Este oficial: Deputații pot lucra de acasă

Şedinţele Camerei Deputaţilor se vor desfăşura şi prin mijloace electronice, în sistem mixt, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, a decis, luni, Biroul permanent al Camerei.

„Camera va lucra în sistem mixt. Va funcţiona ca în perioada COVID. Preşedintele de şedinţă şi doi secretari vor fi prezenţi fizic şi, în rest, procedura este: colegii prezenţi în sală folosesc cartela de vot, cei care sunt prezenţi online folosesc tableta STS pentru vot”, a precizat pentru AGER

liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

El a spus că această procedură se va derula până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

Întrebat în legătură cu motivul acestei decizii, Andronache a precizat: „Pentru că trebuie să trecem legile organice”.

„Ne interesează prezenţa, că se realizează în format fizic, că se realizează în format online. Important este să reuşim să trecem legi organice, pentru aceasta avem nevoie de voturi. Voturile pot fi date, potrivit regulamentului, în ambele modalidăţi”, a mai menţionat Andronache.

În 9 iunie vor avea loc alegerile europarlamentare şi cele locale, mai mulţi parlamentari şi-au anunţat candidatura pentru aceste alegeri, iar în acelaşi timp se vor desfăşura şi campaniile electorale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Bă nenorociților, câte legi votați voi pe an?…În franța nu s-a votat de zeci de ani nicio lege!…ce să mai zic în anglia,state,țările nordice…

  2. desfiintati aparatul parlamentului cu minim 50% din cei 5 mii, mulți analfabeti functionali, nepoate, a,ante, lipitoare, postaci de partid, aroganți adusi din toate judetele tarii, isi fac maserate, licente si lucrează de luni după amiază până miercuri la prinz, staulamasă de la 11la14/15, se joacă pe calcultator, plimbă 2 hârtii si au salarii fff mari, privilegii si pensii nesimtite.in ce istitutie publică sunt mii defunctionari la stat??????

  3. Membrii Marii Adunări Naționale , adică parlamentul de până în 1989 , odată aleși , își vedeau fiecare de serviciul lui și erau plătiți cu încă jumătate din salariul pe care-l aveau , iar o dată, cel mult de două ori pe lună, se deplasau la București, la ședințe, unde votau ca și astăzi la ordin, pentru care primeau bani de drum și eventual de cazare .
    Astăzi, când s-a inventat internetul ar fi și mai simplu fără să ții atâția trântori cu casă și massă la București, plus cabinete parlamentare în județele respective. O grămadă de bani dați degeaba unor șmekerași care primesc mai apoi și pensii nesimțite, și fac niște legi de toată jena !

  4. Este minunat ! Nici nu va dati seama ce obositor este, pentru un deputat, sa vina la munca , in Parlament , marti si sa plece acasa joi. Asta-i viata de navetist ! Acum e bine ca pot lucra de acasa , langa familie , eventual, langa amanta, langa nasu, langa cumatru ! Ba poti sa-ti desfasori activitatea , vara, de pe plaje , la Mamaia, iarna , de la Poiana Brasov, etc., etc… Cui ii pasa? Munca asta de parlamentar este nespus de grea , duce la boli profesionale, defectiuni la cutia de viteze, afectiuni ale psihicului , in special ! Au nevoie de multa odihna ! Numai parlamentar sa nu fi ! Vai de mama lor, saracii! Va rog sa ma iertati; mi s-au umezit ochii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.