„Este de noaptea minții”: Ce a descoperit Orban în măsurile fiscale

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că premierul Marcel Ciolacu a încercat să arate că este un mare reformist, păcălindu-i pe români că desfiinţează 200.000 de posturi bugetare, care de fapt sunt vacante şi, conform unor excepţii prevăzute de legea pe care şi-a angajat răspunderea, nici măcar acestea nu vor fi desfiinţate.

„O chestiune care mie mi se pare de-a dreptul ridicolă. Ciolacu a încercat să arate că este mare reformist, încercând să-i păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi. Sigur că cele 200.000 de posturi erau posturile vacante. Ei, ţineţi-vă bine, dacă citiţi legea pe care şi-a angajat răspunderea, veţi vedea că nici măcar posturile vacante nu le desfiinţează. Există un articol care conţine 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante, ţineţi-vă bine, de la litera a la litera n. Deci nici măcar posturile vacante nu se desfiinţează, pentru că prin legea asta de fapt se instituie 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, există şi o excepţie a excepţiilor.

„Iar culmea culmilor este excepţia excepţiilor. Ultima excepţie în care, pe lângă cele 14 excepţii, Guvernul poate prin memorandum guvernamental să nu desfiinţeze posturi fără niciun fel de motiv. În celelalte 14 excepţii sunt invocate nişte pseudoargumente, dar această excepţie a excepţiilor practic permite Guvernului să menţină toate funcţiile. Şi un articol mai încolo permite aceluiaşi Guvern, prin memorandum guvernamental, să înfiinţeze posturi noi, nu dă afară pe nimeni. Desfiinţează şefii de birou”, a declarat liderul partidului Forţa Dreptei.

El a afirmat că şefii de birou cărora li se desfiinţează posturile vor avea posibilitatea să fie avansaţi în funcţii.

„Dar şi dacă citeşti cu atenţie acel articol, de fapt şefilor de birou, după ce li se desfiinţează posturile, li se dă prioritate la ocuparea altor posturi de conducere, mai înalte din punct de vedere ierarhic, adică şefi de serviciu, director adjunct, adică îi avansează, deci le desfiinţează posturile prin avansare. Adică este ceva de noaptea minţii, astea sunt nişte şmecherii”, a mai spus Ludovic Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

32 de Comentarii

 1. vorbele goale nu tin loc de adevar . prezentati explicit faptele altfel va faceti de risul lumii .

 2. un escroc de brasov la bucuresti…
  vine de nicaieri si merge nicaieri…
  ah…nu …pardon…
  merge in continuare la furat cu vechea gasca PNL, PSD si fosti din PDL…
  acu la guvernare socialist democratic liberala din romanica…
  adica guvernalrea ‘LA FURAT’ in numele niciunei ideologii
  ‘LA FURAT IMPREUNA’ ar trebuii sa le fie sloganul electoral
  submediocritazi umane

 3. Si indexarea pensiilor este tot o măgărie marca ciolacu. A început campania electorala ciolacu vrea la cotroceni si se da bine la ursula.ca băieții si el. Cu facultatea la servicii si practica la hasam .

 4. Ai fost premier și ai distrus țara împreună cu Vela, Tătaru și Iohannis!…pușcărie va mănâncă nenorociților…

 5. Bețivanul trubadur vorbește după ureche,precum cântă lăutarii fără studii !Dacă în structura organizatorică a instituției din care face parte fostul șef de birou exista posturi vacante pentru funcții ierarhic superioare atunci acesta poate ocupa prin concurs respectiva funcție.Dacă nu…munca de jos !!Iată textul de lege:” Personalul încadrat în funcția publică de șef birou va beneficia de toate drepturile legale odată cu eliberarea din funcția publică, inclusiv prin ocuparea, în condițiile legii, a unei funcții publice de conducere ierarhic superioare corespunzătoare vechimii, experienței, studiilor de specialitate sau a unei funcții publice de execuție VACANTE corespunzătoare vechimii, experienței, studiilor de specialitate de comun acord cu conducerea entității publice din care face parte.Dacă nu există o funcție de publică VACANTĂ corespunzătoare, postul ocupat de șeful de birou se transformă în funcție publică DE EXECUȚIE care corespunde studiilor de specialitate, experienței şi vechimii în specialitate funcționarului public de conducere, de regulă, la nivelul structurii de organizare din care acesta a făcut parte acesta”.GUNOIUL ĂSTA A FOST PREMIERUL ROMÂNIEI??!!!

 6. VASINGTON PRESS,A SCRIS,IERI,CA FORTA DREPTEI A LUI ORBAN -inscris la
  tribunalul din wisikicity,este de fapt,inregistrat cu numele FORTA DREPTEI DE ST
  ANGA A OHANISTE JIHADISTE.NU ESTE PRESEDINTE,ESTE MACULATOR DE
  CONSOANE.avem confirmare.PS.SI-A MODIFICAT NUMELE.IL CHEAMA LORBAN
  FEKETE KARICI DE KIKI.

 7. Ce noaptea prosperității celor activi și a generațiilor care vin va fi plata împrumuturilor criminale făcute de guvernul Ludovic Orban și ministrul de finanțe Vasilică Câțu nu ne povestiți domnule Orban? Mai aveți obraz să vorbi? Atât de puternică este și la 34 de ani de la răsturnarea regimului Ceaușescu originea sănătoasă în membrii Securității anilor 50?

 8. Toti nu spun ca posturile acelea sunt bugetate cu echivalentul a 15% din bugetul salariilor, iar sumele sunt redistribuita prin prime si beneficii intre sefi. Deci, reducerea posturilor scade cu 15% o mare cheltuiala si elimina o gramada de posturi de sefi. Durere mare la bugetari, salarii mici, dar dublate si triplate de sporuri si de prime.

 9. Poate descoperă Ludovic şi ce a făcut cu zecile de miliarde de coco împrumutate când era el prim ministru.
  Sau poate descoperă DNA, dacă are timp. Şi dacă i se dă voie. Dar probabil că nu i se dă.

 10. Voi ati mai auzit vre-un adevar din gura astuia? Atunci de ce il mai bagati in seama cand el cere insistent sa-l bagati altundeva?

 11. ODRASLA de sekuku dejisto-ceausist consimte sa spuna ADEVARUL doar la ORDIN si intotdeauna cand a ajuns in „opozitie”!!! Gigelul sekuku ceausist al forumului care sustinea sub CINCIZECI de pseudonime ca ADEVARUL nu depinde de BIOGRAFIA individului care-l
  spune public si de data asta o da la intors in mod partizan!!! Un ALATRINEZ clasic!!!FARISEISMUL lui Örbany e clar sub alt aspect
  care a fost observat de cineva mai sus, cat a fost la guvernare nici macar nu a incercat sa intreprinda ceva pe spetza!!! Daca se vrea REFORMA trebuie inceput cu STALPII SOCIETATII SECURISTE care sunt FUNCTIONARII INSTITUTIILOR DE FORTA! Separat e obligatoriu sa se restructureze AMINISTRATIILE LOCALE si NATIONALE prin reduceri masive de personal intrucat SUPRAINCARCAREA prezenta nu a asigurat FLEXIBILITATEA si EFICIENTA!!!

 12. @ Orban descoperitorul
  eu cred ca au investit pe bursa banii..in plandemie s-au facut 30-40% pe fonduri mutuale investite in technologie.
  i-a uitati-va la QQQ in 2020..doar asa ca chestie..
  Citu are profilul necesar..:) pentru asa speculatie

 13. Sică Mandolină fură curent !Cât de retardat să fii să bagi în seamă un astfel de individ cu mari probleme la mansardă ??!!

 14. Unguru’ a fost alaturi de verii lui Boc si Ciolosh un premier catastrofa. Ca si aia are insa tupeu de securist pentru a continua sa se bage in fata. Este drept, nu stim daca astfel de parveniti o fac din interes personal sau sunt impinsi cu suturi in dos de cei care i-au promovat.

 15. 200 000 de posturi in plus, fara impozitare,
  toate in ideea recrearii RSR in care toti lucreaza la Mafia Inc. substituita statului.
  Adica putred si de prost augur ca si porcul insusi.

 16. Ma uitam la figura supusa a lui Hellwig denotand noblete ca e silit sa accepte iesiri de-ale punk-istului Ciolacu sarind sa probeze arma cu luneta.
  Mai bine e sa nu i se dea nimic pe mana „revolutionarului”. Sa i se spuna ca a inchis la aprozar si gata!
  Paza si Protectie: Grea sarcina aveti cu el! Jos palaria! Va respect!

 17. Si stii de ce? Pt ca de cativa ani de zile datorita lui Catu si Orban apoi Ciuca nu s-a aplicat legea votata de toti. Nu se indexeaza datorita alegerilor ci pt ca de acum doi ani punctul de pensie trebuia sa fie 1.850 lei si este 1.785 lei si mai trebuiau recakculate pensiile dupa un coeficient Punctul/25 si imnulti cu toate punctele adunate. Apoi era o prevedere cu indexarea cu inflatia asa ca orice interpretare ca-i ”pomana electorala” este o mizerie. Mai mult daca si masa de milioane de pensionari ar avea aceleasi drepturi ca magistratii care pot sa-si ceara retroactiv pensiile ne indexate/calculate conform legii atunci totul ar fi altfel, dar e drept si valoarea acelor recuperari ar duce tara la faliment. Este firesc sa-i considerati niste…pe oamenii cinstiti si pagubiti pt ca nu au forta sa ceara sa li se respecte drepturile deja incalcate in ultimii trei ani si cine stie in cati si pe viitor, pt ca vor gasi o scuza si pt noua lege ca:” dureaza recalcularea” de asemenea chiar daca vor cere sa primeasca retroactiv conform legii va dura zeci de ani pt ca nici acum nu au finalizat plata diferentelor salariale din 2009 pt profesori.

  • „Este firesc sa-i considerati niste…pe oamenii cinstiti si pagubiti… ”
   Cine ii considera „…” decat doar tu?
   Tu auzi ca nu lor le sunt protejate drepturile, ci unor posturi bugetare vacante?
   Cum de te doare asa tare cand se taie posturi inexistente? Ai colici mentali, ce ai?

 18. Sica manglitoru de ce nu descopera unde-s cele 130 de miliarde de euroi pe care el cu caCatzu si maCiuca iau paradit de suntem ca trara in pragul falimentului /Dar despre indexarile alea la pensii in functie de inflatie de ce nu spune nimic ? Ne-au bagat pe git cum ca ar fi „mariri”la pensii .Pai legea spune clar : „Se indexeaza pensiile la inceputul fiecarui an cu coeficientul sau rata inflatiei de anul trecut”.Legea 263/2010 ,art.102 ,alineatul 2. Asta trebuie sa citesti fiu de securist cominternist si hahalera puturoasa ,care ai lucrat doar 2 (doi) ani pe bune. In rest „muncitor cu gura”!

  • Gheghebosule securist iar demonstrezi nesilit de nimeni ca ai nevoie de infiltratie cu inteligenta artificiala. Dupa lipsa ta de minte Orban si Catu au imprumutat miliardele alea fara sa spuna la nimeni. Adica Coceanul cel mare adus de secu in Cotroceni pentru a veghea in numele ei dormea? Trebuie sa fii tantalau rau incat sa crezi ca s-au imprumutat bani fara aprobarea lui Iohanis, desi in toate cazurile s-au imprumutat la ordinul sau. Doar nu-i da el inapoi.

 19. Khazar ungur beat domne la ce poate fi bun asta? Tatsu lui a prigonit romani cu securitatea, a ucis oameni nevinovati si asta ca petre roman intra la inaintare.

 20. Desi Romania are un deficit bugetar excesiv, prin măsurile asumate de Ciolacu in Parlament efortul cade în proportie de 85% pe mediul privat și doar de 15% pe aparatul bugetar. Guvernul vorbeste doar de tăierea celor 200 de mii de posturi vacante ceea ce ar implica automat dispariția unor posturi de conducere, la nivel de șefi de birouri, ceea ce este un mizilic.
  Nimic despre reducerea efectiva a aparatului bugetar existent care reprezinta în jur de 1,28 milioane de angajați în sectorul bugetar, dintre care două treimi sunt în administrația publică centrală (820 de mii) și cea locală (462 de mii). În ansamblu angajații din sectorul public reprezintă 22,3% din totalul acestora din întreaga țară. Ba mai mult, în România s-a ajuns în situația ca salariile medii pentru sectorul public să fie cu aproape 30% mai mari decît cele din mediul privat. Există evident un serios impact financiar. Cu 37% România se află primul loc în UE în ceea ce privește ponderea costurilor salariale din sectorul public în ansamblul bugetului. Spre comparație media în UE este de 24%, în Germania 16% iar în Ungaria 20%. În afară de asta a apărut, inevitabil, un alt impact negativ, cel puțin la fel de important, fuga angajaților din zona privată către stat, ceea ce a provocat distorsiuni majore pe piața muncii.
  Vezi si: https://realitateafinanciara.net/guvernului-ciolacu-prea-putin-ii-pasa-de-bugetul-tarii-el-vrea-doar-mai-multi-bani-pentru-sine/

 21. Domnule Orban, cum era cu cele 27 de OUG date in Februarie 2020 noaptea ca hotii, mai ceva ca guvernul Dancila?
  Bine-inteles, cele 27 au fost date cu dedicatie si ptr prietenii dvs tradatori de tara hashtag rezist USR

 22. @ CSAT Johannis cauta prin alte parti. Mai ales cu IA . „Romania este republica parlamentara „, nu ? Nu-l scot din ecuatie pe „inteligentul si sobrul „KallauSS JoianniSS FalSSificatoriSS. Si iti adresez o intrebare : „unde-s izoletele”? Traim intr-un virtej de 33 de ani. Nu toti suntem ametiti. Dar cum mai @ vrajeala ,fugi si te ascunzi sub alt nick? Si „curvele”au mai multa demnitate. Uita-te in articolul : „Proasta satului”!Ti s-a pus pata pe mine ? Da dovada ca ai „singe”si ne confruntam . Dar cred ca pe forumul Cotidianul , ar trebui sa ne expunem parerile la articol si sa nu ne rafuim intre noi. Daca intelegi, daca nu , ADIO…..

 23. Cine asculta un betiv, fiu de securist dat afara ca nu avea studii si primit imediat la Militie ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.