca sa-i primim pe emigrantii austrieci la noi sau mai bine nu!

 2. E pe stilul, iți trag un pumn în gură, dar nu e personal, sunt supărat pe fazele lunii. De avia aștept explicațiile și fonfleurile lui Ciolacu și a pnl, că ale lui Klaus, le vom auzi in 203, atunci termină el fraza prin care își exprimă atenția și îngrijorarea.

 3. Unde sunt p.r.o.s.t.o.v.a.n.i.i ăia cu EPOLEȚI care ne asigurau ei că Iohannis a MUTAT DECISIV și că intrarea în Schengen e rezolvată, măRog ?🤮

 4. sistemul Schengen nu funcționează= pashapoarte biometrice,ciparea!

  -de fapt unii au beneficiat FARA DREPT,
  s-au bucurat de SELECTIA NEGATIVA, s-au crezut „cetateni europeni”
  iar de acum sa se astepte la ceea ce e mai rau!
  (pt. ca au devenit dependenti de „europa”,exact;
  mu-ha/ha,schema a fost deosebit de simpla:
  momire cu promisiuni desharte;
  din partea noastra nu au decat sa sufere diverse atrocitati,
  vitele apartin hahamului)

 5. Ce inseamna Schengen ? Ca-cea mai frecventa meserie la romani, cea de sofer-transportor, sa nu mai stea cu orele-zilele la granita cu Hungaria ? Pai, s-au mai adaugat zeci de cozi, la fiecare granita din UE. Pai, nu-i mai banos sa cereti salariu si pe timpul de stat la rand ?

 6. Sa fie impuse controale severe dar numai la granitele cu Austria, celelalte granite sa ramana libere. Astfel Austria va putea fi aparata prin izolare totala fara sa fie afectat bunul mers al economiilor celorlalte tari europene. Izolati Austria pentru a se simti in siguranta, nimeni sa nu intre sau sa iasa din Austia. Aceasta este unica solutie salvatoare pentru binele Austriei.

 7. Afara din tara cu tot ce este austriac, reziliate toate contractele cu firme austriece si Karl Nehammer sa fie declarat persona non grata pe teritoriul Romaniei.

 8. Austria este extensia germaniei ungaria este intermediara adica 3 tari vrajmase Romaniei. Iesirea din ue iesirea din nato si alianta cu Rusia pentru Romania.

 9. daca unii au cazut in melancolie blegoasa
  -pt. ca au inteles ca schengen nu e decat bashinutza din capu lor-
  le recomandam ceva frumos,ca nu le strica:

  https://www.youtube.com/watch?v=jXEs7tkPrnY

  ” Veniți, privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit,
  Cântați, nimic din ce e nobil, suav și dulce n-a murit.
  Dar dintre flori și dintre stele, nimica nu va fi clintit,
  Veniți, privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit!
  Na na na, na na na
  Pe dealuri clasice se-arată fecioare în cămăși de in,
  Ce-n mâini cu amforele goale își umplu ochii de senin,
  Făcu izvorul să-l îngâne, pădurea să se-nveselească,
  Orice durere să-nceteze, și poezia să vorbească.
  Și zise paserei să cânte, și la porunca uimitoare,
  Se înălță parfum de roze și cântec de privighetoare
  Na na na, na na na „

 10. Cred Ca e de neconceput Ca sa nu trimitem acasa Omv, Raiffeisen banck si distrugatorii padurilor Romaniei.Nu Ca avem Ceva cu austriecii ,tine strict de intetesele si siguranta energetica si economica a propriei tari.

 11. reactie normala tinand cont ca toata crema serviciilor romanesti traieste in Austria si lucreaza in Romania.Ce este asa greu de priceput?

 12. Sunt un anti-Vest convins, dar in acelasi timp, daca as fi eu sa decid, as refuza Romaniei accesul in Schengen.
  Cand vad asa multi de neam prost la magazine, gari, autobuze, etc- nu pot decat sa zic NU !
  Televiziunile din Ro s-au intrecut de decenii sa sustina cauza Marelui Licurici, Israelului, Ucrainei, dar nu au educat poporul.

 13. Servitorii stau la masa cu stapanii ??? Servitorii fiind Basescu, Ciolacu, Johanis, SRI, Justitia,…… si noi, sa nu uitam de noi !

 14. Sistemul shengen nu funcționează din cauza”diversității”obligatorii impuse de primii miniștriai țărilor lui.Dacă rahatul ăsta vrea să spună adevărul, să-l spună întreg și-n plenul parlamentului european.România nu gestionează Lampedusa și Iohannis o fi el cum o fi dar nu e nici soros și nici schwab.Nu-ți lovești colegul de masă pentru că te-a-njurat unul de pe stradă.Dacă nu-i convine, să-nchidă frontiera cu Italia și să scoată mokangela pentru migranți.Dar românii au miorițe-n guvern, cine să-i închidă robinetul cu bani?Cine să pună controale suplimentare la frontiere și să încetinească tranzitul spre și dinspre Austria? Pentru asta-ți trebuie c–ie, ori moacele noastre politice se-nmoaie la orice parandărăt.ASTA e adevărata cauză a bătăii de joc pe care ne-o administrează Austria!

 15. Si noi de ce nu punem cruce firmelor austriece care „sug singele poporului roman”, asa cum invatam cindva la scoala, ca fac capitalistii ?
  Cum sa le dai austriecilor, in atare comportament fata de Romania, dreptul de a extrage gazul nostru din Marea Neagra , cum sa nu incepi procedura legala de a nationaliza Petrom-ul, sigur cu o justa despagubire?
  Cum sa te lasi calcat in picioare de niste nazisti austrieci si de niste homalai olandezi, fara sa faci ceva concret, nu vorbe diplomatice care s-au demonstrat ca nu au efect ?
  Avem un proces intentat de un europarlamentar impotriva austriei. De ce nu achieseaza Guvernul Romaniei imediat la aceasta actiune in justitie ? Asteapta dl. Ciolacu o noua umilinta in decembrie, ca abia dupa aceea s-ar putea sa se gindeasca…
  Aici nu trebuie sa ne purtam nici diplomatic, nici cu manusi !
  Aici trebuie lovit pe masura !

 16. Opinia cu trimisul OMV-ului acasa este total gresita , le trimitem acasa numai managementul austriac, activele si personalul roman ramn aici ? Haideti sa facem diferenta despre asa zisele „investitii” strategice . Au venit niste sarantoci care s-au pretins buricul Europei , iar tradatorii nostri le-au facut tot felul de cadouri de la petrol la telecom… Sa traiasca intru multi ani Petrica Roman si ai lui , de atunci s-a introdus virusl cu „industria un morman de fiare vechi”. Sa luam numai industria nucleara , cretinii de post-decembristi au mostenit o industrie integrata (parctic se producea absolut tot pentru functionarea unui reactor nuclear – modelul intre timp l-au cumparat chinezii). Un alt exemplu , ce spuneti despre compania care a produs pe vremea veche diamante artificiale in valoare de 350 de milioane de carate (cam atat produceau si olandezii pe vremea aceea). iar povestea a continuat inca 33 de ani si unde am ajuns ? La gheneralu’ Ciuca si covrigaru’ Ciolacu …

 17. Nici u.e. nu poate funcționa tot pe aceasta motivație reală! Sa se desființeze toate aceste entități care distrug tari și națiuni! Asta cu entități straineza in strainezia nu e democrație, e altfel de comunism cu un control cu direcție spre distrugere a multor țări.

 18. Neam de slugi cu capul plecat si jefuiti secole ..au udat rusii pe noi decenii acum uda pe noi imperiul german si pudeii de serviciu prin rotatie ungariA austriA olandA.

 19. 100% corect!
  Omul va spune adevarul 100%! Ar trebui sa ii faceti statuie, nu sa il huliti!
  UE trebuie sa isi repare:
  – granitele: in Schengen drogurile ar navali in Romania
  – piata de desfacere: fara controale, am importa pe nevefificate toate kkturile de produse cu chimicale facute special pentru Europa de Est
  – Imigratia: in Schengen Romania ar fi si ea cucerita de Abdul, Ahmed, Mustafa si Mohammed.
  Este bine ca nu suntem in Schengen!

 20. Austria are dreptate și este dreptul Ei să reprezinte interesele Ei în UE.

 21. Nu doar Austria bre..Azi Schengen nu mai există. In Europa azi deja sunt controale la toate granițele interțări.. Cauza este clar imigrațiai islamistă și teama de migrație a teroriștilor..Cred că și romania trebuie să renunțe la invitarea cu vize gratuite in europa a asiaticilor. E deja full Austria de ei.

 22. Sa sufar rasismul e ceva foarte dureros si enervant. Cum Europenii sint convinsi ca se aplica numai impotriva negrilor, cred ca e bine si il sprijina. Dar, cind sint ei care il sufera, si , mai rau, de catre alti europeni, atunci injura si vomita de ciuda.

 23. -DOAMNA MELONI SHENGENUL SE AUTOSPARGE!—DECI O SĂ NE PICE ÎN BRAȚE ȘI NOUĂ UN CIOB! NUMA SĂ NU NE TĂIEM MAI RĂU!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.